Cum alegi cel mai bun media convertor?

cel mai bun media convertorUn media convertor este un dispozitiv important care a permis dezvoltarea retelelor de fibra optica, care realizeaza conversia semnalelor de date ale diferitelor canale de transmisie.

Astfel, exista media convertoare care sunt interpuse intre semnalul provenit de la un cablu optic si retransmisia pe retele de cupru, tip UTP. Dar, mai exista si varianta care faciliteaza legatura dintre fibra SM si canale tip MM.

Pe piata, exista diverse astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun media convertor, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la media convertor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun media convertor in functie de tip?

Media convertoarele pot fi de doua feluri in functie de tip, astfel: single – mode si dual- mode.

Media convertor single-mode – este un dispozitiv in care transmisia se face pe un singur fir, convertind semnalul din 1000 Base-T in 1000 Base-LX / LH. Extinderea distantei fibrei optice se poate realiza cu acest model pana la 15 – 20 km si mai mult. Un alt model converteste semnalul unui canal de date tip RS232 in FX SM/FC, monomod, WDM. Temperatura de operare variaza intre – 40 grade C pana la + 70 grade C.

Media convertor dual-mode – dispozitivul asigura conversia semnalului multi-mode, full-duplex pana la 550 de metri sau mai mult. Porturile sunt 1 x 10 /100 / 1000 Mb/s tip RJ-45 si 1 x 1000 Mb/s SC.

Profită de Oferta actuală eMAG la media convertor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun media convertor in functie de viteza de transfer?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui media convertor il reprezinta viteza de transfer, care poate fi astfel: 10 /100 MB/s si 10 / 100 / 1000 MB/s.

Media convertor 10/100 Mb/s – acest dispozitiv asigura convertirea semnalului intre un segment de fibra optica de 10 / 100 Base-TX si altul de 100 Base-FX. Permite diverse protocoale de retele suportate si o interfata optica de 100 MB/s pe o distanta de la 2 km pana la 20 de km, in functie de model. Are un pret accesibil.

Media convertor 10 / 100 / 1000 Mb/s – este cel mai performant dispozitiv din prezent, asigurand viteze de transfer de pana la 1 GB/s, full-duplex. Transmisia se poate realiza pana la 20 km. Are un pret mult mai ridicat fata de modelul anterior.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la media convertor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun media convertor in functie de model?

Media convertoarele pot fi de mai multe feluri in functie de model, astfel: clasice, tip card si pentru SFP.

Primul este unul standard si dispune de un port de fibra integrat. Cel cu card se monteaza intr-un sasiu, iar ultimul nu are port de fibra optica, insa are unul sau mai multe sloturi pentru SFP.

Media convertor de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *