Cum alegi cel mai bun switch?

cel mai bun switchUn switch este un dispozitiv care permite partajarea conexiunii de internet prin fir, la mai multe dispozitive din locuinta sau dintr-o cladire de birouri. El poate dispune de mai multe porturi, asigurand transferul de date rapid.

Cu ajutorul unui switch poti conecta la internet prin cablu, un televizor smart, o consola de jocuri, un calculator desktop sau laptop. Astfel, poti naviga fara grija pe internet, viziona filme cu rezolutii Full HD si Ultra Hd 4k, poti accesa fotografii, dar si transfera orice fel de fisiere.

In magazine, vei intalni diverse astfel de dispozitive, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun switch, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la switch-uri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun switch in functie de numarul de porturi?

Switch-urile pot fi de mai multe feluri in functie de numarul de porturi, astfel: cu 4-5, 8 – 10, 16, 24 sau 48.

Switch cu 4 – 5 porturi – acest produs asigura conectarea a 4-5 utilizatori la internet prin cablu. Porturile sunt tip RJ-45, avand viteze de transfer de 10 / 100 / 1000 Mb/s. Standardele suportate sunt 802.3, 803.3ab, 802.3u, 802.3x. La acest aparat se pot conecta diverse dispozitive precum calculator desktop, laptop, TV smart, tv box, consola de jocuri etc. Este recomandat pentru a fi folosit acasa.

Switch cu 8 – 10 porturi – acest model se adreseaza in special pentru firmele mici si medii, care au intentia sa beneficieze de viteze de internet tip Ethernet Gigabit. Dispozitivul este potrivit pentru apeluri VoIP, streaming media, jocuri etc. Transferul de date se poate face foarte rapid, avand viteze de pana la 1000 Mb/s.

Switch cu 24 – 48 de porturi – acest dispozitiv dispune de foarte multe porturi, spre exemplu cel cu 24 are o mare capacitate de retea. El permite transferul rapid de fisiere de mari dimensiuni. Este indicat pentru firme, institutii, dar poate fi folosit si acasa, daca ai nevoie de multe conexiuni de internet simultan. Aparatul nu necesita configurare, iar fiecare port detecteaza viteza legaturii cu un dispozitiv (10, 100 sau 1000 Mb/s).

Profită de Oferta actuală eMAG la switch-uri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun switch in functie de viteza de transfer?

Switch-urile pot dispune de mai multe viteze de transfer, astfel: 10 Mb/s, 100 Mb/s si 1 Gb/s.

Switch cu viteze de transfer de 100 Mb/s – acest model poate dispune de 8 – 10 porturi tip RJ-45 si standardele 802.3x si 802.3az. El permite conectarea simultana a mai multor dispozitive, precum calculator, consola de jocuri, tv smart etc. Este destinat folosirii acasa, indiferent ca este vorba de casa sau apartament.

Switch cu viteze de transfer de 1Gb/s – acest dispozitiv este cel mai performant de pe piata, el putand fi utilizat pentru retele mici si medii. Administratorii de retea pot monitoriza traficul folosind mai multe functii cum ar fi Port Mirroring, Loop Prevention si Cable Diagnostics. Asigura viteze mari de transfer a datelor de pana la 1 GB/s, fiind usor de configurat. Functia MDI/MDI-X elimina necesitatea cablurilor de tip crossover. Poate fi utilizat acasa sau la firme, institutii publice, birouri.

Un asemenea dispozitiv performant permite vizionarea de filme cu rezolutie Ultra Hd 4k pe un calculator sau televizor smart, dar si rularea celor mai noi jocuri video.

Switch-uri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *