Cum alegi cel mai bun subler?

cel-mai-bun-sublerUn subler este instrument de masura de precizie pentru lungimi, el fiind utilizat de regula in atelierele mecanice din industrie. Acesta are o scala gradata, pe care se pot citi valorile masurate.

In principiu, un subler este compus din urmatoarele elemente: falci pentru masurare la interior si exterior, surub de blocare, tija de adancime, fete pentru masurat, rola pentru deplasarea vernierului si suruburile de reglare.

Printre specificatiile tehnice ale unui subler mentionam: domeniul de aplicare este cuprins intre 0 si 150 mm, 0-200 mm sau 0-300 mm, valoarea diviziunii este de 0,02 mm, iar temperatura de lucru este intre 5 si 40 grade Celsius.

Un subler este folosit numai de catre persoane specializate, care au pregatirea necesara utilizarii unor astfel de dispozitive. Este necesar ca acestea sa stie domeniul de utilizare, modul de masurare, de pastrare si de intretinere al dispozitivului.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun subler, potrivit nevoilor tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la șublere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun subler in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista doua tipuri de sublere: mecanice si electronice. Cele mai utilizate in atelierele mecanice sunt cele din prima categorie. Acestea ofera o buna precizie, au o durabilitate ridicata si sunt usor de folosit.

La dispozitivele mecanice trebuie ca operatorii sa fie foarte atenti la citirea rezultatelor, pentru a nu exista vreo eroare.

Șublerele electronice sunt mai costisitoare decat modelele clasice, insa au o precizie mai mare. Aceste dispozitive dispun de un ecran digital, unde sunt afisate valorile lungimilor masurate, ele fiind alimentate cu baterii. De regula, acestea au domeniul de masurare cuprins intre 0 si 150 mm.

Au avantajul ca citirea rezultatelor masuratorilor se face rapid, fata de modelele conventionale.

Profită de Reducerile actuale eMAG la șublere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun subler in functie de felul masuratorilor?

Un subler poate efectua masuratori la interior, cand falcile dispozitivului se introduc intre suprafetele vizate.

Cele mai frecvente masuratori sunt cele de exterior, cand falcile sublerului prind piesa.

Dispozitivul poate efectua si masuratori de adancime cu ajutorul unei tije speciale, care ajuta la determinarea acestora.

Sublerul poate fi utilizat si pentru masurarea treptelor. Exista anumite modele care se folosesc pentru trasare, acestea fiind prevazute cu un varf special.

Vezi cele mai populare șublere de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun subler in functie de precizia acestuia?

Atunci cand alegi un subler este foarte important sa verifici precizia dispozitivului. In functie de lucrarile executate, poti opta pentru un instrument care are cea mai buna precizie, de +/- 0,01 mm/m sau de 0,02 – 0,03 mm/m.

Sunt recomandate sublerele profesionale din otel inox sau cele electronice, care au o acuratete de top, de 0,01 mm/m.

Unele modele pot avea scale de masurare, atat in mm, cat si in inchi.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun subler. Spor la cumparaturi!

Șublere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *