Cum alegi cea mai buna ruleta?

cea-mai-buna-ruletaFara indoiala, o ruleta este un instrument foarte folositor in casa, precum si in trusa oricarui meserias. Cu ajutorul acestuia se pot masura distante de la cativa centimetri si pana la zeci de metri.

O ruleta este un dispozitiv care ar trebui sa nu lipseasca din nicio gospodarie, datorita utilitatii acesteia. Este foarte usor de folosit si poate ajuta la masurarea lungimilor, atat in interior, cat si in exterior.

Un astfel de instrument este format dintr-o panglica din panza sau otel, care se infasoara pe un ax montat intr-o cutie. Ruleta poate masura diverse dimensiuni, indiferent daca acestea sunt verticale sau orizontale.

In general, ruletele sunt niste dispozitive precise, putandu-se folosi in diverse domenii, precum constructii, amenajari interioare, industrie sau in competitiile sportive.

Pentru a gasi modelul ideal, inainte de a achizitiona un asemenea produs, este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna ruleta, potrivita pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la rulete: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna ruleta in functie de dimensiunile de masurat?

Daca iti doresti o ruleta pentru treburile gospodaresti, atunci este recomandat sa alegi un model care sa aiba lungimi reduse, de exemplu de 2 sau 3 metri.

In cazul in care lucrezi la amenajari interioare sau esti electrician, atunci este bine sa achizitionezi o ruleta care poate masura minimum 8-10 metri.

Trebuie sa stii ca pe piata exista si rulete cu lungimi mari, de 20, 30, 50 sau 100 de metri, care sunt folosite de regula in lucrarile de constructii, cadastru sau in diverse sectoare din industrie.

Profită de Reducerile actuale eMAG la rulete: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna ruleta in functie de precizie?

O caracteristica importanta de care trebuie sa tii cont la alegerea unei rulete este precizia acesteia. Acuratetea dispozitivului este determinta la o temperatura standard de 20 de grade Celsius si o forta de intindere de 20 N.

In functie de precizie, ruletele sunt de trei clase: I, II si III.

O ruleta de clasa I are cea mai buna precizie de pe piata, de doar +/- 1,1 mm la 10 metri. De regula acest parametru (I) este inscriptionat pe exteriorul instrumentului de masurat.

Dispozitivele cu clasa II au o precizie rezonabila, de +/- 2,3 mm la 10 metri, pe cand cele din clasa III asigura o acuratete de +/- 4,6 mm la 10 metri.

In functie de precizia dorita, utilizatorii pot opta pentru modelul de care fiecare are nevoie.

Vezi cele mai populare rulete de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna ruleta in functie de tipul acesteia?

De obicei, o ruleta clasica masoara distantele cu usurinta, acestea fiind citite pe banda desfasurata. Un astfel de tip este pentru uz casnic, dar si pentru diversi meseriasi, precum dulgheri, lucratori in amenajari interioare, electricieni, vopsitori si zugravi.

Un alt tip de ruleta este cea electronica, care dispune de un ecran unde sunt afisate valorice masurate.

Instrumente aparte sunt ruletele folosite pentru masurarea animalelor, cu ajutorul carora se poate determina greutatea estimata a acestora. Astfel de dispozitive se folosesc in cazul porcilor si bovinelor.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna ruleta. Spor la cumparaturi!

Rulete de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *