Cum alegi cel mai bun smartphone?
Imi amintesc de vremea cand a aparut primul smartphone. La acea vreme, achizitia unui telefon inteligent era in sine o alegere. Astazi, alegerea celui mai bun smartphone poate reprezenta o analiza foarte riguroasa, ce poate fi transpusa in zeci de pagini. Din pacate, sau din fericire, vom rezuma intr-o singura pagina cum sa alegeti cel mai bun smartphone.
Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.
1. Pentru unii, poate cea mai importanta piesa: display-ul
Cel mai bun smartphone se alege (si) dupa calitatea display-ului. Mare atentie insa: la un smartphone numarul de pixeli nu este atat de important precum luminozitatea sau calitatea culorilor.
Exista foarte multi oameni cu bani care prefera sa-si cumpere din start un smartphone cu display 4K, fara insa a se interesa de alte aspecte – o posibila greseala, pentru ca la un display de cativa inch rezolutia 4K e aproape nejustificata. Importante sunt insa culorile si luminozitatea puternica, astfel incat sa puteti folosi telefonul in aer liber, in plina vara, cand soarele bate puternic direct in telefon.
2. Marimea smartphone-ului
O sa radeti, dar marimea chiar conteaza! Iar aici vreau sa va intrebati (in gand, nu cu voce tare): Aveti de gand sa folositi telefonul cu o singura mana, sau nu va deranjeaza daca le aveti pe ambele ocupate?
Adesea mi se intampla sa fiu la birou cu o groaza de treaba pe cap cand, dintr-o data, primesc o alerta pe care trebuie sa o citesc. In acele momente mi-as fi dorit un smartphone cu display mai mic de 5 inch, care sa-mi permita sa-l folosesc cu o singura mana, cu cealalta sa-mi continui astfel treaba.
Deci, marimea conteaza!
Cumpără-ți Acum Smartphone la Promoție: CLICK AICI.
3. Sistemul de operare al celui mai bun smartphone
Ca sa alegi cel mai bun smartphone trebuie sa stii de la inceput ce vrei de la el. Iti doresti sa-ti faci treaba cat mai repede, fara sa te incurci in functii, aplicatii si asa mai departe? Sau iti doresti un mini computer de buzunar pe care sa-l modifici, modeleze, pe care sa instalezi fel de fel de aplicatii si sa incerci chestii noi?
iOS este un sistem de operare foarte simplu, succint, unii ar spune ideal pentru aceste vremuri in care timpul trece mult prea repede.
Android, pe de alta parte, poate fi locul de joaca ideal pentru un pasionat de tehnologie, ori pentru cineva cu mai mult timp liber.
Inainte sa alegi un smartphone trebuie sa-ti pui intrebarea: “Din care categorie fac parte?”
Vezi cele mai mari Reduceri la Smartphone: CLICK AICI.
4. Configuratia hardware a unui smartphone de calitate
Ca sa faci o alegere buna, pe care sa nu o regreti in timp, acorda maxima atentie acestui aspect. Din pacate, traim vremuri in care companiile incearca sa faca tot posibilul sa ne forteze (si imi aleg bine cuvintele) sa cumparam un alt dispozitiv, mai nou, apeland la tot felul de viclenii. De cele mai multe ori, obisnuiesc sa “imbunatateasca” softurile si sistemele de operare in asa fel incat sa mearga tot mai lent pe vechiile dispozitive.
Tocmai de aceea, o achizitie inteleapta presupune achizitionarea unui smartphone cu macar 8 nuclee pe procesor, cel putin 2GB memorie RAM si, mare atentie, cu o capacitate de stocare interna de macar 16GB. Probabil o sa va ganditi ca memoria de stocare interna nu este relevanta pentru ca oricum puteti cumpara un card de memorie MicroSD. Gresit! Sistemele de operare si aplicatiile native (care nu pot fi sterse) au ajuns sa ocupe foarte mult spatiu, astfel incat posesorii de smartphone cu 8GB memorie interna sunt alertati in permanenta de faptul ca dispun de spatiu insuficient.
De altfel, o configuratie mai buna, superioara zilelor noastre, va garanteaza buna functionare a smartphone-ului multi ani inainte. In opinia mea, un smartphone care sa faca fata cu brio noilor update-uri software in urmatorii cativa ani, depaseste 800-1000 de lei.
Aveti toate motivele sa ramaneti cu noi, pentru ca vom scoate si o partea a doua a acestui articol.
Iar daca vrei sa faci o achiziție, smartphone-uri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!