Cum alegi cel mai bun reportofon? 

cel-mai-bun-reportofonReportofoanele sunt din ce in ce mai apreciate, deoarece reprezinta o modalitate ideala prin care se pot capta sunete. Utilitatea lor este una recunoscuta in momentul in care se fac anumite repetitii, sau se doreste captarea unui interviu.

De asemenea, aceste instrumente sunt ideale in cazul in care veti dori sa pastrati un curs, pe care mai apoi sa il analizati. In aceste conditii, putem spune ca este important sa achizitionati cel mai bun reportofon, deoarece veti avea ocazia de al utiliza in diferite situatii. O investitie de acest tip se justifica pe deplin, mai ales in cazul in care ne gandim si la portabilitatea pe care o ofera. Aceste instrumente au o dimensiune destul de mica, ceea ce inseamna ca ofera o utilizare optima.

De asemenea, propun o stocare eficienta pe dispozitivie drive sau transferul de informatii. Este foarte comod pentru persoanele ce doresc sa isi ia anumite notite sau doresc sa inregistrece unele momente importante. Exista produse de acest tip la un pret foarte avantajos, ceea ce inseamna ca veti avea ocazia de a gasi exact ceea ce va intereseaza. Insa, pentru a gasi cel mai bun reportofon, este foarte important sa tineti cont de datele tehnice si de necesitatile pe care le aveti in ceea ce priveste utilizarea sa. Avand in vedere aceste chestiuni veti lua decizia optima.

Vezi rapid o ofertă de preț la reportofoane: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reportofon in functie de tipul acestuia: analogic sau digital?

Este important sa tineti cont de tipul reportofonului pe care urmeaza sa il achizitionati, iar in acest sens, aveti ocazia de a opta pentru un model analogic sau digital, in functie de necesitatile pe care le aveti.

Insa, numai persoanele nostalgice mai opteaza pentru un reportofon clasic (analogic), ce va inregistra datele pe o microcaseta. Aceste reportofoane sunt mai voluminoase, iar functiile pe care le au sunt minime. Pe de alta parte ofera o utilizare rudimentara, ceea ce inseamna ca poate lasa de dorit in acest sens.

Pe de alta parte, recomandarea principala in ceea ce priveste achizitionarea celui mai bun reportofon este reprezentata de reportofonul digital. Acest produs poate oferi o calitate superioara a sunetului inregistrat si este foarte apreciat si datorita dimensiunilor reduse pe care le are. In acest sens, tinand cont de aceasta categorie, putem delimina doua variante, printre care modelele cu functii de baza si reportofoanele digitale profesionale.

Prima solutie, cea a reportofonului digital cu functii de baza, este ideala pentru seminarii de curs sau pentru a inregistra anumite lucruri odata la cateva luni. Pe de alta parte, in cazul in care veti dori inregistrari audio de calitate si veti utiliza destul de frecvent un reportofon, atunci este indicat sa optati pentru un reportofon digital profesional. Acesta poate inregistra mai multe fonduri sonore in acelasi timp.

Este indicat sa tineti cont de tipul acestui aparat, deoarece numai in aceste conditii veti gasi cel mai bun reportofon.

Profită de oferta actuală eMAG la reportofoane: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reportofon in functie de durata totala a inregistrarilor?

O alta chestiune importanta, de care va trebui sa tineti cont in momentul in care veti dori sa achizitionati cel mai bun reportofon, este reprezentat de durata totala a inregistrarilor. In acest sens, despre un model clasic de reportofon putem spune ca poate oferi o durata a inregistrarilor de 30, 60 sau 90 de minute. In cazul versiunilor digitale de reportofoane, putem vorbi de ore intregi de inregistrare.

Bineinteles, in ceea ce priveste durata totala a inregistrarilor, putem adauga ca este foarte important si spatiul de stocare de care dispune reportofonul. In acest sens, datele pot fi pastrate pe unitate Compact Flash, card SD sau card micro SD. Daca se doreste o inregistrare de calitate in format WMA pentru CD, atunci este indicat sa optati pentru un reportofon ce propune un spatiu de stocare de pana la 4 GB. Optand pentru o varianta de achizitionare de acest tip, veti avea la dispozitie un timp de inregistrare de pana la 6 ore. Exista, de asemenea, posibilitatea de a opta si pentru un format mp3 in ceea ce priveste achizitionarea unui reportofon, iar in cazul in care veti face acest lucru, puteti gestiona mai simplu informatia, avand la dispozitie pana la 60 – 70 ore de inregistrare pe un suport audio.

In cazul unor modele de reportofoane, putem vorbi de sute de ore de inregistrare, avand o capacitate de zeci de GB. Este foarte important sa tineti cont de ceea ce veti face pe viitor cu reportofonul pe care il veti achizitiona, pentru a lua decizia potrivita in functie de durata totala a inregistrarilor. Avand in vedere acest lucru, atunci veti avea ocazia de a gasi cel mai bun reportofon.

Vezi cele mai populare reportofoane de pe eMAG: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reportofon in functie de calitatea microfonului incorporat?

In momentul achizitionarii unui reportofon, este important sa tineti cont si de calitatea microfonului incorporat. Numai in cazul in care veti avea in vedere acest lucru veti lua decizia potrivita pentru selectia unui reportofon de calitate.

In acest sens, este important ca un reportofon sa includa microfoane stereo, deoarece in aceste conditii sunetul inregistrat va fi unul complex si foarte bine captat. Nu este foarte dificil sa gasitia solutia optima de achizitie in acest sens, deoarece majoritatea produselor de acest tip au inclusa aceasta caracteristica. Pe de alta parte, in cazul in care veti dori sa va axati mai mult pe calitatea sunetului pe care il veti obtine, aveti la indemana posibilitatea de a opta pentru microfoane aditionale externe. Exista echipamente de acest tip, ce permit conexiuni ale unor microfoane separate prin porturi.

In cazul in care veti dori sa inregistrati repetitii ale unei trupe, atunci puteti conecta un reportofon la instrumente precum bass sau chitara. In cazul produselor mai complexe din aceasta categorie, puteti utiliza si camere foto sau video. Este foarte important sa aveti in vedere calitatea microfonului incorporat, deoarece numai in aceste conditii aveti ocazia de a gasi modalitatea optima de inregistrare. Cu siguranta cel mai bun reportofon are un microfon de o calitate superioara, existand in cadrul acestuia posibilitatea de conectare a unor microfoane aditionale.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun reportofon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reportofon in functie de autonomia acestuia?

In momentul in care veti dori sa gasiti cel mai bun reportofon, este important sa tineti cont si de autonomia acestuia. Este important sa optati pentru un produs ce rezista un timp indelungat fara schimbarea bateriilor si fara incarcarea acumulatorului.

In acest sens, aveti de ales intre doua variante referitor la alimentarea reportofonului. Prima varianta este reprezentata de bateriile standard din gama AA sau AAA. A doua varianta este oferita de catre acumulatorii reincarcabili integrati. In cazul in care veti dori sa utilizati in conditii optime un reportofon, este indicata achizitionarea unor acumulatori de tip alkaline, ce pot oferi intre 20 – 100 de ore de functionare in inregistrare. Intre aceste valori se situeaza autonomia unui reportofon, fiind indicat, dupa cum am mai spus, sa optati pentru echipamentele ce nu necesita incarcare pentru o perioada indelungata.

In cazul in care veti tine cont de aceste detalii referitoare la autonomie, aveti ocazia de a gasi cel mai bun reportofon pe care il puteti utiliza o perioada indelungata de timp, in conditii optime.

Comandă-ți Acum online un reportofon de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reportofon in functie de posibilitatile de transfer de date (prin USB sau prin Bluetooth)?

Exista doua modalitati principale in ceea ce priveste transferul datelor de pe un reportofon. In aceste conditii, aveti ocazia de a opta pentru varianta clasica, ce permite transmiterea informatii prin USB catre orice dispozitiv electronic, precum tableta, pc sau laptop. Pe de alta parte, aveti ocazia de a opta si pentru functia Bluetooth in ceea ce priveste transferul de date. In cazul pieselor cu acumulator, mai putin costisitoare, aveti ocazia de a opta pentru un transfer de date prin Bluetooth. Este foarte important transferul de date in ceea ce priveste utilizarea unui reportofon, deoarece numai in cazul in care veti salva informatiile veti sti sigur ca nu se vor pierde.

Ambele modalitati de transfer de date sunt usor de utilizat, insa varianta prin USB presupune utilizarea unui cablu pentru transfer. Varianta Bluetooth presupune un transfer de date fara a utiliza un cablu, insa este necesara apropierea celor doua device-uri pentru un transfer corect.

Exista modalitati multiple de achizitionare a celui mai bun reportofon in functie de posibilitatea de transfer, ceea ce inseamna ca veti gasi exact ceea ce va intereseaza. Tinand cont de posibilitatile de transfer pe care le aveti in utilizarea unui produs de acest tip, aveti ocazia de a achizitiona cel mai bun reportofon.

Profită de Promoțiile Actuale de pe eMAG la Reportofoane: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reportofon in functie de dimensiunile acestuia?

Dimensiunea reprezinta o alta caracteristica importanta in momentul in care veti dori sa gasiti cel mai bun reportofon. Este important sa optati pentru dimensiuni mici in ceea ce priveste selectia, deoarece veti dispune de modalitati optime in ceea ce priveste utilizarea.

Multe reportofoane au o dimensiune ce va permite sa le tineti in mana, insa exista si reportofoane de dimensiuni foarte mici, sub forma unui stilou. Acestea din urma sunt mult mai costisitoare, datorita dimensiunii pe care o au. Pe de alta parte, pentru uz persoanal, este indicata achizitionarea unor reportofoane cu dimensiuni destul de mici, pentru a putea fi tinut un buzunar. Ca si dezavantaj al achizitionarii unui raportofon de dimensiuni mici il reprezinta faptul ca poate fi pierdut foarte usor.

Acestea fiind spuse, este indicat sa aveti in vedere dimensiunile unui produs de acest tip pentru a achizitiona cel mai bun reportofon. Cu siguranta veti reusi sa faceti acest lucru in cazul in care veti avea in vedere toate chestiunile importante expuse in randurile de mai sus.

Reportofoane de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

2 răspunsuri

  1. Ana spune:

    Buna seara ! Am si eu o intrebare : ad vrea sa cumpar un reportofon care sa: pot inregistra usor ( on , off!), sa aiba un microfon bun , sa aiba o redare Clara , sa aiba o buna autonomie de înregistrare ( ore), sa poată fi încărcat si la priza nu numai cu USB la un computer si bineinteles sa nu fie … Prea scump ! Poate cer mult? As vrea ceva usor de manevrat , simplu ( nu prea tehnologic -nu fac parte din generația tanara -.Ce model imi recomandați , ceva care se gaseste pe piata , magazine , nu online ! Va multumesc mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *