Cum alegi cea mai buna vioara?

cea-mai-buna-vioaraEste important sa optati pentru cea mai buna vioara in momentul in care veti dori sa faceti achizitii de acest tip. Trebuie sa va asigurati mereu de faptul ca veti selecta cel mai potrivit model de viata, pentru a lucra in armonie cu aceasta si pentru a va atinge scopurile. Exista foarte multe modele de vioare, mai ales in mediul online, ceea ce inseamna ca veti avea ocazia de a gasi exact ceea ce va intereseaza.

Despre aspectul unei vioare, putem spune ca este in forma de para, fiind calculat design-ul pentru a oferi un sunet minunat de fiecare data. In cadrul unei vioare putem aminti de eclise, sparele, bara de rezonanta sau popice, despre care putem spune ca reprezinta elementele ce pot crea un sunet magnific. In cazul in care suprafata din lemn masiv este mai inalta, atunci sunetul este unul mai surd si mai moale, iar daca este mai joasa, sunetele devin mai propuntate. Despre inaltimea sunetului, putem spune ca este determinata de lungimea obtinuta prin apasarea coardei si depinde si de diametrul acesteia. In aceste conditii, putem spune ca o coarda va emite un sunet mai inalt in cazul in care viata este mai scurta, avand un diametru mai mic, insa este foarte important sa aveti in vedere si acordajul.

Avand in vedere aceste detalii, aveti ocazia de a lua deciziile potrivite pentru a gasi cea mai buna vioara.

Vezi rapid o ofertă de preț pentru vioare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna vioara in functie de nivelul de performanta: incepator, intermediar, avansat?

Cu siguranta, nivelul de performanta reprezinta o chestiune foarte importanta in ceea ce priveste selectia pentru cea mai buna vioara. In aceste conditii, este important sa stiti daca aveti nevoie de o vioara pentru nivelul de performanta incepator, intermediar sau avansat. Diferenta intre aceste trei modalitati de achizitionare este data de calitatea materialelor utilizate si prelucrarea acestora.

In cazul in care va doriti o vioara la un pret avantajos, este indicat sa achizitionati o vioara potrivita pentru nivelul de performanta incepator. Bineinteles, aceasta vioara nu ofera o calitate a sunetului foarte mare, insa este perfecta pentru persoanele ce fac primii pasi in ceea ce priveste cantatul la vioara.

Pe de alta parte, pentru persoanele ce studiaza vioara de ceva timp si doresc sa treaca la nivelul urmator, este potrivita o vioara pentru nivelul de performanta intermediar. Despre aceasta vioara putem spune ca ofera o acuratete mai mare a notelor, insa costurile vor fi mai mari decat cea pentru nivelul anterior de performanta. Pentru nivelul intermediar de performanta, putem adauga ca de cele mai multe ori, fata si lateralele sunt confectionate din molid, iar gatul din abanos, material recunoscut pentru rezistenta pe care o ofera in timp.

In alta ordine de idei, in cazul in care veti dori sa achizitionati vioare pentru nivelul de performanta avansat, atunci putem spune ca aceste modele sunt destul de scumpe. Ele pot fi confectionate din lemn vechi, uscat incet si prelucrate manual. Unele modele de vioare de acest tip sunt confectionate din palisandru sau casmir, avand un aspect deosebit, oferind totodata o rezistenta mai buna decat in cazul abanosului. Aceste vioare sunt utilizate de cele mai multe ori in cazul unor profesionisti in acest domeniu, in cadrul unor concerte, avand un aspect estetic deosebit.

Tinand cont de nivelul de performanta, aveti ocazia de a gasi cea mai buna vioara.

Profită de oferta actuală eMAG la vioare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna vioara in functie de marimea acesteia?

Este foarte important sa tineti cont si de marimea unui instrument muzical de acest tip pentru a gasi cea mai buna vioara. In acest sens, putem spune ca aceste instrumente sunt impartite pe categorii, in functie de lungimea si latimea lor.

Pentru o utilizare confortabila, fara a obosi prea mult bratele, este foarte important sa optati pentru vioara potrivita, tinand cont si de lungimea bratelor sau a varstei. In aceste conditii, este important ca pentru copii cu o varsta situata intre 3 – 5 ani si o distanta masurata de la umar pana la incheietura manii de 35 – 41 cm, este nevoie de o vioara cu o marime de 1/16. Pe de alta parte, in cazul copiilor mai inalti cu o distanta a bratelor de 41- 45 cm, este necesara o vioara cu o marime de 1/8. In cazul in care utilizatorul are varsta de 6-7 ani, cu o lungime a bratelor de 45 – 51 cm, este necesara o vioara cu o marime de 1/4. Pe de alta parte, daca lungimea bratelor este situata intre 51 – 56 cm, atunci este nevoie de o marime de 1/2. Pentru persoanele cu o lungime a bratelor de 56 – 59 cm si o varsta de 10 – 11 ani, este necesara o vioara cu o marile 3/4. Urmatoarea categorie de marime este de 4/4, despre care putem spune ca este potrivita pentru persoanele ce au trecut varsta de 12 ani si pentru adulti.

In aceste conditii, este foarte important sa tineti cont de aceste marimi pentru a lua decizia potrivita in momentul achizitionarii. Cu siguranta veti gasi cea mai buna vioara in cazul in care veti avea in vedere marimea acesteia.

Vezi cele mai populare vioare de pe eMAG: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna vioara in functie de materialele din care este realizata?

In momentul in care veti dori sa achizitionati cea mai buna vioara, este important sa tineti cont de materialele din care este realizata. In acest sens, putem spune ca printre cele mai populare esente de lemn utilizate in acest sens sunt: molid, artar, palisandru, salcia sau abanosul.

De asemenea, se mai pot utiliza in acest sens plasticul si fibrele de carbon. Despre parerile avizate in acest domeniu putem spune ca este foarte important si modul in care este prelucrat materialul, pentru a obtine rezultatuld dorit. In aceste conditii, este important ca pentru un suneti ideal sa se utilizeze materialul potrivit, iar metoda de prelucrare sa fie una ideala. In acest sens, putem spune ca pentru un sunet potrivit, este utilizat de cele mai multe ori molidul sau artarul pentru partea din spate cat si pentru peretii laterali si gat. Abanosul este utilizat, de cele mai multe ori, pentru bara pentru degete, in care se regasesc gatul sau cheile. Acest lemn este unul rezistent si usor.

Este foarte importanta si finisarea acestor materiale si va trebui sa aveti in vedere si acest aspect pentru a achizitiona materialul potrivit. Avand in vedere importanta calitatii materialului din care sunt create aceste instrumente muzicale, aveti ocazia de a gasi cea mai buna vioara.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună vioară: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna vioara in functie de modalitatea de amplificare a sunetului: vioara acustica sau vioara electrica?

Trebuie sa tineti cont si de modalitatea de amplificare a sunetului in momentul achizitionarii, deoarece acest criteriu va ajuta sa luati deciziile potrivite pentru a gasi cea mai buna vioara.

In acest sens, puteti opta pentru instrumentele cu un corp gol, adica o vioara acustica, ce poate amplifica sunetele emise de coarde si le transmite prin intermediul unor orificii ce au forma literei F. Acest tip de amplificare, prin utilizarea unei vioare acustice, este recomandat pentru incepatori, ce au nevoie de o vioara prin care sa invete cum suna cu adevarat un instrument de acest tip, dupa care pot trece la celelalte modele. Despre vioara acustica putem spune ca este utilizata pentru interpretarile solo, dar si pentru interpretarile din cadrul unei orchestre, oferind un sunet clar si rezonant, neavand nevoie de un amplificator suplimentar.

De asemenea, in momentul selectiei aveti posibilitatea de a opta pentru o vioara electrica. Despre acest model putem spune ca este ideal pentru stilurile contemporane de muzica, printre care putem aminti jazz sau rock. Reprezinta, de asemenea, o optiune superioara pentru persoanele ce vor dori sa se bucure de creativitate si sa experimenteze o serie multiple de sunete si efecte. Aceste instrumente electrice au un corp solid, cu forme usor diferite fata de varianta clasica. Pentru a emite sunetele dorite, este necesar un amplificator. Ele permit si utilizarea unor casti.

Este necesar sa aveti in vedere modalitatea de amplificare pentru a gasi cea mai buna vioara.

Comandă-ți Acum online o vioară de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna vioara in functie de accesoriile cu care vine echipata?

Accesoriile unei vioare reprezinta solutia optima prin care veti avea ocazia de a va asigura de faptul ca o veti utiliza mereu in conditii optime. Inainte de a achizitiona o vioara, este foarte important sa va ganditi si la accesoriile de care aveti nevoie in ceea ce priveste utilizarea. In acest sens, putem aminti de elemente necesare precum arcus, sacaz, cutie sau contrabarbie.

Pe de alta parte, aveti ocazia de a achizitiona un set complet, in care sa fie inclusa vioara si aceste accesorii importante. In cazul in care nu sunt incluse in pachetul pe care il achizitionati, este indicat sa optati separat si pentru achizitionarea acestor elemente.

In alta ordine de idei, in cazul in care veti opta pentru o vioara electrica, este indicat sa optati pentru achizitionarea unor casti, deoarece in acest sens, aveti ocazia de a utiliza vioara, fara a deranja pe vecinii. De asemenea, este important sa verificati daca este inclus si cablul de alimentare.

De asemenea, trebuie sa intrebati reprezentantii magazinului cu care veti colabora care sunt accesoriile incluse in pachetul pe care il veti achizitiona. In cazul in care aceste accesorii nu sunt incluse, trebuie sa aflati detalii despre cum le puteti achizitiona separat.

Daca veti tine cont de toate aceste caracteristici importante, atunci veti gasi cu siguranta cea mai buna vioara.

Vioare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *