Cum alegi cel mai bun rack HDD extern?

cel mai bun rack HDD externUn rack HDD extern reprezinta un dispozitiv care permite citirea sau transferul datelor de pe un hard disk, pe un calculator sau laptop. Practic el este un fel de cutie in care se introduce un HDD, pe care il conectam ulterior la desktop cu ajutorul unui cablu USB.

Totul se realizeaza rapid, astfel ca un rack HDD extern se poate conecta foarte repede, el fiind compatibil cu toate calculatoarele existente pe piata.

Este bine de stiut faptul ca un rack HDD extern nu necesita alimentare suplimentara, el se alimenteaza prin portul USB.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil, mai ales pentru cei neinitiati, sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun rack HDD extern, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la rack HDD extern: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun rack HDD extern in functie de compatibilitatea cu hard disk-ul?

Rack-urile HDD externe pot fi de mai multe feluri in functie de compatibilitatea cu hard disk-ul, astfel: de 3,5 inchi, de 2,5 inchi. Trebuie precizat faptul ca exista modele pe piata care pot pot accepta dispozitive atat de 3,5 inchi, cat si de 2,5 inchi.

Rack HDD extern compatibil cu 3,5 inchi – acest dispozitiv suporta HDD-uri de 3,5 inchi, care sunt specifice unui desktop sau aparatelor de supraveghere video. Practic acesta reprezinta o carcasa din aluminiu, in care se introduce un HDD extern. Se asigura citirea datelor de pe hard disk, el fiind prevazut cu un cablu USB 2.0 sau 3.0 si suportand functia Plug & Play. Poti avea astfel acces la datele tale oriunde, acasa, in calatorie sau in vacanta. Are o greutate redusa de 500 de grame, fiind usor transportabil. Are interfata SATA 3 si poate suporta o capacitate de pana la 4 TB.

Rack HDD extern de 2,5 inchi – acest model accepta HDD-uri de 2,5 inchi, conceput pentru laptop, el fiind mai subtire si cu dimensiuni mai reduse. Conectarea cu laptop-ul se face folosind un cablu USB 2.0 sau 3.0, in functie de model. Unele produse pot suporta atat HDD, cat si SSD. Are interfata SATA (pentru toate tipurile), iar cablul USB 3.0 sau 3.1 tip C permite o conectivitate cu o viteza sporita, chiar pana la 6GB/s.

Profită de Oferta actuală eMAG la rack HDD extern: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun rack HDD extern in functie de conectivitate?

Este bine de retinut faptul ca un rack HDD extern se poate conecta la un calculator tip desktop sau la un laptop cu ajutorul unui cablu USB, inclus, care permite transferul rapid a datelor.

Cele mai intalnite porturi USB de pe piata sunt modelele USB 2.0 si USB 3.0, cu precizarea ca ultima varianta este mult mai buna, permitandu-ne sa dispunem de viteze de transfer chiar de 100 MB/s.

Trebuie amintit ca putem folosi un rack HDD cu port USB 3.0 la un desktop sau laptop cu port USB 2.0, dar viteza va fi mai mica, de pana la 15MB/s.

Exista si modele mai recente, avansate, care dispun de un port USB 3.1, care permit viteze de transfer al datelor de pana la 10GB/s. Insa trebuie verificat daca si desktop-ul sau laptop-ul tau dispune de un port compatibil sau daca trebuie folosit un adaptor USB tip C – A.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun rack HDD extern. Spor la cumparaturi!

Rack HDD extern de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *