Cum alegi cel mai bun PC pentru gaming?

cel mai bun PC pentru gamingDeși în realitate nimeni nu poate alege cel mai bun PC pentru gaming, care să reziste o perioadă îndelungată, întrucât tehnologia avansează constant iar ce-i azi de top, mâine va fi depășit, poți să-ți alegi totuși cel mai bun PC pentru gaming care să reziste câțiva ani. Acest concept al tehnologiei de a rezista în timp se numește „futureproof” și este destul de cunoscut și la noi. Oricât ai investi într-un calculator, va veni o vreme când nu va mai face față cerințelor moderne, devenind depășit.

Ca să alegi cel mai bun PC pentru gaming, trebuie să stabilești mai întâi două lucruri importante: ce ai de gând să joci cu el și cât ești dispus să investești. Dacă ai nevoie de un PC doar pentru World of Tanks, Counter Strike Go, World of Warcraft, Euro Truck Simulator 2, GTA și alte jocuri vechi dar care au nevoie de o putere de procesare destul de mare pentru a rula cu o grafică satisfăcătoare, nu vei fi afectat prea mult de conceptul futureproof și vei reuși să-ți cumperi un PC de gaming cu maxim 3000 – 4000 de lei. Nu vei avea nevoie de o bestie.

Dacă însă ești un entuziast care dorește să joace toate titlurile nou-apărute și azi și mâine, și peste 2 ani, atunci pregătește-te să scoți bani grei din buzunar și să-ți configurezi un calculator care va putea primi upgrade destul de simplu, pentru că mai mult ca sigur va avea nevoie de upgrade peste câteva luni/ani. Cel mai probabil vei fi nevoit să schimbi placa video.

Vezi rapid o ofertă de preț pentru Desktop PC destinat pentru Gaming: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun PC pentru jocuri statice?

Prin jocuri statice înțelegem World of Tanks, Counter Strike Go, World of Warcraft, Euro Truck Simulator 2, GTA, etc. Sunt acele jocuri pentru care un gamer alege să-și cumpere un PC, fără să mai fie interesat de alte titluri.

În acest caz, alegerea calculatorului se face foarte simplu. Fiind vorba de jocuri destul de vechi, nu va fi nevoie de investiție mare.

Procesorul și placa video

Acestea sunt cele mai importante componente, sufletul și inima oricărui calculator de gaming.

Pentru jocuri statice se recomandă un procesor Quad Core Kaby Lake (i5 7400 e suficient) alături de o placă video de clasă medie, gen Nvidia GTX 1060 6 GB.

Deși e recomandat ca la achiziția unui PC să existe un echilibru între componente, în acest caz puteți investi de două ori mai mult în placa video față de procesor. Procesorul nu este atât de important, 90% dintre titlurile existente azi pe piață descurcărcându-se fără probleme cu un quad core.

Memoria RAM

Pentru jocurile deja existente, nu ai nevoie de mai mult de 8 GB. Orice investiție în extra RAM va fi degeaba, mai ales că prețurile pentru memorii au început să urce destul de mult.

SSD

Am spus de multe ori faptul că nu ar trebui să se mai vândă calculatoare fără SSD. Între HDD și SSD e diferență de la cer la pământ. Deși spațiul de stocare al unui SSD e mult mai mic, prețul/GB este favorabil HDD-urilor. Dacă nu ai obiceiul să stochezi multe date în calculator, atunci mai mult ca sigur poți opta doar pentru SSD, pe care să fie și sistemul de operare și jocurile tale.

Sursa

Sursa este mai mult decât importantă chiar dacă discutăm despre un PC destul de ieftin. Trebuie aleasă o sursă de foarte bună, de calitate, chiar dacă veți fi nevoiți să scoateți mai mulți bani din buzunar.

Recomandarea mea este Corsair, sursele lor deși nu oferă mai multă putere pentru sumele cheltuite precum alte branduri, sunt mai sigure.

Cumpără-ți PC pentru gaming la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun PC pentru orice joc?

Dacă ești genul de individ care vrea să joace tot ce mișcă, să se apuce și de ceva streaming online, trebuie să fii pregătit să scoți foarte mulți bani din buzunar. Tehnologia de vârf costă dar are și avantajele ei. Desigur, cu timpul va deveni și acest PC depășit, dar partea bună este că-l vei putea îmbunătăți destul de simplu.

Procesorul și placa video

În acest caz, este recomandat să mergi pe cel mai bun procesor Intel Core i7 de pe piață, un Coffe Lake i7 8700k, alături de o placă video Nvidia GTX 1080 Ti. Peste1-2 ani , când vezi că placa video nu mai suportă ultimele titluri la detalii maxime, ori la rezoluție 4K, o poți înlocui simplu. Procesorul dacă începe să devină depășit și să fie un bottleneck pentru sistem, suportă overclocking fiind varianta „k”. Deci cu procesorul ai o șansă în plus.

Placa de bază

Deși în cazul calculatoarelor de gaming statice plac de bază nu prea contează, atunci când vrei un sistem de top, trebuie luată și ea în calcul. Procesoarele Coffe Lake necesită un socket 1151 v2 și ar fi recomandat să dai pe placă la fel de mult cât dai și pe procesor, să existe un oarecare echilibru între componente.

Memoria RAM și stocare

Pentru un asemenea PC este recomanda un minim de 16 GB DDR4 memorie RAM. Dacă ai de gând să îl folosești și pentru streaming online sau pentru captură, apoi editare video se recomandă 32 GB RAM minim. Stocarea musai trebuie să se bazeze pe un SSD, de obicei PCI Express. Vitezele obținute de aceste SSD-uri sunt absolut halucinante, un Samsung 960 EVO Series 250 GB PCI Express x4, M.2, având o viteză de citire de 3200 MB/s și o viteză de scriere de 1500 MB/s. Clar aceste soluții sunt mai costisitoare, dar cine dorește cel mai bun PC pentru gaming nu se uită la bani.

Sursa

În ultimii ani, producătorii de componente PC au redus destul de mult consumul de energie așa că pentru cel mai bun sistem PC pentru gaming nu mai ai nevoie de nebuniile acelea de 1200w sau chiar mai mari. Este recomandat însă o sursă de 750w cu certificare 80+, eficiență peste 90%. Din moment ce calculatorul nostru va avea înăuntru niște componente extrem de scumpe, sursa trebuie să fie una de foarte mare încredere. Aș merge pe branduri celebre precum Corsair, Seasonic, poate chiar seria GM de la Cooler Master.

PC pentru gaming de calitate, la un preț foarte bun, găsești AICI.

Carcasa celui mai bun PC pentru gaming? Ce facem cu carcasa?

Ați observat probabil faptul că nu am adus nimic în discuție despre carcasă nici în primul caz, cel al calculatoarelor de gaming statice, nici acum când am discutat despre cel mai bun PC pentru gaming.

Carcasa este importantă dar până la un anumit nivel. Are un rol mai mult estetic, întrucât cu ajutorul câtorva ventilatoare suplimentare care costă 10-20 de lei, putem obține o ventilație optimă indiferent de carcasă.

Alegeți o carcasă frumoasă dacă vreți ca PC-ul să stea la loc de cinste, la vedere, pe birou sau în sufragerie, sau o carcasă oarecare dacă pentru voi contează doar performanța.

Prinde oferta actuala la PC pentru Gaming: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *