Ce trebuie să știi despre hernia ombilicală?
După ce pielea ombilicului se vindecă va persista încă o deschidere la nivelul stratului muscular profund al peretelui abdominal, acolo pe unde au trecut vasele ombilicale.
Când copilul plânge o mică parte din intestin este împinsă prin această deschidere (inelul ombilical), făcând ca ombilicul să apară proeminent într-o oarecare măsură. Această situație este denumită hernie ombilicală.
De obicei, inelul ombilical este mic și se va închide în câteva săptămâni sau luni. Când inelul este mare, protruzia ar putea fi mai mare și până la vindecarea ei pot trece luni, poate chiar ani.
Se considera în trecut că închiderea inelului ombilical poate fi accelerată prin aplicarea unui bandaj compresiv care să apese pe o monedă amplasată peste ombilic. În realitate, această manevră nu aduce nicio îmbunătățire a vindecării.
Este imposibil să vă țineți copilul să nu plângă și, de asemenea, acest lucru nu ajută la vindecarea herniei.
Herniile ombilicale nu determină aproape niciodată apariția unor probleme așa cum fac uneori alte tipuri de hernii, iar timpul aproape întotdeauna va conduce la vindecarea acestora.
Dacă o hernie ombilicală este încă mare după vârsta de șase sau opt ani și nu dă semne de reducere, intervenția chirurgicală reparatorie ar putea fi recomandată.
Rareori, o tumefacție tare și dureroasă se poate produce la nivelul herniei ombilicale, iar copilul se simte rău. Cauza este o ansă intestinală herniată și strangulată. Această situație reprezintă o urgență medicală.
Sursa: „Îngrijirea sugarului și a copilului”, de Dr. Benjamin Spock, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând o carte despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescență, cu diferite sfaturi utile. Ți-o poți achiziționa de aici: link-4.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!