Cum alegi cel mai bun aeromodel?

cel mai bun aeromodelUn aeromodel este un aparat de zbor in miniatura, care se poate inalta foarte usor si poate fi controlat cu ajutorul unei statii radio. Acesta are dimensiuni reduse si serveste la petrecerea timpului liber a celor pasionati, dar si in competitii oficiale.

Un aeromodel poate fi fabricat din diferite materiale, precum lemn, plastic, fibra de sticla sau de carbon. El poate plana pe diverse distante, in functie de model si de caracteristici.

In magazine, vei intalni numeroase asemenea modele, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun aeromodel, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la aeromodel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aeromodel in functie de tip?

Aeromodelele pot fi de mai multe feluri in functie de tipul acestora, astfel: pentru zbor liber, cu fir de cauciuc, cu statie radio si cu motor.

Aeromodel pentru zbor liber – este un model care nu dispune de motor, fiind capabil sa planeze doar cu ajutorul curentilor de aer. El se lanseaza precum un zmeu de hartie, fiind sustinut de un cablu. Aeromodelistul nu detine niciun control asupra avionului.

Aeromodel pentru zbor liber cu fir de cauciuc – acest model este actionat de un motor de cauciuc, iar tractiunea este asigurata de rotirea unei elice. Avionul este propulsat in aer, apoi el planeaza, pluteste datorita curentilor din atmosfera si aterizeaza. El este controlat cu ajutorul a 2 cabluri.

Aeromodel cu statie radio – acest aparat de zbor dispune la bord de un radioreceptor, care primeste semnalele trimise de la sol prin intermediul unei statii controlate de aeromodelist. Este ideal, in special pentru cei avansati, pasionati de zbor. Poti dirija planarea cum doresti.

Aeromodel cu motor – este un avion care dispune de un motor electric si de un acumulator de 1800 mAh tip Li-Po. Poate efectua zboruri inalte si lungi, iar raza de actiune este de pana la 300 de metri. Poate avea urmatoarele caracteristici: anvergura de 1840 de mm, greutatea de 820 de grame, motor brushless si radiocomanda. Are un design atragator si o forma eleganta, fiind fabricat din plastic rezistent sau fibra de sticla.

Profită de Oferta actuală eMAG la aeromodel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aeromodel in functie de raza de actiune?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui aeromodel il reprezinta raza de actiune a aparatului. Aceasta poate fi de: 100 de metri, 200 – 300 de metri, peste 300 de metri.

Cu cat aeromodelul este mai sofisticat si cu caracteristici tehnice mai avansate, cu atat raza sa de actiune este mai mare.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la aeromodel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aeromodel in functie de nivelul pilotului?

Este esential sa alegi un aeromodel in functie de experienta pilotului, care il manevreaza. Astfel, exista aparate pentru incepatori, care au o raza de actiune mai mica, de 100 – 200 de metri si o greutate redusa. Poti opta pentru un planor pentru zbor liber sau cu fir de cauciuc.

Daca esti deja avansat, atunci apeleaza la un aparat avansat cu motor si cu statie de radio, care asigura controlul aeromodelului, pe distante lungi.

Aeromodel de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *