Cum alegi cel mai bun Media Player?

cel-mai-bun-media-playerUn Media Player este un dispozitiv care poate reda continut video sau audio pe televizor de pe DVD, de pe internet sau de pe platformele de streaming. Un asemenea aparat a devenit foarte popular in randul utilizatorilor, mai ales dupa succesul retelelor internationale care redau filme, seriale sau canale de televiziune, prin internet.

Datorita diversitatii modelelor de Media Playere este bine de verificat compatibilitatea acestora cu televizorul, in privinta conectivitatii. Cele mai bune si mai rapide legaturi se fac cu ajutorul cablurile HDMI.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de gadgeturi, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa aelgi cel mai bun Media Player, potrivit pentru tine. 

Media player la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun Media Player in functie de tip?

Media Player-ele pot fi de mai multe feluri in functie de tip, astfel: clasice, TV Box sau IPTV.

Media Player clasic – este un aparat care dispune de DVD player, care poate reda filme la rezolutii Full HD si Ultra HD 4k. Are certificare audio DTS si Dolby, suportand Atmos/DTS:X si formate H.265/HEVC. Are si functia Wi-Fi, suportand conexiune SAMBA/NFS prin portul LAN de internet, cu viteze de pana la 1GBps. Se poate atasa la un televizor normal sau smart.

Media Player TV Box – acest model este un mini PC, care se poate conecta la un televizor smart sau non-smart. Are sistemul de operare Android si poate reda continut Ultra HD 4k. Poate avea memoria RAM de 2 – 4 GB, iar cea interna de 16 – 32 GB. Dispune de porturi USB, HDMI si sloturi de carduri, cat si telecomanda. Dispozitivul are preinstalate diverse aplicatii, avand si posibilitatea de a accesa Google Play Store, pentru altele. Poate reda continut video de pe platformele specializate.  

Media Player IPTV – este un set-box care permite receptarea canalelor de televiziune pe internet prin sistemul IPTV. Este capabil de cea mai buna calitate video si audio, dispunand de iesiri HDMI si S/PDIF, dar si de conectare Wi-Fi. Poate reda majoritatea formatelor video, precum MKV, MPEG, VOB, AVI, MP4 si permite afisarea subtitrarilor SRT, SUB, DBB etc.

Media player la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun Media Player in functie de utilitate?

Un Media Player poate fi de mai multe feluri in functie de utilitate, astfel: standard sau autor.

Media Player standard Home – acest dispozitiv este unul folosit acasa, fie ca DVD player sau ca TV Box, pentru conectarea la diferite platforme de streaming video sau pentru accesul la canale de televiziune prin IPTV.

Media Player auto – acest aparat este practic un DVD player prevazut si cu un ecran, care poate fi unul clasic sau touchsrceen. El poate reda diverse formate, atat audio, cat si video, cum ar fi: MP3, WMA, DVD, CD, MP4. Dispune de sistemul de operare Android, putand avea o memorie RAM de 1 GB si una interna de 16 GB. Are un display de 7 inchi, tehnologia Bluetooth si diverse porturi: HDMI, AUX, RCA, SD, USB.

Media player la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *