Cum alegi cel mai bun access point?

access pointUn access point este un aparat care se conecteaza la internet prin fir Ethernet si apoi ofera acces wireless altor dispozitive, care interactioneaza prin WiFi. Zona acoperita de acesta se numeste Hotspot si poate ajunge chiar si la sute de metri, in functie de performanta modelului.

Practic, un access point asigura conectarea la internet prin WiFi a mai multor utilizatori, in acelasi timp. Prin acest serviciu acestia pot accesa paginile web, pot vizualiza fotografii, acceseaza chat-ul sau pot vedea filme.

In magazine, poti intalni diverse astfel de aparate, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am conceput mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun access point, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la access point: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun access point in functie de frecventa?

Dispozitivele access point pot fi de doua feluri in functie de frecventa de lucru, astfel: single band si dual band.

Access point single band – acest model asigura transmirea semnalului de internet wireless pe o singura banda de frecventa si anume cea de 2,4 GHz. Poate realiza o acoperire stabila, cu o raza de actiune chiar de 200 de metri. Pretul este unul mai ieftin fata de varianta dual band, dar performantele sunt mai reduse. Astfel, acest model poate sa ofere viteze de transfer de pana la 300 Mb/s.

Acest aparat permite web surfing, online chat, verificarea e-mail-urilor, precum vizualizarea fotografiilor.

Access point dual band – modelul ofera transmisii pe doua benzi de frecventa, de 2,4 GHz si de 5 GHz. Astfel, cu ajutorul acestui aparat poti realiza o retea WiFi din clasa business. Se pot asigura viteze de transfer de pana la 1,75 Gb/s. Sunt imbunatatite acoperirea si transmiterea datelor, fiind o conexiune mai buna fata de cea single band.

Acest aparat permite conectarea a mai multor dispozitve simultan, asigurand vizionarea de fotografii, jocuri, transfer de mari dimensiuni de date si streaming HD.

Profită de Oferta actuală eMAG la access point: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun access point in functie de viteza de transfer?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui access point il reprezinta viteza de transfer, care poate fi de: 150 Mb/s, 300 Mb/s, 600 Mb/s, 900 Mb/s, 1200 Mb/s, 1750 Mb/s.

Acces point de 300 Mbps – acest model asigura viteze de transfer wireless de pana la 300 Mb/s, putand avea latimea de banda selectabila de 5/10/20/40 MHz. Aparatul poate dispune de doua porturi: 1 port pentru Ethernet 10/100 Mbps pentru alimentare PoE pasiv si 1 port Ethernet 10/100 Mbps pentru aplicatii extinse. Este o solutie eficienta pentru conexiuni wireless de exterior.

Access point de 1,75 Mbps – acest aparat este unul avansat din punct de vedere tehnologic, de ultima generatie. El ofera performante deosebite, viteze de transfer superioare astfel: 450 Mb/s si 1300 Mb/s in bezile de frecventa de 2,4 Ghz, respectiv in 5GHz. Este recomandat pentru medii de lucru cu multi utilizatori, cum ar fi scoli, spatii publice, magazine, hoteluri.

Access point de pe eMAG la uleiul de corp: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *