Cum alegi cel mai bun laptop?

cel-mai-bun-laptopEști pe cale să-ți achiziționezi un laptop nou? Vrei să-ți iei cel mai bun laptop de pe piață raportat la nevoile tale? Lasă-mă să te ajut, consultând lista cu elementele de care trebuie să ții cont când vrei să-ți comanzi un laptop, pe care o găsești mai jos.

Dacă nu ești vreun împătimit al tehnologiei, multitudinea de modele și caracteristici de laptopuri te poate bulversa, iar dacă te pricepi la tehnologie, parcurgând lista de mai jos îți vei reactualiza informațiile.

Procesorul celui mai bun laptop

Poți alege între INTEL și AMD.

Procesoarele INTEL încep de la Intel Pentium și merg până la Intel Core (i3, i5, i7). Dacă ești gamer, ai nevoie de un procesor cât mai puternic, și îți recomand ultima generație de INTEL, și anume Intel Core i7. Dacă nu folosești laptopul la capacitate maximă, poți merge și cu procesor AMD, procesoarele AMD fiind mai ieftine. Pentru INTEL, dacă nu ai nevoie de cele mai bune performanțe, procesorul Intel Core i3 este suficient.

Foarte simplificat, pentru procesoarele Core i de la Intel putem spune: procesoare bune (Core i3), procesoare foarte bune (Core i5) și procesoare excelente (Core i7).

Cumpără-ți la cel mai bun preț un laptop cu procesor potrivit necesităților tale: Click Aici

Memoria celui mai bun laptop

Pentru a evita blocarea laptopului și pentru o mai bună performanță a acestuia, alege o memorie de minim 4 GB. Dacă-ți permiți, achiziționează-ți un laptop cu memoria de 8 GB, pentru că este mai rapid în cazul în care ai mai multe taskuri de efectuat.

Dacă ești gamer sau ai nevoie de laptop la capacitate maximă, există și memorie de 32 GB.

Laptop-uri cu caracteristici variate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

Rezoluția ecranului pentru un laptop de top

Rezoluția ține de claritatea imaginii și este dată de numărului de pixeli prezenți în display-ul laptopului. Există display-uri HD, care au claritate de 1366 x 768 de pixeli. Este rezoluția standard, suficientă pentru cei care folosesc laptopul pentru navigare pe internet.

Dacă dorești să vezi filme la claritate ridicată sau ești gamer, alege un display Ultra-HD, care are 1920 x 1080 pixeli.

Tehnologia 4k Ultra HD este de 4 ori mai clară decât cea Full HD, reușind să surprindă elementele vizuale de o claritate incredibilă.

Bateria celui mai bun laptop

De preferat este un laptop a cărui baterie să aibă o autonomie cât mai ridicată. Îndreaptă-te către un laptop cu o baterie de litiu-ion și o autonomie de 12 ore.

Cu cât laptopul este mai performant, cu atât bateria se va termina mai repede.

Dacă ai un laptop mic, autonomia bateriei va fi mai mare.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse cel mai bun laptop: CLICK AICI.

Conectivitatea unui laptop foarte util

Alege un model care să aibă minim 2 intrări USB, LAN, Jack-uri de căști și/sau boxe, WIFI și HDMI. Cam toate laptopurile vin cu acest tip de conectivitate, dar fii atent să nu existe numai o singură intrare de HDMI, pentru că aceasta va fi folosită de mouse și nu mai poți folosi și stick de memorie în același timp.

Portabilitatea unui laptop de calitate

Dacă ești frecvent pe drumuri, cu laptopul în spate, alege unul cât mai compact și mai ușor. În general, cele care îndeplinesc aceste caracteristici au și dimensiunile mai mici, de 12-14 inch display-ul ecranului. Aici te poți îndrepta către varianta de Ultrabook, o varianta de laptop mai ușoară, compactă și subțire. Pe lângă asta, ultrabook-urile încorporează, de obicei, ultima generație de tehnologie apărută pe piață.

Dacă ai nevoie de laptop pentru gaming, nu contează greutatea lui. De exemplu, laptopurile Alien, special create pentru jocuri, sunt printre cele mai grele.

Prinde promoțiile actuale la laptop-uri de calitate: CLICK AICI

Touchscreen-ul celui mai bun laptop

Touchscreen-ul poate face din laptop un element mai ușor de folosit. Îl poți folosi exact ca și pe un telefon, nemaiavând nevoie de tastatură și mouse pentru a naviga prin el.

Brand-ul celui mai bun laptop

Pentru un raport calitate-preț foarte bun, recomand laptop-urile Lenovo, Asus și Dell.

Orice laptop vei achiziționa, nu uita că cel mai important criteriu este motivul pentru care îl folosești. Înainte de toate, trebuie să-ți pui această întrebare, deoarece diferențele de preț în funcție de caracteristici sunt destul de mari. Există diferență semnificativă, în ceea ce privește prețul și caracteristicile, între un laptop folosit pentru filme și navigare pe internet și altul folosit pentru programe complexe sau gaming.

Spor la cumpărături!

Laptop-uri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *