Ce trebuie să știi despre viermii intestinali (paraziți)?
Viermii intestinali sunt paraziți care trăiesc în tractul gastrointestinal. Cele mai cunoscute tipuri de viermi intestinali (paraziți) sunt viermii cilindrici (limbricii, viermii cu cârlig, oxiurii și teniile) și viermii lați.
Viermii cilindrici sunt paraziți intestinali contagioși, asemănători râmei, dar mai mici. Pot fi ușor văzuți cu ochiul liber.
Oxiurii sunt albi, asemănători teniilor, având aproximativ 0,8 cm.
Viermii lați variază în lungime de la 2 cm la 9 metri și pot trăi mai mult de 25 de ani în corpul uman. Infecția cu oxiuri la copiii de vârstă școlară este o problemă gravă.
În funcție de tipul de viermi cu care este infestat, un individ poate avea simptome variate. În unele cazuri, simptomele pot lipsi cu desăvârșire. în alte cazuri, viermii pot fi observați în fecale.
Oxiurii pot provoca mâncărimi anale (în special noaptea, când viermii migrează în afara anusului pentru a-și depune ouăle), insomnii și oboseală.
Ancylostomadoza poate provoca mâncărimi în talpă, și, în unele cazuri, expectorație cu sânge, febră, erupții cutanate și absență a apetitului.
Teniile pot provoca tuse sau bronșită, dureri abdominale, diaree și gaze, precedate de mici iritații roșii care uneori dau mâncărimi.
Viermii lați mici pot provoca pierdere a apetitului și pierdere în greutate, dureri abdominale, vomă și diaree. Viermii lați mari pot da simptome similare, dar, de obicei, fără pierdere în greutate.
Ascaridioza, produsă de infecția cu ascarizi, se caracterizează prin balonări, dureri abdominale, vomă și respirație grea.
Trichineloza este o boală provocată de un vierme cilindric microscopic, care, netratat, poate duce la deteriorarea musculaturii și la complicații cardiace și neurologice.
Infecțiile cu viermi pot varia de la cele ușoare la cele severe, amenințând chiar viața, mai ales la copii.
Paraziții provoacă malabsorbția nutrienților și, în anumite cazuri, pierderea sângelui prin tractul gastrointestinal. Pot fi asociați cu anemiile și cu problemele de creștere. Malabsorbția produsă de viermii paraziți predispune la multe boli, din cauza scăderii imunității.
Viermii pot fi contractați printr-o mulțime de modalități, inclusiv înlăturarea deficitară a resturilor animale și umane, deplasarea cu piciorul gol pe un sol infectat și ingerarea ouălor ce conțin larve din alimentele nefierte sau parțial fierte. În anumite cazuri, ouăle paraziților pot fi aeropurtate și, așadar, inhalate.
Paraziții se întâlnesc mai des decât se crede și se pot afla în spatele multor afecțiuni, inclusiv al bolilor de colon. Se întâlnesc mai des la copii decât la adulți. Paraziții există la cei infestați cu SIDA, cu sindromul oboselii cronice, cu ciuperca candida și cu multe alte boli. Din păcate, medicii nu controlează atent posibilitatea infestării cu viermi intestinali.
Viermii intestinali (paraziții). Recomandări
- Aveți grijă ca alimentația să fie bogată în fibre, constând, în primul rând, din vegetale și leguminoase.
- Consumați semințe de dovleac, de susan, smochine (sau beți suc de smochine) pe stomacul gol, de trei ori pe zi. Acestea pot fi combinate cu tinctură de nucă neagră.
- Beți numai apă filtrată sau distilată.
- Monitorizați consumul și eliminarea lichidelor și înlocuiți-le la nevoie.
- Eliminați orice fel de zahăr, carbohidrații, fructele (cu excepția smochinelor și a ananasului), carnea de porc și produsele din carne de porc, până când au fost eliminați toți paraziții din organism. Carnea de porc poate avea paraziți. Viermilor le place zahărul.
- Pentru viermii lați, consumați trei zile ananas crud.
- Beți mult suc de papaya.
- Pentru oxiuri, mâncați pepene galben amar, un pepene în forma de castravete care se găsește în piețele asiatice. Combate și elimină oxiurii și consolidează sistemului imunitar. Consumați unu, doi pepeni galbeni timp de 7-10 zile. Repetați cura la două luni după prima, pentru a vă asigura de eliminarea totală a paraziților.
- Nu consumați carne, pește sau pui de țară fără a fi bine procesate termic sau care au fost lăsate la temperatura camerei prea mult timp.
- Verificați-vă animalul de companie și, după caz, tratați-l de paraziți, iar primăvara și toamna deparazitați-l.
- Purtați încălțăminte când mergeți pe un teren murdar.
- Mențineți o igienă personală meticuloasă. Evitați zgârieturile în zona anală, spălați-vă des pe mâini, de preferat cu săpun antibacterian, curățați-vă bine sub unghii. Dacă sunt afectați copiii, învățați-i cum să-și mențină igiena personală.
- Spălați cu săpun antibacterian toate ustensilele și suprafețele care au intrat în contact cu carnea crudă de porc sau de pește.
- Spălați în apă fierbinte și, dacă se poate, adăugând înălbitor, lenjeria intimă, lenjeria de pat și prosoapele, după fiecare utilizare. Schimbați lenjeria și prosoapele zilnic.
Sursa: ,,Nutriție și biotratamente″ de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând un „ghid complet pentru vindecarea fără medicamente, prin vitamine, minerale, plante și suplimente nutritive″. Îți poți achiziționa această lucrare de aici: link-3.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!
Mă doare burta uneori, și după masă îmi vine să vars, ce credeți că am? Și mă mănâncă nasul
Va sfatuiesc sa consultati un medic.