Cum alegi cel mai bun ingrasamant pentru gazon?

cel mai bun ingrasamant pentru gazonPentru a avea o gradina frumoasa, de calitate, este necesar sa realizati unele lucrari periodice, printre acestea numarandu-se si fertilizarea cu ajutorul unui ingrasamant pentru gazon.

Cum, de regula, pe gazon se desfasoara diverse activitati, precum cele sportive sau intalniri cu prietenii, este normal ca peluza sa aiba nevoie de substante pentru regenerare si crestere.

In consecinta, in afara tunsului periodic al gazonului, este recomandat sa se foloseasca ingrasaminte care ajuta foarte mult la mentinerea peluzei intr-o stare impecabila. Gazonul, prin aceasta lucrare de fertilizare, este mai rezistent, dar si mai frumos.

Iarba din curte asimileaza substantele nutritive, insa o parte dintre acestea sunt pierdute cu ocazia operatiei de tundere a gazonului.

Pentru a efectua o fertilizare corespunzatoare este nevoie sa stii anumite lucruri despre ingrasaminte, legate de sezonul in care se administreaza, continutul nutrientilor, perioada de actiune a acestora sau suprafata acoperita.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun ingrasamant pentru gazon, potrivit pentru gradina ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la îngrășămintele pentru gazon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ingrasamant pentru gazon in functie de tipul acestuia?

Un ingrasamant pentru gazon are in componenta diverse substante active, insa fertilizatorul poate fi de trei feluri: lichid, granulat si de tip starter.

Un ingrasamant lichid pentru gazon actioneaza cu rapiditate si se administreaza prin stropire. Operatiunea se efectueaza o data la 2-3 saptamani.

Ingrasamantul granulat pentru gazon este de doua tipuri: cu eliberare rapida sau controlata. Primul are efect imediat, pe cand cel de-al doilea produce rezultate de lunga durata.

Este indicat sa se foloseasca ingrasaminte sub forma de granule fine, deoarece acestea pot fi imprastiate usor pe toata suprafata.

Un ingrasamant de tip starter se utilizeaza numai in momentul insamantarii. Acesta contine fosfor si este benefic pentru cresterea rapida a semintelor gazonului.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun îngrășământ pentru gazon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ingrasamant pentru gazon in functie de utilitate?

Trebuie sa stii ca un ingrasamant pentru gazon este folosit pentru o anume operatiune.

Astfel, exista diverse tipuri de ingrasaminte, in functie de utilitatea acestora:

De aceea, in functie de tipul gazonului si solului tau, este bine sa alegi tipul de ingrasamant potrivit utilitatii lucrarii.

Comandă-ți Acum online îngrășământ pentru gazon de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ingrasamant pentru gazon in functie de substantele nutritive administrate?

Este bine sa cunosti anumite caracteristici ale solului gradinii tale. Astfel, acesta poate contine diverse substante precum azot, fosfor, potasiu si microelemente.

Pentru a mentine valorile recomandate de catre specialisti pentru aceste substante, este nevoie de o fertilizare a solului cu ingrasaminte, care contin toate aceste elemente.

De regula, aceste produse sunt specifice pentru gazon, ele continand un procent scazut de fosfor, dar si azot.

O alta substanta activa importanta este potasiul, care ajuta la cresterea plantelor, chiar si pe vreme de seceta.

De asemenea, microelementele sunt utile in cantitati reduse, ele fiind recomandate pentru dezvoltarea culturii, mai ales pentru solurile nisipoase.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun ingrasamant pentru gazon. Spor la cumparaturi!

Îngrășăminte pentru gazon de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si urmatoarele articole:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *