Cum alegi cel mai bun gamepad?

cel-mai-bun-gamepadUn gamepad este un dispozitiv care iti permite sa ai controlul total asupra jocurilor pe care le experimentezi pe calculator, console sau chiar smartphone. Fara indoiala, este necesar ca un astfel de controler sa fie compatibil cu sistemiul de operare al calculatorului tau.

Daca unele modele de gamepad sunt doar pentru PC, altele pot fi compatibile atat cu consolele, cat si cu calculatoarele. Totul porneste de la ce fel de jocuri vrei sa controlezi si ce sistem vrei sa folosesti.

In magazine, vei intalni numeroase asemenea modele, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am realizat un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun gamepad, potrivit pentru tine.

Gamepad la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun gamepad in functie de tip?

Gamepad-urile pot fi de mai multe feluri in functie de tip, astfel: pentru PC-uri, pentru smartphone, pentru console.

Gamepad pentru PC – acest model este folosit pentru jocuri pe calculator, oferindu-ti posibilitatea sa-ti setezi dispozitivul cu comenzi specific tastaturii si mouse-ului. Acest gadget iti permite sa faci orice miscare cu rapiditate. De asemenea, gamepad-ul poate fi utilizat atat pe monitor, cat si pe ecranul televizorului. Controlul layout-ului este intuitiv si usor de asimilat pentru orice jucator. Firul este unul lung de 1,8 metri, ceea ce iti da voie sa joci de la o distanta considerabila. Este compatibil cu sistemul de operare Windows de pe PC.

Gamepad pentru smartphone – este un dispozitiv special conceput pentru a te bucura si de a controla jocurile de pe smartphone. Acest gadget permite fixarea telefonului mobil cu ajutorul unui trigger metalic. Acesta iti da posibilitatea sa iti imbunatatesti timpii de reactie la jocurile tale preferate. Printre cele mai importante caracteristici ale gamepadului sunt aderenta ergonomica, precizia si sensibilitatea. Controlerul este compatibil cu sistemele Android si iOS. Atentie, este recomandat sa verifici compatibilitatea cu anumite jocuri.

Gamepad pentru consola de jocuri – este un model care se foloseste pe consolele de jocuri, fiind compatibile cu PC-urile. Dispozitivul se poate utiuliza si pentru cele mai avansate jocuri. Are un design ergonomic, 12 butoane de actiune si 8 butoane de directie. Poti avea optiunea de a lua o varianta compatibila pentru Windows sau pentru Mac.

Gamepad la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun gamepad in functie de model?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui gamepad il constituie modelul, care poate fi: cu fir sau wireless.

Gamepad cu fir – acest model iti ofera cea mai buna experienta, deoarece comenzile se transmit rapid fie la calculator sau la consola de jocuri. Iar atunci cand experienta ta este online, atunci viteza este cea mai mare cu acest tip de dispozitiv. Raspunsul gamepad-ului este instantaneu la orice schimbare de directie sau actiune.

Gamepad wireless – este un dispozitiv special, fara fir, care iti permite sa utilizezi mai multe platforme, precum calculatoare, smartphone sau tableta. Este compabil cu sistemele de operare Windows, Android si iOS. O alta varianta poate fi doar pentru un anumit tip de consola de jocuri, cum ar fi PlayStation, Xbox, Nintendo etc. Acesta foloseste tehnolgia Bluetooth pentru conectare.

Gamepad la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun gamepad in functie de alimentare?

Gamepad-urile pot fi de mai multe feluri in functie de alimentare: cu acumulatori sau cu baterii.

Gamepad cu acumulator – este un dispozitiv care dispune de un acumulator. In general, este controlerul folosit pentru console, care necesita o mai mare cantitate de energie. Acumulatorul se poate reincarca conectandu-l la consola, cu ajutorul USB-ului.

Gamepad cu baterii – acest model poate functiona cu ajutorul a 2 baterii tip AA, fiind de regula de tip wireless. Asta presupune ca vei aschimba bateriile in mod regulat, dupa descarcare sau vei putea utiliza unele reincarcabile.

Gamepad la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *