Cum alegi cel mai bun flex?

cel-mai-bun-flexFlexul sau polizorul unghiular este un dispozitiv electric, prevazut cu un disc detasabil, care poate fi utilizat atat pentru a taia diverse materiale, cat si pentru a poliza.

Daca esti o fire indemanatica si ai ales sa iti faci singur treaba prin casa, fara sa mai apelezi la meseriasi, flexul sau polizorul unghiular iti va fi absolut necesar. Inlocuiesti gresia si faianta din baie – vei avea nevoie de un flex pentru a taia placile. Schimbi tevile si ai nevoie de o scula pentru taiere tevi, dar si taiere beton, vei avea nevoie cu siguranta de un polizor unghiular. Se mai poate folosi pentru a prelucra lemnul, a poliza parchetul sau orice alta suprafata!

In cele ce urmeaza iti vom da cateva repere despre cum sa alegi cel mai bun flex.

Vezi rapid o ofertă de preț la flexuri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun flex in functie de raportul calitate-pret

Pe piata vei gasi o gama foarte larga de polizoare unghiulare, asa ca nu te grabi! Citeste cu atentie detaliile tehnice si ia in considerare si pretul.

Promotiile care apar periodic te pot ajuta sa obtii un raport calitate / pret foarte bun.

Cum alegi cel mai bun flex in functie de elementele de siguranta

Utilizarea flexului este o operatie care ridica un risc mai mare sau mai mic de accidentare. Desigur, daca ai experienta in utilizarea flexului, acest risc scade, dar chiar si asa se recomanda sa nu renunti la elementele de siguranta cu care e dotat flexul si aici ne referim la aparatorile cu care e prevazut.

Nu se recomanda renuntarea la aparatoare sub nicio forma si, mai mult, inainte de folosire se va citi cu atentie manualul de utilizare pentru a nu ajunge sa folosim necorespunzator acea unealta, eventual in scopuri pentru care nu a fost conceputa.

Cumpără-ți Acum Flex la Reducere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun flex – cu fir sau fara fir

Trebuie sa stii ca in ambele cazuri exista avantaje si dezavantaje. Astfel, daca vei alege un flex fara fir, avantajul va fi autonomia, tu putand sa lucrezi in orice loc, chiar si acolo unde nu sunt surse de curent pentru alimentare. Dezavantajul consta in faptul ca pentru aceste modele puterea nu este foarte mare si ca va trebui sa ai grija sa incarci periodic acumulatorul flexului, iar acest lucru iti poate scadea considerabil randamentul in munca.

Flexul cu fir are o putere mai mare si nu necesita intreruperea muncii pentru reincarcare! Daca nu te deranjeaza prezenta firului, se recomanda sa il alegi pe acesta!

Sigur, decizia este conditionata si de situatiile si locurile in care urmeaza sa utilizezi scula.

Profită de Promoțiile Actuale la Flexuri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun flex in functie de caracteristici

Sunt cateva caracteristici de care trebuie sa tinem cont la alegerea unui flex fara fir:

Modul de alimentare si de functionare a motorului celui mai bun flex – curent electric, benzina sau aer comprimat;

Putere – in cazul motoarelor electrice, puterea se masoara in W si ea va fi corelata cu tipul activitatilor pe care urmeaza sa le facem; pentru lucrari obisnuite prin casa, fara prea mari solicitari, putem alege un flex cu o putere cuprinsa intre 1000 si 1500 W; pentru constructii si amenajari interioare la nivel profesional, vom cauta un flex cu o putere mai mare de 2000 W;

Rotatii pe minut – RPM poate fi mica, medie sau mare; cele mai multe modele au RPM cuprinsa intre 5000 si 10000; va trebui sa tii cont de corelatia dintre dimensiunea discurilor utilizate si RPM (de exemplu, un disc de 2.3 cm poate fi utilizat la cel mult 10000 RPM);

Dimensiuni si tipuri discuri  – discurile au dimensiuni de 1.15 cm, 1.25 cm, 1.5 cm si 2.3 cm si le vei alege in functie de necesitati; ele mai sunt clasificate si dupa tipul materialului din care sunt facute, astfel pot fi: diamantate (indicate pentru taiere), abrazive (pentru slefuire), cu perii de sarma (pentru a curata rugina, vopseaua sau cimentul).

Flexuri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *