Cum alegi cel mai bun polizor unghiular?

polizor-unghiularCu siguranta va doriti sa optati pentru cel mai bun polizor unghiular in ceea ce priveste achizitionarea si veti avea ocazia de a face acest lucru tinand cont de toate detaliile importante. Un polizor unghiular este ideal in domeniul bricolajului, pentru reparatii sau pentru anumite activitati de constructii pe care le desfasurati. Polizorul unghiular este potrivit atat pentru o gospodarie, cat si in domeniul profesional. In ambele situatii, este indicat sa va asigurati de faptul ca veti achizitiona cel mai bun polizor unghiular. Pe de alta parte, despre un polizor de acest tip mai putem adauga ca reprezinta una dintre cele mai puterice scule electrice de mana. Spunem acest lucru deoarece prin utilizarea sa veti avea ocazia de a taia aproape orice tip de material, fiind conceput la inceputuri pentru a slefui metalul. Insa, in prezent un polizor unghiular poate indeplini atriburii si functii tehnice multiple, pe care le vom descoperi in cele ce urmeaza.

Un polizor unghiular este ideal in cazul in care veti dori sa taiati piatra sau faianta, tevi, beton, plastic, sau sa slefuiti suprafete dure. Insa, pentru a utiliza un polizor unghiular in cele mai bune conditii si pentru a va bucura de tot ceea ce ofera, este foarte important sa va asigurati de faptul ca nu va lasa de dorit in ceea ce priveste calitatea. Veti gasi cu siguranta cel mai bun polizor unghiular la preturi avantajoase, fiind in acelasi timp performant si adecvat nevoilor pe care le aveti. Pentru a va asigura de faptul ca veti lua decizia potrivita in ceea ce priveste achizitionarea, trebuie sa tineti cont de urmatoarele chestiuni importante.

Dacă dorești să vezi rapid o ofertă de preț CLICK AICI.

Tipuri de polizoare unghiulare

Polizoarele unghiulare se pot imparti in doua categorii principale. Acestea sunt: polizoarele unghiulare cu alimentare la retea si polizoarele unghiulare cu acumulator. In functie de necesitatile pe care le aveti, urmeaza sa luati decizia potrivita si finala in ceea ce priveste achizitionarea. Despre cele doua tipuri de alimentare putem spune:

  • Alimentarea la retea pentru un polizor unghiular este potrivita pentru persoanele ce lucreaza des cu polizorul si fac acest lucru atat in gospodarie cat si in domeniul industrial. Puterea de la retea a unui polizor unghiular poate fi superioara in comparatie cu alimentarea prin acumulator. In cazul in care prelucrati anumite materiale zilnic sau saptamanal, este indicat sa optati pentru un polizor conventional, pe care il veti alimenta direct la retea. Acest tip de polizor este ideal pentru a realiza sectiuni, pentru a ascuti si pentru a slefui. De asemenea este ideal pentru a elimina rugina sau resturile de pe anumite obiecte sau suprafete. Polizoare unghiulare cu alimentare la retea, la preturi foarte bune, gasesti AICI.
  • Polizorul cu acumulator este ideal pentru persoanele care lucreaza mai rar cu asa ceva si isi doresc sa se bucure de o portabilitate mai mare in comparatie cu puterea. Acest model de polizor, ofera avantajul ca poate lucra fara fir, de cele mai multe ori fiind alimentat cu baterii Li-Ion. Asadar puteti opta pentru un polizor cu acumulator in cazul in care nu lucrati zilnic cu acest aparat si aveti nevoie de el mai rar, iar pentru activitatile desfasurate nu aveti nevoie de o putere foarte mare. Polizoare unghiulare cu acumulator, la preturi foarte bune, gasesti AICI.

Puterea celui mai bun polizor unghiular

Puterea unui polizor unghiular poate fi scazuta, moderata sau ridicata, in functie de decizia pe care o veti lua in ceea ce priveste achizitionarea. Puterea se masoara in watti (W) si veti gasi exact ceea ce va intereseaza in ceea ce priveste achizitionarea, deoarece exista multe modele de polizoare unghiulare. In acest sens, putem adauga ca aveti posibilitatea de a opta pentru un polizor unghiular cu o putere cuprinsa intre 500 W si 3000 W, unde valorile de 500 – 800 W sunt considerate cele scazute. Aceste puteri se aplica in principal modelelor de polizoare unghiulare cu acumulatori. Dupa cum am spus si mai sus, aceste polizoare, cu puteri de acest tip sunt recomandate pentru sarcini usoare si pentru prelucrarea unor materiale mai putin dure.

In cazul in care veti dori sa optati pentru un polizor unghiular semi profesional, este necesar sa optati pentru o putere moderata, iar aceste valori sunt cuprinse intre 1000 – 1500 W. Acest tip de polizor unghiular cu o putere situata intre aceste valori, este ideal pentru a taia gresie, faianta, tevi metalice subtiri sau lemn.

Pentru persoanele ce utilizeaza aceasta unealta zi de zi in domeniul constructiilor sau a amenajarilor interioare, au nevoie de un polizor unghiular profesional. Pentru acesta, puterea minima trebuie sa fie de 2000 W si poate face fata multor solicitari. Printre acestea putem aminti taierea unor straturi groase de materiale dure si foarte dure.

Polizoare unghiulare de diferite puteri, la preturi foarte bune, gasesti AICI.

Turatia celui mai bun polizor unghiular

Despre turatia unui polizor unghiular, putem spune ca poate varia intre 5000 si 12000 de rotatii pe minut, existand de asemenea posibilitatea de a fi mica, medie sau mare. In ceea ce priveste selectia este indicat ca pentru rotatiile mici de pana la 5000 rpm sa optati pentru discuri de 115 – 125 mm, insa nu este o regula generala. De asemenea, in ceea ce priveste utilizarea corecta a unui polizor unghiular, este indicat ca discurile de 230 mm sa fie folosite pentru rotatii mai mari de 10000 rpm. In ceea ce priveste utilizarea casnica a unui polizor unghiular, puteti alege valori mici sau medii in ceea ce priveste turatia, situate intre 5000 si 10000 rpm. Performanta in acest domeniu nu va lasa de dorit si veti observa acest lucru. In ceea ce priveste utilizarea, este foarte important sa utilizati corect uneltele si sa nu faceti improvizatii, deoarece va expuneti unor accidente destul de grave.

Despre profesionistii in constructii sau amenajari interioare, putem spune ca se prefera un model cu putere si turatie mai mare, intre 11000 – 12000 rpm. Despre cele mai performante polizoare unghiulare, putem spune ca au regulator pentru numarul de rotatii, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea de utilizare la valori preferentiale.

Profită de oferta actuală la polizoarele unghiulare: CLICK AICI.

Marimea discului celui mai bun polizor unghiular

In ceea ce priveste marimea discului, putem spune ca aceasta reflecta de fapt diametrul discului, incluzand de asemenea, anumite subcategorii. Aceste subcategorii de discuri, va trebui sa le adaptati in functie de natura materialului pe care urmeaza sa il prelucrati. In cazul in care veti dori sa utilizati un polizor unghiular pentru a taia placi ceramice, bare metalice sau tevi dintr-o singura trecere, este indicat sa optati pentru un disc de 115 mm. In cazul in care veti dori sa sectionati dale din beton, sau sa ascutiti diferite materiale de la alte unelte, atunci este indicat sa optati pentru un disc de 125 mm, deoarece este potrivit. Acest disc va ofera, de asemenea, posibilitatea de a slefui anumite suprafete. Puteti utiliza acest disc si pentru a taia tevi, insa trebuie sa va asigurati ca aveti suficient spatiu la dispozitie pentru a nu atinge zonele invecinate.

Pentru a lucra cu un disc de 180 mm – 230 mm este necesar sa va asigurati de faptul ca veti opta pentru un polizor unghiular din gama profesionala. Numai in cazul in care veti tine cont de acest aspect, veti avea posibilitatea de a utiliza discul si polizorul in conditii optime. In cazul dimensiunilor mari ale discului precum cele amintite mai sus, nu este indicat si recomandat sa incercati sa ascutiti ceva cu polizorul, deoarece utilizarea va trebui sa fie in domeniul sectionarii si slefuirii.

Discuri pentru polizoarele unghiulare îți poți comanda rapid de AICI.

Discuri compatibile cu polizoarele unghiulare

Discurile unui polizor unghiular, se impart in 4 categorii principale. Acestea sunt: de taiere, abrazive, pentru slefuit si pentru periat. In aceste conditii, este indicat sa fiti atenti in momentul selectiei pentru a alege discul potrivit in functie de activitatile pe care le veti desfasura.

Discul taietor, se utilizeaza pentru operatiunile de taiere, fiind fabricat din otel, avand pe marginea exterioare fante diamantate. Despre marginile unui disc taietor putem spune ca pot fi simple, crestate sau dintate. Utilizand acest disc taietor, veti avea ocazia de a taia anumite materiale, printre care putem aminti placile ceramice, asfalt, beton, piatra, sarma, tevi, etc., iar dimensiunea se alege in functie de tipul activitatii desfasurate.

Discul abraziv se utilizeaza pentru operatiunile de debitare si de debravurare a unor materiale ca fonta, aluminiul sau otelul. Este indicata utilizarea acestui tip de disc in cazul in care veti dori sa sectionati tevi, bare, sau diferite materiale de constructie. Aceste discuri sunt create dintr-un material suport, pe care se aplica apoi granule abrazive.

Discul pentru slefuit este foarte util in operatiunile de finisare a unor lucrari, in cazul in care veti dori sa realizati muchii perfecte si suprafete omogene, caracterizate de asemenea de un luciu stralucitor. Acest disc poate fi utilizat pentru ascutirea uneltelor de gradina sau pentru lustruirea unor obiecte si suprafete.

Discul pentru periat este ideal in cazul in care veti dori sa curatati rugina, vopsea sau ciment de pe supraftele intarite dupa procesul de renovare. Acest disc cu perii de sarma este elementul de care aveti nevoie in acest domeniu, insa este foarte important sa va asigurati ca veti fixa corect discul pentru ca nu trebuie sa se miste. De asemenea, discul trebuie sa aibe o marime corecta si o viteza de functionare compatibila cu polizorul unghiular.

Pentru ofertă de preț discuri polizoare unghiulare CLICK AICI.

Sisteme si măsuri de protectie pentru folosirea in siguranta a polizorului unghiular

Sistemele de protectie sunt foarte importante in ceea ce priveste prevenirea producerii unor accidente grave. In aceste conditii, este important sa va echipati corespunzator si sa echipati de asemenea si polizorul unghiular pentru o utilizare optima. Nu trebuie sa subestimati niciodata un polizor unghiular, deoarece fara urmarea procedurilor de siguranta pot aparea accidente foarte grave. In ceea ce priveste utilizarea corecta a unui polizor unghiular, este indicata folosirea unui echipament complet. In cadrul acestui echipament putem aminti de urmatoarele elemente:

  • casca de protectie pentru zona capului
  • aparatoare pentru fata si pentru ochi
  • manusi de protectie
  • casti de protectie impotriva zgomotului

Optand pentru aceste sisteme de protectie veti evita producerea unor accidente. De asemenea este important sa utilizati si aparatoarea inclusa in pachetul polizorului unghiular achizitionat. Totodata, va trebui sa verificati polizorul inainte de utilizare pentru a vedea daca exista crapaturi sau alte forme de deteriorare. Este important sa va asigurati si de faptul ca veti utiliza polizorul unghiular in medii corespunzatoare, evitand contactul cu apa. Trebuie sa pregatiti spatiile de lucru din timp si sa eliminati obiectele inflamabile sau cablurile electrice din zona de lucru.

Branduri de polizoare unghiulare recomandate

In ceea ce priveste achizitionarea unui polizor unghiular, este indicat sa tineti cont de ceea ce ofera anumite branduri din acest domeniu, pentru a lua decizia corecta. In acest sens, putem aminti de Bosch, ce ofera mereu polizoare unghiulare de calitate, ce pot executa in conditii optime operatiuni de taiere, prelucrare si slefuire a diferitelor materiale. De asemenea, puteti opta pentru polizoarele unghiulare oferite de Makita, acestea fiind foarte apreciate in acest domeniu, oferind modalitati optime de taiere si slefuire. Brandul Mesterul Manole, reprezinta de asemenea o solutie de achizitionare a unui polizor unghiular cu putere medie, ideal pentru proiectele casnice. In momentul achizitionarii puteti opta si pentru brandul Einhell, daca veti dori un polizor unghiular ideal pentru lucrarile de la domiciliu. Pretul polizoarelor Einhell este in general avantajos, dar majoritatea aparatelor oferinte de acest brand sunt semiprofesionale. Optand pentru brandul Black & Decker, veti gasi, de asemenea, polizoare unghiulare semiprofesionale, ce propun performante bune in ceea ce priveste utilizarea. Skil ofera polizoare unghiulare semiprofesionale ideale pentru a poliza si slefui anumite materiale in propria gospodarie.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse un polizor unghiular în funcție de buget și de performanțele dorite: CLICK AICI.

Concluzie

Este indicat sa aveti in vedere toate aceste caracteristici pentru a achizitiona si pentru a utiliza in conditii de maxima siguranta un polizor unghiular. Numai in cazul in care veti lua decizia potrivita in ceea ce priveste achizitionarea, veti avea posibilitatea de a va bucura de toate avantajele si beneficiile oferite de un polizor unghiular achizitionat corect. Modalitatile prin care va puteti asigura de faptul ca veti achizitiona cel mai bun polizor unghiular sunt multiple, fiind indicat sa luati in calcul varianta online de achizitionare. Asadar, veti gasi exact ceea ce va intereseaza, iar pretul pe care urmeaza sa il platiti va fi unul avantajos in raport cu performantele si calitatea.

Comandă online un polizor unghiular de calitate, la preț redus de AICI, cu posibilitate de retur în cazul în care nu ești mulțumit de rezultate, conform condițiilor de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *