Cum alegi cel mai bun ondulator automat?
In Europa sau in Ocident, adica in zonele unde parul cret este rar, buclele sunt considerate extrem de atragatoare, fiind mereu la moda. Indiferent de eveniment, coafura cu onduleuri sau carlionti este intotdeauna alegerea cea mai potrivita, fiind considerata eleganta si, totodata, plina de farmec.
Daca ai hotarat sa nu mai depinzi de un salon de coafura si sa iti poti face singura, acasa, buclele, pe langa bigudiuri si toate accesoriile necesare acestora – agrafe, clame si clesti pentru par – vei avea nevoie si de cel mai bun ondulator automat pentru par.
Inainte de a porni spre magazin sa il cumperi, ar fi util sa afli care sunt criteriile de selectie si cum alegi cel mai bun ondulator automat.
In continuare iti vom da cateva repere referitoare la acest aspect.
Vezi rapid o ofertă de preț la ondulatoarele automate: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun ondulator automat in functie de experienta
Daca nu ai experienta in utilizarea unui ondulator pentru par, pentru inceput, se recomanda sa alegi modelul cilindric cu clapeta, fiind usor de utilizat si mai putin voluminos. Acesta functioneaza pe principiul presarii suvitei de par, dar are dezavantajul ca nu creeaza bucle uniforme si, utilizat excesiv, poate duce la arderea parului.
Daca nu te deranjeaza volumul, insa, sa stii ca exista pe piata ondulatoare automatizate. Desi sunt mai mari, ele au toate functiile necesare si se utilizeaza foarte usor.
In cazul in care deja ai ceva experienta in utilizarea unui odulator pentru par, poti opta pentru un model fara clapeta, sau de tip bagheta.
Ondulatorul bagheta, desi necesita experienta in utilizare, are cateva avantaje majore. El permite rularea suvitelor si in sens invers, adica de la scalp catre varfuri. Aceasta metoda are marele avantaj ca previne arderea si inspicarea la varfuri a firului de par. Mai mult, datorita tehnicii de utilizare, el nu permite incalzirea excesiva a suvitei si va realiza bucle uniforme. Ondulatorul bagheta poate avea diverse forme, de la cea cilindrica sau conica pana la forma spiralata. Acest ondulator se foloseste cu o manusa speciala de protectie, pentru a preveni accidentele.
Vei mai gasi si ondulatoare cu tambur si maner sau odulatorul de tip cleste Marcel. Ultimul model seamana foarte mult cu cel cilindric si se bazeaza pe tehnica de apasare a manerului, o tehnica manuala care are atuul ca aduce un control sporit in realizarea onduleurilor si este conceput pentru a castiga timp. El, insa, functioneaza la temperaturi crescute si de aceea este nevoie de ceva experienta pentru a-l folosi corespunzator.
Profită de Reducerile de Azi la Ondulatoarele Automate: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun ondulator automat in functie de tipul parului
Un alt aspect important in alegerea odulatorului este tipul de par, mai exact grosimea firului de par, existand o corelatie bine stabilita intre acesta si temperatura la care vei lucra cu ondulatorul. Daca un fir de par mai gros are nevoie de temperaturi de pana la peste 200 de grade pentru a se lasa modelat dupa dorinta, in cazul firului de par subtire – care este si mai usor de deteriorat – se va lucra la temperaturi mai scazute, uneori de pana la 90 de grade. Astfel vom evita arderea iremediabila a parului, obtinand totodata onduleurile dorite.
Exista si modelele pentru care temperatura nu se poate regla, aceasta fiind fixa – asa ca va trebui sa alegi exact ceea ce te avantajeaza mai bine. In cazul ondulatoarelor la care temperatura se poate regla, va trebui sa te asiguri ca intervalul de valori pentru temperatura corespunde necesitatilor tale.
Daca ai parul cret, te va avantaja un ondulator cu un diametru de maxim 14 mm.
Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun ondulator automat, la Preț Redus: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun ondulator automat in functie de onduleurile si coafura pe care le doresti
In functie de dimensiunea buclelor pe care doresti sa le obtii, ondulatorul va fi diferit. Astfel, daca vrei bucle dese, ai nevoie de un ondulator cu un cilindru cu diametru intre 18 – 22 mm. Pentru a obtine buclele cu aspect natural, ondulatorul optim are diametrul cilindrului intre 22 – 26 mm.
In general, ondulatoarele cu diametre mai mari de 26 mm sunt concepute pentru obtinerea volumului.
Acum esti pregatit sa alegi cel mai bun ondulator automat. Spor la cumparaturi!
Ondulatoare automate de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!