Cum alegi cea mai bună drujbă?
Dacă te-ai hotărât să-ți achiziționezi o drujbă, îți vin în întâmpinarea nevoii tale cu un ghid al caracteristicilor pe care trebuie să le iei în calcul înaintea achizitei. Achiziționarea unei drujbe reprezintă o achiziție pe care nu o faci frecvent și din acest motiv merită să-ți alegi una de calitate, care să reziste în timp.
Puterea celei mai bune drujbe
Dacă ai nevoie să tai crengi groase din copaci sau lemne care necesită o forță puterncă de tăiere, puterea drujbei este cea care primează. Puterea motorului este dată de capacitatea în cai putere și de cea cilindrică. Din punct de vedere a cailor putere, o drujbă bunicică începe de la 2-3 CP sau minim 1600 W.
Capacitatea cilindrică, deși nu la fel de importantă, este și ea relevanță. Minimul necesar este de 40cc.
Tipul de alimentare al celei mai bune drujbe
Drujbele se pot alimenta cu benzină, motorină, curent electric sau cu acumulator.
Drujba cu benzină este drujba care are cea mai rapidă viteză de tăiere. De asemenea, timpul de tăiere este mai mic și presiunea asupra ei va fi mai mică. Dezavantajele sunt: schimbarea uleiului, a carburantului, a filtrului de aer, poluarea aerului, zgomot puternic, greutate ridicată. Este recomandată pentru munci care necesită putere și durabilitate crescută. O drujbă cu benzină de calitate îți poți achiziționa la un preț foarte bun de AICI.
Drujba electrică are cablu de alimentare la curent. Din acest motiv nu e nevoie de schimbare de filtre sau carburanți, făcând din acest tip de drujbă o variantă modernă. Spre deosebire de drujba cu benzină, drujba electrică este mai mică, mai ieftină și mai ușor de folosit. Dezavantajele sunt: viteza de tăiere mică, ceea ce face ca această drujbă să nu poată fi folosită pentru lucrări mari și este nevoie de un prelungitor pentru a avea loc de manevră. O drujbă electrică de calitate îți poți achiziționa la un preț foarte bun de AICI.
Drujba cu acumulator are aceleași caracteristici ca drujba electrică. Autonomia bateriei este mică, așa că drujba se poate folosi la sarcini simple, care nu necesită mult timp de tăiere. O drujbă cu acumulator de calitate îți poți achiziționa la un preț foarte bun de AICI.
Caracteristici pentru cea mai bună drujbă
Spre deosebire de drujbele din modelele vechi, cele moderne au o automatizare a lanțului, cu sisteme de reglaj și tensionare care fac ca drujba să pornească mult mai ușor. Nu mai este nevoie de tragerea sforii de mai multe ori pentru a porni. Este suficientă apăsarea butonului de pornire. Pot fi prevăzute cu sistem de frânare automată a lanțului pentru evitarea posibilelor accidente, recomandarea mea fiind să îți achiziționezi una care că conțină această caracteristică.
Drujbe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Obs. Drujba trebuie verificată înainte de fiecare folosire pentru a fi sigur că are lama ascuțită și lanțul în stare perfectă de funcționare.
Garanția celei mai bune drujbe
Drujba este un instrument pe care-l vei folosi la toată capacitatea lui. Din acest motiv se poate strică des, astfel că sfatul meu este sa nu îți achiziționezi un model care să aibă garanția mai mică de 2 ani, pentru că riști să scoți bani din buzunar pentru plata reparațiilor.
Brandul celei mai bune drujbe
Îndreaptă-te către brandurile recunoscute în domeniu, chiar dacă prețurile nu sunt foarte mici. Garanția lucrului de calitate va face ca decizia de a plăti mai mult să fie un lucru pozitiv. Îndreaptă-ți atenția către drujbele Husqvarna, Heinner, Stihl, Bosch și Makita.
Nu uita că folosirea drujbei poate fi foarte periculoasă, astfel că ia-ți toate măsurile de siguranță când folosești drujba. Asigura-te că ai mănuși de protecție, încălțăminte adecvată, haine groase.
Drujbe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!
Cam multe inexactități in acest articol, se vede ca nu stăpâniți acest domeniu, sfaturile date cu buna intenție dealtfel pot baga mai mult in ceata pe cineva neștiutor care caută sa se documenteze. Deci: 1 nu am auzit de motoferastraie (căci așa se numesc nu ,,drujbe”) alimentate cu motorina; 2 puterea motorului este in funcție de capacitatea cilindrica, o cilindree mai mare duce și la o putere mai mare care este măsurată in kw ( in sistemul internațional ) și da, la o cilindree de 40 cc ( centimetri cubi ) se obține cam 1,8 kw=2,5cp suficient pentru treburile din gospodărie; 3 la motoferastraile pe benzina nu se schimba nici un ulei, carburant sau filtre ca la un auto, motorul este in doi timpi si funcționează cu benzina in amestec cu ulei special iar filtrul de aer doar se curată ( spală) atâta tot; 4 încă nu s-a inventat drujba care sa pornească la buton, cred ca s-a confundat pompița de amorsare care trebuie apăsata de câteva ori înainte de pornire dar tot trebuie sa tragi de sfoara dar de mai putine ori iar sistemul de tensionare a lanțului nu are nici o treaba cu pornirea, a fost conceput un sistem de tensionare la care nu ai nevoie de cheie deci mai simplu de folosit de persoanele care folosesc motofierăstrăul in stil hobby; 5 toate motoferastraiele au frâna de siguranța iar ele trebuie sa aibă lanțul ascuțit nu lama cum este specificat și da Brandul contează aici mai mult ca in alte domenii cele mai bune sunt husqvarna și stihl dar au și un preț pe măsura pe care nu toată lumea este și dispus sa îl plătească și ajung sa ia motoferastraie ieftine de la 250-350 lei care cu noroc funcționează un an sau doi dar ei sunt multumiți ca își fac mai mult sau mai puțin treaba și nu țin cont de alte aspecte. Totul se rezuma la bani cât vrei sa investești și ce vrei sa faci cu respectivul motoferăstrău. Tote cele bune.
Va multumesc pentru intervenzie. Voi tine cont de precizarile dvs. si voi lua in calcul corectarea erorilor din articol. Numai bine.