Cum alegi cel mai bun ebook reader?

cel-mai-bun-ebook-readerE clar faptul că în ziua de azi, cu atât de multă tehnologie în jur, puțin mai sunt cei care intră într-o librărie să cumpere o carte. Alternativele electronice au apărut demult și în România prin intermediul unui dispozitiv numit ebook reader. Cei care sunt pasionați de lectură pot să se bucure de cărțile preferate în format electronic oriunde prin intermediul unui ebook reader, un dispozitiv modern mult mai odihnitor pentru ochi față de clasicele tablete.

De obicei, un ebook reader are o rezoluție destul de mică, este subțire, are o greutate foarte mică și o baterie destul de bună. Cu ajutorul lui se pot citi cărți în format ePub, PDF, sau chiar și documente Word. În regulă, dar dacă vrei să alegi cel mai bun ebook reader, trebuie să ții cont de câteva criterii esențiale.

Cum alegi cel mai bun ebook reader?

Ca să alegi cel mai bun ebook reader trebuie să răspunzi la o întrebare elementară: care sunt necesitățile tale?

Dacă ești genul de persoană care nu citește decât o dată pe lună, atunci când călătorește cu trenul pentru câteva ore, orice ebook reader îți va fi ok.

În schimb, dacă ești pasionat de citit și vrei să te bucuri de această activitate zilnic, trebuie să alegi un ebook reader foarte performant, un brand de renume precum Kindle.

Display-ul ebook reader-ului trebuie să fie un E-ink

Tehnologia E-ink a fost dezvoltată în anii 90 de cercetătorii de la MIT și a fost brevetată de E Ink Corporation. Display-urile E-ink de pe ebook readere seamănă foarte mult cu hârtia imprimată și sunt considerate foarte odihnitoare pentru ochi.

De asemenea, datorită acestui tip de display, bateria dispozitivului ține foarte mult. Ar mai fi de precizat faptul că aceste ebook readere pot fi folosite direct în lumina soarelui fără să fie afectate în vreun fel.

La capitolul rezoluție, cu cât mai mult cu atât mai bine. Deși majoritatea dispozitivelor merg pe o rezoluție 800 x 600, cel mai bun ebook reader va avea minim 1024 x 758.

Profită de oferta actuală la ebook readere: CLICK AICI.

Memoria ebook reader-ului: cu cât mai multă cu atât mai bine

Chiar dacă aceste cărți electronice nu ocupă foarte mult spațiu, un ebook reader serios va avea undeva la 8 GB memorie internă.

Mulți dintre voi sunteți conștienți de faptul că vor intra mii de cărți în acei 8 GB, dar dacă sunteți cu adevărat pasionați de citit veți strânge în timp adevărate colecții.

Unele modele au și slot pentru card Micro SD.

Formatele suportate de cel mai bun ebook reader

Cel mai bun ebook reader trebuie să suporte o grămadă de fișiere text, dintre cele mai diverse.

Majoritatea cărților se vând în format PDF, dar nu ar strica să puteți citi și DOC, DOCX, HTML, TXT, PDF(DRM), RTF, EPUB, FB2, PRC, TRC, MOBI și ACSM.

Cu cât mai multe formate, cu atât mai bine. Nu se știe când aveți de-a face cu un document mai ciudat și e bine să dețineți un ebook reader capabil să-i facă față cu brio.

Cumpără-ți ebook reader de calitate, la Preț Redus: CLICK AICI.

Bateria celui mai bun ebook reader

Din pricina optimizărilor și a display-urilor e-ink folosite în aceste dispozitivelor, datorită consumului redus de energie, bateria unui ebook reader trebuie să țină undeva la o lună de zile.

Evident, cu cât va fi folosit mai intens, cu atât va fi nevoie să îl încarci mai devreme.

Oricum, timpul de încărcare pentru aceste dispozitive este foarte mic, undeva la 3-4 ore. Majoritatea dispozitivelor existente pe piață au baterii foarte bune.

Designul și dimensiunea celui mai bun ebook reader

Aici, fiecare individ își poate alege modelul care să-i placă mai mult din punct de vedere al designului. Deși un ebook reader are un display de 6 inci, dimensiunea generală diferă, diferă culorile, diferă greutatea și grosimea.

Fiecare persoană are gusturile proprii și poate decide asupra modelului atât timp cât funcțiile și caracteristicile îl mulțumesc.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi cel mai bun ebook reader. Atât timp cât poți să răspunzi la întrebarea „Care sunt necesitățile mele?”, totul va fi ok.

Un ebook reader de calitate, la un preț foarte bun, îți poți comanda în siguranță de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *