Cum alegi cea mai bună tigaie?

cea-mai-buna-tigaieÎn momentul în care constați că ai nevoie de o tigaie nouă, mai realizezi un lucru: pe piață sunt atât de multe modele încât nu prea știi ce să alegi. Dacă ești genul de persoană care nici nu a intrat prea des în bucătărie, alegerea celei mai bune tigăi o să ți se pară un procedeu similar cu trecerea prin Furcile Caudine. Ei bine, nu dispera. O să discutăm în cele ce urmează despre cum poți alege cea mai bună tigaie cu care să îți faci treaba în bucătărie fără nicio problemă. Totul se bazează pe o logică elementară și componenta principală este bineînțeles propriul buget. Dacă vei reuși să răspunzi simplu la întrebările de mai jos, vei reuși să cumperi cea mai bună tigaie.

Cum alegi cea mai bună tigaie?

Pentru a-ți putea alege cea mai bună tigaie, răspunde la întrebările de mai jos:

Cât de des ai de gând să folosești acea tigaie?

Dacă ai nevoie de o tigaie cu care să faci clătite de 2 ori pe lună, atunci când ai pofte, e clar că nu există motive să investești într-o tigaie scumpă. Dacă însă dorești o tigaie pe care să o folosești odată la câteva zile pentru a prepara diverse mâncăruri, trebuie să iei în calcul calitatea, indicat fiind să te orientezi spre o  tigaie rezistentă.

Care este cantitatea de mâncare pe care o vei pregăti?

Dacă vrei să gătești doar un pic pentru tine, nu are rost să cumperi o tigaie cu diametrul de 28 de cm. O să te descurci perfect și cu una de 18-20 cm. E bine să stabilești acest detaliu dinainte să pleci în căutarea celei mai bune tigăi, pentru că dimensiunea nu influențează doar prețul, ci și economia în prepararea mâncărurilor.

Ce fel de plită folosești?

Trebuie să fii foarte atent când cumperi cea mai bună tigaie la acest aspect. Deși multe vor merge pe toate tipurile de plite (gaz, electric, vitroceramic sau inducție), există și excepții. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să cumperi o tigaie bună, pe care să dai o grămadă de bani, și să constați ulterior că nu este compatibilă cu plita ta.

Profită de oferta actuală la tigăi: CLICK AICI.

Cea mai bună tigaie este antiaderentă

Cred că nimic pe lumea asta nu e mai enervant decât să ți se lipească preparatul de tigaie. Se strică și gustul, plus că este foarte dificil de curățat apoi.

Cea mai bună tigaie are un strat antiadeziv, care îți permite prepararea alimentelor mai sănătos (fără ulei) și te scutește și de o muncă titanică atunci când vine vorba despre curățare.

În ultima perioadă, cele mai populare tigăi anti-aderente au devenit cele care au marmură/granit pe interior. Desigur, și cele îmbrăcate în teflon sunt la mare căutare, dar multă lume ar spune că au cam apus vremurile lor.

Cea mai bună tigaie se alege în funcție de destinație

Tigaia universală – de multe ori este cea mai ieftină și cu cea mai mare aplicabilitate în bucătărie, cum îi spune și numele, de altfel. Tigăile universale pornesc de la 25-30 de lei și urcă până la câteva sute, în cazul în care se dorește calitate superioară. Unele dintre cele mai interesante tigăi universale sunt cele din fontă (pot fi băgate și la cuptor și sunt non-aderente natural, neavând niciun strat pe interior care să de degradeze în timp). Tigăi universale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Tigaia grill – o combinație reușită între tigaia pentru carne și grill. E clar că nu va avea același randament cu un grătar electric sau ca unul pe lemne/cărbuni, dar cu siguranță va da un plus de gust față de o tigaie obișnuită. Tigaia grill este de obicei mai scumpă. Tigăi grill de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Tigaia compartimentata – ideală atunci când dorești prepararea unor alimente diferite în același timp, fără ca acestea să se amestece. Trebuie să urmărești dimensiunile compartimentelor, astfel încât acestea să fie suficient de mari, precum și numărul acestora. Tigăi compartimentate de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Tigaia WOK – este o tigaie venită tocmai din China, folosită pentru diverse preparate ce au la bază carnea prăjită. Este destul de rar întâlnită în bucătăriile românilor, în special din pricina dimensiunilor destul de mari. Tigăi WOK de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Tigaia pentru clătite – cele mai bune clătite sunt cele făcute într-o tigaie specială, cu margini mici și cu suprafață anti-aderentă. Tigăile pentru clătite nu sunt deloc scumpe și chiar fac diferența, reușind să aducă în prim plan cele mai gustoase preparate. La acest capitol sunt la modă tot tigăile învelite în piatră. Tigăi pentru clătite de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Care este bugetul? Cât ești dispus să scoți din buzunar pentru a avea tigaia perfectă?

Prețurile pentru tigăi, indiferent de natura sau destinația lor, încep de undeva pe la 25 de lei și pot depăși lejer 1000 de lei dacă intrăm în sfera profesională. Evident că o să aibă un cuvânt greu de spus aici CALITATEA. O tigaie de calitate va avea întotdeauna un preț pe măsură.

Dacă reușești să ții cont de aceste mici recomandări, dacă reușești să răspunzi la cele câteva întrebări de mai sus, cu siguranță vei reuși să alegi cea mai bună tigaie pentru nevoile tale.

O tigaie de calitate la un preț bun îți poți achiziționa de AICI, cu posibilitatea de retur în cazul în care nu ești mulțumit de produsul achiziționat, conform condițiilor de AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *