Cum alegi cel mai bun cazan de tuica?

cel mai bun cazan de tuicaDaca ai o casa la tara si o livada de pruni, sigur iti doresti sa ai si un cazan de tuica, un dispozitiv care poate produce licoarea traditionala romaneasca. Obiectul cu vechi traditii in tara noastra s-a modernizat de-a lungul timpului, devenind astazi un distilator modern, produs din materiale de calitate.

Astfel, in urma unor studii legate de termoconductibilitate s-a constatat ca metalul care detine cele mai bune proprietati de acest gen, dupa argint, este cuprul. De aceea, industria de profil s-a indreptat spre fabricarea cu precadere a cazanelor de tuica din cupru de o puritate de 99,9%.

Printr-un proces de distilare realizat cu ajutorul unui cazan de tuica fructele se transforma intr-o bautura preferata de romani.

Inainte de a achizitiona un asemenea dispozitiv modern, trebuie sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestuia.

In principiu, alambicul este alcatuit dintr-un cazan de distilare fabricat din cupru asezat pe un focar, o serpentina de racire si un vas de colectare din tabla galvanizata, unde ajunge lichidul rezultat.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa alegi cel mai bun cazan de tuica, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la cazanele de țuică: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cazan de tuica in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista doua tipuri de cazane de tuica: stabile si basculante.

Cazanele de tuica stabile se preteaza pentru distilarea de bauturi alcoolice in cantitati mari.

Dispozitivul stabil se recomanda atat pentru uz casnic, cat si industrial. De regula, un produs de acest tip dispune de un cazan de 100 de litri si un vas de racire de 320 de litri, prevazut cu o spirala din cupru.

Cazanul de tuica basculant este mai practic, deoarece este mai usor de umplut si golit. Acest tip este indicat pentru o productie mica si medie.

Profită de Oferta Actuală eMAG la cazanele de țuică: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cazan de tuica in functie de materialul din care este construit?

Cele mai multe cazane de tuica de pe piata sunt fabricate din cupru, un material care este un foarte bun conductor termic. Bauturile alcoolice produse in astfel de dispozitive sunt pure si au gust deosebit.

Exista si cazane din inox, acestea rezistand la temperaturi ridicate si avand un pret mai mic fata de cele de cupru. Insa, la aceste modele exista pericolul afumarii bauturii.

Comandă-ți Acum online un cazan de țuică de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cazan de tuica in functie de sursa de incalzire?

Din acest punct de vedere cazanele de tuica pot fi incalzite prin doua metode: cu ajutorul lemnelor sau cu gaze.

Dispozitivul care foloseste lemnele este cel mai intalnit in tara noastra, tinand cont ca acesta este unul traditional.

Un cazan de tuica care utilizeaza gazele pentru incalzire este un dispozitiv in care procesul de distilare este unul mai bine controlat si mai curat, fata de varianta cu lemne.

Important de retinut

Conform legislatiei in vigoare din Romania, cei care folosesc un cazan de tuica pentru fabricarea de bauturi alcoolice sunt obligati sa declare la primarie faptul ca detin un astfel de dispozitiv. In caz contrar, sunt pasibili sa primeasca amenda.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun cazan de tuica. Spor la cumparaturi!

Cazane de țuică de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *