Cum alegi cel mai bun cuptor pe gaz?

cel-mai-bun-cuptor-pe-gazÎn momentul în care faci o schimbare din clasa de electrocasnice, te gândești ca pe termen lung investiția să fie una justificată. Deși aparent nu este tocmai o misiune grea, întrucât fiecare utilizator știe ce își dorește, în fapt, în stil modern, varietatea de modele cam dă bătăi de cap. Ca așa stau lucrurile și în cazul în care te hotărăști să îți cumperi un cuptor pe gaz.

Alimentarea pe gaz, mai convenabilă

Alegerea unui cuptor pe gaz trebuie să fie în strânsă legătură și cu alimentarea cu gaz a spațiului.  O particularitate a cuptoarelor pe gaz ține de faptul că cea mai mare parte a căldurii se concentrează  în partea de sus, ceea ce oferă o crustă delicioasă preparatelor. Din aceeași clasă de avantaje se numără și faptul că se încălzește repede, nu usucă mâncarea și nu face utilizatorul dependent de sursa de electricitate – deși unele au și aprindere electrică, funcționarea în sine ține de alimentarea cu gaz, nu de cea cu electricitate.

Dar care este totuși cel mai bun cuptor pe gaz pentru tine? Iată ce criterii primează:

Vezi rapid o ofertă de preț CLICK AICI.

Dimensiunile celui mai bun cuptor pe gaz

De cele mai multe ori, utilizatorii au un spațiu limitat. Deși modelele standard sunt de 60 cm latime, este necesar a se măsura concret care este spațiul maxim admis în bucătărie.

Pentru clasa de cuptoare incorporabile există necesarul de a integra electrocasnicul în mobila de bucătărie, deci maximă atenție la dimensiuni.

Capacitatea celui mai bun cuptor pe gaz

Aici depinde de utilizator și de frecvența cu care gătește. Pentru familii se recomandă un cuptor pe gaz cu capacitate de 60 de litri.

În caz contrar, cuptoarele pe gaz mai mici și mai compacte sunt mai rentabile, în timp ce un cuptor pe gaz cu o capacitate internă de 70 de litri este de preferat pentru cei care gătesc frecvent si in cantități mari.

Profită de oferta actuală la cuptoarele pe gaz: CLICK AICI.

Funcțiile celui mai bun cuptor pe gaz

Există numeroase funcții pe care orice utilizator își va dori să le aibă în vedere, pentru modul facil în care va găti. Grill-ul, rotisorul sunt dintre cele mai comune. Dacă ne gândim că scopul principal al utilizării unui cuptor pe gaz este acela de a prepara diferite tipuri de carne, grill-ul și rotisorul îți vor oferi varietate în gătit.

Alte funcții sunt și ele importante. Spre exemplu, banalul bec din interior te va ajuta să nu deschizi de prea multe ori cuptorul pentru a vedea stadiul de gătit, pierzând din căldura interioară și expunându-te la un val imens de abur. Deci iluminarea este necesară.

Aprinderea electrică s-ar putea să fie și ea de preferat, când la o simplă apăsare de buton poți începe să folosești cuptorul pe gaz.

Timer-ul este și el o funcție importanta, împreună cu ventilator inclus la anumite modele, cu rol de a uniformiza distribuirea de căldură. Unele modele includ chiar și un termostat.

Desigur, totul se raportează la stilul de gătit al fiecăruia și la frecvența de gătit.

Cumpără-ți Acum cuptor pe gaz la Promoție: CLICK AICI.

Garanție, preț și brand

Toate acestea vin într-o strânsă legătură. În cazul celor de la Beko spre exemplu, există o garanție extinsă de 5 ani, dar nu toți producătorii oferă acest termen. În orice caz, garanția este de dorit, ceea ce estimează și calitatea produsului și timpul său optim de folosire.

Prețurile sunt și ele dintre cele mai variate, în funcție de dotările dorite. Un cuptor cu alimentare pe gaz este însă mai avantajos din punct de vedere al prețului de achiziție, comparativ cu un cuptor electric, nefiind la fel de pretențios, de unde raportul bun între preț și calitatea experienței la gătit.

Cel mai bun cuptor pe gaz ar fi cel care funcționează impecabil ani de zile și dacă nu te costă prea mult este cu atât mai bine. Dar poate că nu vei găsi tocmai așa ceva, întrucât un grad mai ridicat de confort și calitate te costă. Însă, raportează-te la ce este imperios necesar din punct de vedere al modului de gătit de zi cu zi.

Cuptoare pe gaz de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *