Cum alegi cel mai bun invertor sudură?

cel-mai-bun-invertor-suduraÎn momentul în care se vede nevoit să aleagă de unul singur un invertor de sudură, orice potențial cumpărător are nevoie de câteva recomandări pentru a face o alegere potrivită. Dacă profesioniștii din domeniu nu au nicio dificultate atunci când trebuie să aleagă un asemenea produs, utilizatorii de nivel hobby sau semi-profesional au nevoie de câteva sfaturi.

Piața oferă varietate de produse și pe acest segment, prin urmare doritorii nu se pot ghida doar după criteriul prețului în momentul în care aleg un invertor de sudură. Dacă pentru folosință zilnică și îndelungată aparatul de sudură clasic rămâne recomandarea principală, în alte cazuri, invertorul de sudură este mai indicat. Spre exemplu, când se dorește mobilitate sporită, tehnologie performantă, consum redus și posibilitatea de a utiliza o sursă de alimentare casnică, un asemenea aparat este cea mai bună opțiune.

În rândurile următoare vă prezentăm câteva caracteristici, pe care trebuie să le îndeplinească un asemenea aparat de nivel calitativ superior, în funcție de care se va face și selecția invertorului de sudură potrivit.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Parametrii de lucru ai invertorului de sudură

Sunt reprezentați de valorile limită în care se încadrează fiecare aparat în parte și se referă la consum, gama reglajului de curent și tensiunea de alimentare.

În ceea ce privește consumul, acesta se referă la numărul de kWh (kilowați pe oră) pe care îi înregistrează dispozitivul în condiții de utilizare normale. De obicei, clasa de consum variază între 2 kWh și 9 kWh. În funcție de materialul ce necesită sudare și durata reprizelor de sudură, se va alege aparatul potrivit. Spre exemplu, pentru metale moi precum aluminiul, se poate alege un dispozitiv cu consum redus, între 2,5 și 3,5 kWh. Pentru utilizare moderată sunt recomandate invertoarele de sudură cu un consum de până în 6 kWh, iar dacă nivelul de folosință are o frecvență mai ridicată, cea mai bună alegere este un invertor care consumă peste 7 kWh.

Dacă vorbim despre gama reglajului de curent, atunci amperajul ar trebui să poată fi ajustat cel puțin între valorile 10-80 A (amperi). Un invertor de sudură, cu cât are mai mare această valoare, cu atât va putea utiliza electrozi mai groși și va realiza întregul procedeu mult mai rapid. De regulă, pentru lucrări uzuale, recomandăm invertoarele profesionale de 5-220A. Deși există și produse mult mai performante din acest punct de vedere, care ajung la pragul superior de 600A, acestea sunt și mai costisitoare.

Nu în ultimul rând, posibilitatea alimentării aparatului la o sursă convențională, la o priză casnică ce are valori de tensiune între 220-230 V (volți) este un alt criteriu de selecție. Fiecare dintre acești parametri sunt indicați în descrierile și fișele tehnice oferite de producător.

Cumpără-ți acum invertor sudură la Promoție: CLICK AICI.

Tipul electrozilor utilizați de cel mai bun invertor de sudură

Avantajul utilizării unui invertor de sudură este dat de faptul că permite sudarea folosind aproape orice tip de electrod, fie bazic, rutilic sau celulozic.

– Electrozii celulozici se folosesc de regulă doar pentru sudura țevilor.

– Electrozii rutilici sunt recomandați pentru proiecte artistice sau lucrări minuțioase.

– Pentru sarcini uzuale se pot folosi oricând electrozii bazici.

Diametrul electrozilor utilizați va determina și tipul de aparat ales. Spre exemplu, dacă se vor utiliza electrozi de maxim 2mm, nu este nevoie de o putere absorbită foarte mare – este suficient, în acest caz, un invertor de 3kW. Dacă diametrul electrodului este însă de 4mm, este nevoie de un invertor profesional, cu o putere absorbită de cel puțin 5 kWh.

Nivelul de profesionalism al invertorului de sudură

La fel ca și oricare altă dotare a unui meșter (de ocazie sau profesionist), și aceste echipamente se împart în 3 categorii: hobby, semi-profesional și profesional.

Versiunile hobby sunt cele de care vei avea nevoie dacă ești la o primă utilizare sau dacă vei lucra destul de rar cu aparatul de sudură. Vezi ofertă de preț invertoare sudură hobby: CLICK AICI.

Dacă nu ești la prima unealtă electrică pe care o cumperi și trusa ta de bricolaj are deja destul de multe componente, te poți orienta către un invertor de sudură semi-profesional. Vezi ofertă de preț invertoare sudură semi-profesionale: CLICK AICI.

Dacă faci parte din categoria profesioniștilor, nu mai ai nevoie de nicio recomandare. Știi exact de ce tip de aparat ai nevoie, în funcție de scopul în care îl vei folosi. Probabil te vei îndrepta către un invertor sudură profesional. Vezi ofertă de preț invertoare sudură profesionale: CLICK AICI.

Desigur, siguranța în utilizare este, de asemenea, un criteriu important de selecție, alături de brandul producător. Protecția la suprasarcină este o opțiune obligatorie, iar în ceea ce privește producătorul, va trebui ales unul recunoscut pe piață pentru calitatea și performanțele produselor oferite. Ca și recomandare, recomandăm invertoarele de sudură Telwin. Vezi ofertă de preț: CLICK AICI

Fie că vei alege să cumperi invertorul de sudură dintr-un magazin fizic specializat, fie că vei opta pentru varianta online, ține cont de toate elementele de mai sus dacă vrei să faci o alegere potrivită.

Invertoare sudură de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *