Cum alegi cel mai bun cronotermostat (termostat programabil)?

cronotermostatUn cronotermostat reprezinta un dispozitiv care are rolul de a controla sistemele de incalzire sau instalatiile de aer conditionat. Cu ajutorul acestuia se poate programa temperatura dintr-o incapere, asigurandu-se confortul dorit.

Este foarte important sa poti regla temperatura din locuinta, dupa preferinte, astfel incat sa te simti bine si sa creezi o atmosfera placuta pentru toti membri familiei tale. Cu ajutorul unui cronotermostat poti realiza aceste lucruri apasand doar pe un buton.

In magazine, vei intalni diverse modele, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cronotermostat, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cronotermostat (termostat programabil): CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cronotermostat in functie de destinatie?

Cronotermostatele pot fi de mai multe feluri in functie de destinatie astfel: pentru centrale termice, pentru incalzire in pardoseala etc.

Cronotermostat pentru centrale termice – acest model permite reglarea temperaturii din sistemul de incalzire pe diferite nivele si intervale de timp. Practic se modifica temperatura agentului termic care circula prin calorifere, pana la nivelul stabilit. El se monteaza la 1,5 metri de podea, in camera, la distanta de ferestre si sursa de caldura. Dispozitivul are un ecran si functioneaza cu baterii tip AA de 1,5 V, avand un interval de reglare al temperaturii intre 8 si 40 grade C.

Cronotermostat pentru incalzire in pardoseala – acest dispozitiv este destinat controlului sistemelor de incalzire electrica din pardoseala. Acesta dispune de senzori care determina temperatura din camera si din pardoseala. Alimentarea se face de la priza, iar pe ecran apare valoarea temperaturii din incapere. Se poate regla temperatura din 0,5 in 0,5 grade, putand realiza programare pe intervale orare.

Profită de Oferta actuală eMAG la cronotermostat (termostat programabil): CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cronotermostat in functie de tip?

Cronotermostatele pot fi de mai multe feluri in functie de tip astfel: cu fir sau wireless.

Cronotermostat cu fir – acest model dispune de un fir care se leaga de centrala, pompa sau sistem de incalzire. Acesta controleaza temperatura in functie de necesitati, pe intervale de timp si de zile. El asigura un confort sporit in camera.

Cronotermostat fara fir (wireless) – este un dispozitiv modern fara fir care are in componenta un emitator si un receptor. Acestea interactioneaza wireless, iar aparatul comanda modificarea temperaturii setate pe ecran, cu usurinta. Are avantajul, fata de modelul cu fir, ca se poate amplasa si se poate seta din orice incapere din casa sau apartament.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cronotermostat (termostat programabil): CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cronotermostat in functie de programare?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cronotermostat il reprezinta tipul programarii temperaturii, care poate fi: zilnica sau saptamanala.

Cronotermostat cu programare zilnica – acest aparat este capabil sa realizeze doar o programare a temperaturii pentru o singura zi, pe intervale orare, care va fi la fel pentru toate zilele saptamanii.

Cronotermostat cu programare saptamanala – acest dispozitiv este mai avansat si poate realiza o programare diferentiata pentru zilele din cursul saptamanii si cele din week-end.

Cronotermostat (termostat programabil) de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *