Cum alegi cel mai bun cap de termostat?

Cap de termostatUn cap de termostat este o piesa care se monteaza cu usurinta in locul robinetului clasic al caloriferului, el ajutand la reglarea temperaturii din incapere, in functie de necesitati.

Prin montarea unui cap de termostat la radiatoare putem avea atmosfera dorita in oricare din incaperile casei sau apartamentului. De asemenea, putem face si economii, in cazul in care intr-o camera nu avem nevoie de o temperatura ridicata.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cap de termostat, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cap de termostat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cap de termostat in functie de tip?

Capetele de termostat pot fi de doua feluri in functie de tip, astfel: cu reglaj manual si programabil.

Cap de termostat cu reglaj manual – este un model clasic care se monteaza pe calorifer, insa reglajul se face manual, prin simpla rotire a butonului. Acesta are mai multe trepte de la 1 pana 5 (6), in functie de produs. Trebuie ca modelul sa se potriveasca cu tipul robinetului, spre exemplu poate fi de 1 / 2 ”.

Cap de termostat programabil – acest model este compatibil cu anumiti robineti si se monteaza la calorifer. Acesta dispune de un mic ecran unde se afiseaza temperatura. El poate fi programat prin bluetooth, cu ajutorul unei aplicatii de smartphone. Astfel, se poate regla temperatura din camera, putand alege mai multe moduri, precum ”Acasa”, ”Plecat/Somn” sau ”Vacanta”. Are un pret mai ridicat fata de varianta calsica.

Profită de Oferta actuală eMAG la cap de termostat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cap de termostat in functie de instalatia de incalzire?

Capetele de termostat pot fi de mai multe feluri in functie de instalatia de incalzire astfel: centralizata sau cu centrala termica separata.

Cap de termostat pentru incalzire centralizata – acest model este unul standard care poate fi utilizat pentru caloriferele obisnuite si pentru sistemul de incalzire centralizata. Exista modele pentru toate tipurile de radiatoare, care pot efectua un reglaj manual al temperaturii, pe mai multe nivele. Are un pret accesibil.

Cap de termostat pentru sistem cu centrala termica – este un produs care poate fi integrat usor in termostatele inteligente ale radiatoarelor. Varianta avansata are marele avantaj ca permite programarea reglarii temperaturii, dupa un orar dorit. Se poate seta un nivel al caldurii pentru fiecare camera in parte. Are un pret mult mai ridicat fata de varianta clasica.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cap de termostat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cap de termostat in functie de tipul reglajului?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cap de termostat il reprezinta tipul reglajului, care poate fi: standard sau de la distanta.

Cap de termostat cu reglaj standard – acest model este unul obisnuit, care poate fi montat la orice tip de calorifere si tip de incalzire. Insa, el permite doar reglajul manual, pentru cifre cuprinse intre 1 la 5 (sau 6) in functie de model si nu pentru valori ale temperaturii.

Cap de termostat cu reglaj de la distanta – acest produs este unul avansat din punct de vedere tehnologic, el avand un ecran pe care este afisata temperatura. Acest parametru poate fi setat de la distanta prin bluetooth, cu ajutorul unui smartphone.

Cap de termostat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *