Cum alegi cel mai bun ceas de butelie?

cel mai bun ceas de butelieUn ceas de butelie este un dispozitiv care se monteaza pentru a face legatura cu aragazul, printr-un furtun sau racord. Acesta este foarte important pentru functionarea in siguranta a instalatiei de alimentare cu gaz metan.

Regulatorul sau ceasul de butelie este un produs etans, care ofera o siguranta in exploatare si un un transfer fara problem a gazului metan de la recipient la aragaz. El trebuie sa indeplineasca standardele de siguranta si de calitate international, astfel incat sa nu exsite niciun pericol de explozie sau de pierderi accidentale.

In principiu, trebuie sa ne asiguram ca ceasul de butelie este fabricat de un producator de prestigiu. El poate fi cumparat obligatoriu dintr-un magazin de incredere, care ofera si o garantie a produsului de cel putin 12 luni.

De multe ori, in magazine un ceas de butelie este vandut impreuna cu un furtun sau record. De aceea, inainte de a merge sa achizionati unul, trebuie sa cunoasteti mai multe caracteristici ale acestuia.

Este recomandat sa urmezi cativa pasi obligatorii, cand intentionezi sa cumperi un ceas de butelie. In primul rand trebuie sa verifici care este tipul racordului aragazului (in general este de 1/ 4 toli) si daca acesta este cu stut sau cu filet.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun ceas de butelie, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la ceasurile de butelie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ceas de butelie in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista diferite tipuri de ceasuri de butelie: universal (cu stut sau filet), cu manometru sau cu doua iesiri.

Ceas de butelie universal cu stut – este un model obisnuit, cu un pret accesibil, fiind prevazut cu un stut, unde se monteaza furtunul de conectare la aragaz. Poate fi pentru o presiune de 30Mbar/50 Mbar.

Ceas de butelie universal cu siguranta si filet – acest model este dotat cu filet exterior pentru racordarea unui furtun cu piulita cu filet interior de 1/ 4 toli. Pentru presiuni de 30Mbar/50Mbar. Acest model este recomandat, fiind mult mai sigur, neexistand pericolul de pierderi la imbinarea racordului. Atentie, daca aragazul tau este compatibil cu acesta!

Profită de Reducerile actuale eMAG la ceasurile de butelie: CLICK AICI.

Ceas de butelie cu manometru – are un pret mai mare, insa dispune si de un manometru care masora presiunea gazului metan din butelie. Este util deoarece iti poate indica momentul cand butelia este aproape de golire, necesitand schimbarea acesteia.

Ceas de butelie cu doua iesiri – acest model are o iesire suplimentara, pentru cazurile cand dispuneti si de un gratar pe gaz, pe care il puteti racorda la butelie, in afara aragazului.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun ceas de butelie. Spor la cumparaturi!

Ceasuri de butelie de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *