Cum alegi cel mai bun cos de baschet?

cel mai bun cos de baschetUn cos de baschet se poate monta pe orice teren sau sala de sport din lume, respectandu-se standardele de siguranta. Acesta este util pentru practicantii acestui sport, care a impanzit lumea.

Jucatorii profesionisti, dar si pasionatii de aruncarile la panou sunt incantati sa arunce la un cos de baschet. El ajuta la mentinerea tonusului muscular si a sanatatii in general.

Copii si adolescentii adora sa se intreaca pe terenul de sport si sa arunce la cosul de baschet.

In prezent, in magazine exista o diversitate de cosuri de baschet, de aceea inainte de a merge in magazine pentru a gasi varianta adecvata, este bine sa stii anumite detalii despre caracteristicile acestora.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cos de baschet, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la coșurile de baschet: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cos de baschet in functie de tipul montarii?

In functie de tipul montarii un cos de baschet poate fi: de sine statator si pentru perete.

Cos de baschet de sine statator – acesta include cosul, inelul, panoul si un suport vertical cu inaltime reglabila. Acesta este in general destinat practicarii acestui sport de catre copii si adolescenti.

Cos de baschet pentru perete – acest model include cosul prevazut cu amortizor, inelul si un mic suport de prindere in perete.

Profită de Reducerile actuale eMAG la coșurile de baschet: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cos de baschet in functie de inaltimea maxima?

In functie de inaltimea maxima la care se monteaza un cos de baschet poate fi instalat pana la 1,5 metri, intre 1,51 si 2 metri si la 3.05 metri.

Cos de baschet la inaltimea de pana 1,5 metri – acest model este pentru copii, putand fi montat in interior in salile de sport sau in exterior pe terenuri.

Cos de baschet la inaltimea intre 1,51 si 2 metri – este recomandat a fi montat in aer liber si este destinat scolilor primare si de gimnaziu, pentru copii si adolescenti.

Cos de baschet la inaltimea de peste 2 metri – este un inel si un cos de baschet profesionist care se monteaza la inaltimea oficiala stabilita de Federatia Internationala, la 3,05 metri. Este destinat jucatorilor profesionisti din toate tarile.

Vezi toate coșurile de baschet de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cos de baschet in functie de tip?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui cos de baschet il reprezinta tipul acestuia, astfel: simplu, cu panou si cu panou si suport.

Cos de baschet simplu – acest model se monteaza direct pe un panou aflat in sala de sport sau pe un teren in aer liber. Este destinal elevilor de la scoala primara si gimnaziu.

Cos de baschet cu panou – setul contine un cos cu plasa, el fiind montat pe un panou din ABS. Acesta poate fi asamblat pe peretele lateral al unei sali de sport sau pe un teren exterior, pe un suport vertical.

Cos de baschet cu panou si suport – acest set cuprinde cosul, panoul si suportul vertical de sustinere. Are inaltimea ajustabila pana la 3,05 metri. Este indicat pentru practicarea sportului in aer liber de catre copii si adolescenti.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cos de baschet. Spor la cumparaturi!

Coșuri de baschet de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cea mai buna minge de baschet?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *