Cum alegi cel mai bun cooler procesor?

cel mai bun cooler procesorUn cooler de procesor reprezinta o componenta foarte importanta a calculatorului, el asigurand racirea acestuia, influentand viteza de lucru si performanta PC-ului. El trebuie sa faca fata cu brio solicitarilor la care este supus un desktop sau un laptop, indiferent de complexitatea unor programe si aplicatii.

In special, pentru unitatile tip workstation sau de gaming, ai nevoie de un cooler de procesor performant, care sa asigure o racire eficienta.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de componente, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cooler procesor, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la coolere procesor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cooler procesor in functie de tipul de racire?

Un cooler procesor poate fi de doua feluri in functie de tipul de racire, astfel: cu aer sau cu lichid.

Cooler procesor – racire cu aer – este cel mai popular model din aceasta gama de produse electronice. Acesta este destinat eliminarii caldurii venita de la procesor. Este un sistem silentios, fiabil si asigura functionarea optima a calculatorului. Poate avea 1- 3 ventilatoare, in functie de tip. Durata de viata a acestora este foarte mare, intre 10 si 20 de ani. Cooler-ul asigura un transfer de caldura sporit si o performanta ridicata, fiind compatibil cu toate socket-urile existente in prezent pe piata.

Cooler procesor – racire cu lichid – este un produs care dispune de un sistem de racire cu apa, asigurand o viteza de rotatie cuprinsa intre 650 si 2000 de rotatii pe minut. Nivelul de zgomot este scazut, fiind in intervalul 6 – 30 decibeli. Asigura o racire eficienta a calculatorului. Este compatibil cu toate tipurile de socket-uri, insa are un pret mai ridicat fata de modelele clasice. Este recomandat pentru un calculator cu buget mare.

Profită de Oferta actuală eMAG la coolere procesor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cooler procesor in functie de numarul de ventilatoare?

Fara indoiala pentru un calculator obisnuit pentru acasa, folosit doar pentru lucru cu documente, proiecte, vizionari de filme sau muzica, este suficient sa ai un cooler de procesor cu singur ventilator.

Insa, pentru pasionatii de gaming, care isi petrec multe ore in fata calculatorului, atunci este indicat sa isi doteze desktopul cu 2-3 ventilatoare care iti pot asigura o temperatura optima a componentelor, performanta si un zgomot rezonabil.

Cum alegi cel mai bun cooler procesor in functie de compatibilitatea cu celelalte compente PC?

Este esential, sa alegem un cooler de procesor in functie de dimensiunile celorlalte compenente electronice din jurul acestuia. Nu este recomandat sa optezi pentru un cooler procesor cu o inaltime prea mare, deoarece este posibil sa nu poti monta placa video sau memoria RAM, datorita interferentelor.

De asemenea, niste dimensiuni prea mari ale cooler-ului te-ar putea impiedica sa inchizi panoul lateral al carcasei calculatorului.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la coolere procesor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cooler procesor in functie de nivelul de zgomot?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cooler procesor este nivelul de zgomot al acestuia, care iti poate crea neplaceri, la utilizarea calculatorului. Este recomandat sa alegi nivelul de zgomot situat in intervalul 20 – 30 de decibeli, o treapta care nu iti va afecta randamentul in fata monitorului.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cooler procesor. Spor la cumparaturi!

Coolere procesor de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *