Cum alegi cel mai bun fan controller?

cel mai bun fan controllerUn fan controller pentru calculatoare este un dispozitiv care are rolul de a regla turatia ventilatorului, in functie de necesitatile utilizatorului, cat si pentru a mentine temperatura constanta.

Daca doresti sa iti folosesti calculatorul la capacitatea maxima pentru gaming, o perioada lunga de timp, atunci este recomandat sa montezi si un fan controller, care iti va asigura o functionare optima a placii de baza, a procesorului, a hard disk-ului, a placii video, cat si a cooler-ului.

Cu ajutorul unui fan controller iti poti monitoriza cu usurinta temperatura multiplelor componente ale PC-ului si mai mult decat atat, poti regla manual viteza sistemului tau.

Pe piata exista numeroase astfel de modele, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun fan controller, potrivit pentrtu tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la fan controllere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun fan controller in functie de numarul de pini?

Numarul de pini al unui fan controller determina modul de functionare al dispozitivului. Astfel, exista modele cu 2, 3 si 4 pini.

Fan controller-ul cu 2 pini – este un model invechit, dar este considerat inca eficient pentru sistemele care au nevoie doar de racire de baza. Dintre cei doi pini, 1 este pentru curentul pozitiv, iar al 2-lea pentru el negativ.

Fan controller cu 3 pini – acest model este mai sofisticat. Primii 2 pini au aceleasi functii ca la dispozitivul precedent, insa al 3-lea face diferenta in functionare. El transmite informatii despre viteza ventilatorului  sau RPM, catre utilizator in vederea monitorizarii.

Fan controller cu 4 pini – dispozitivul este cel mai avansat dintre toate, este modelul cunoscut sub denumirea de PWM. El permite sa circule un curent de +12V prin ventilator sau sa opreasca alimentarea. Iti permite monitorizarea continua a temperaturii si poti salva setarile.

Profită de Oferta actuală eMAG la fan controllere CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun fan controller in functie de estetica?

Aspectul si designul unui fan controler poate fi sau nu o prioritate pentru tine, insa este cool sa ai un model elegant si usor de manevrat.

Depinde de tine si de buget, alegerea pe care o faci.

Cum alegi cel mai bun fan controller in functie de tipul reglajului?

Manevrarea unui fan controller se face, de regula, cu ajutorul unor butoane, care se pot roti, permitand reglajul temperaturii.

Altele dispun si de ecrane tip LED, iar unele au si functia touchscreen.  Poti alege in functie de bugetul si necesitatile tale.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun fan controller. Spor la cumparaturi!

Fan controllere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *