Cum alegi cel mai bun cititor de carduri?

cel mai bun cititor de carduriUn cititor de carduri poate permite accesul la informatii, date sau fisiere, care sunt stocate pe diverse produse electronice sau magnetice. Exista multiple astfel de gadgeturi, unele de uz personal, altele pentru institutii publice sau private.

Spre exemplu, un cititor de carduri magnetice poate decoda informatiile aflate pe cardurile bancare, cardurile de sanatate sau alte asemenea produse. Acestea inmagazineaza diverse informatii ale utilizatorilor, care au caracter privat.

Insa, daca vorbim de cititoarele de carduri de memorie acestea pot avea acces la fisiere de tip text, audio sau video, ele facilitand transferul acestora pe alte dispozitive precum calculatoare si laptopuri.

Fara indoiala, dezvoltarea tehnologiei a dus la diversificarea cititoarelor de carduri si la crearea unor modele performante, care sa satisfaca nevoile utilizatorilor.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un cititor de carduri adecvat, este bine sa cunosti anumite lucruri legate de caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cititor de carduri, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cititoarele de carduri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor de carduri in functie de tipul acestuia?

Pe piata pot fi intalnite cititoare de carduri: de memorie si magnetice.

Cititor de carduri de memorie – acest model este necesar oricarei persoane care stocheaza diferite fisiere pe smartphone-uri, tablete, aparate foto sau camere video si apoi le transfera de pe cardul de memorie intr-un calculator de tip desktop sau laptop.

Cititor de carduri magnetice – un asemenea dispozitiv este necesar pentru a avea acces la cardurile bancare, cardurile de sanatate, cardurile de farmacie sau oricare alt tip de carduri.  Acest tip este intalnit in magazine, banci, farmacii, cabinete medicale sau spitale.

Profită de oferta actuală eMAG la cititoarele de carduri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor de carduri in functie de amplasarea dispozitivului?

In functie de amplasarea aparatului, un cititor de carduri poate fi: intern sau extern.

Cititor de carduri intern – un astfel de dispozitiv este integrat de regula intr-un calculator sau laptop. Intr-un astfel de slot pot fi introduce diverse carduri de memorie cu scopul de a transfera fisiere in calculator.

Cititor de carduri extern – acest tip poate fi de doua feluri: pentru cardurile magnetice sau pentru cardurile de memorie.

Cititor de carduri magnetice extern – acesta este conectat la PC si este recunsocut de sistemul de operare Windows. El nu necesita drivere, putand fi utilizat pentru autentificare, in cazul diverselor carduri bancare, de santate, de fidelizare etc.

Cititor de carduri de memorie extern – un astfel de gadget are mai multe sloturi in care pot fi introduce diverse carduri de memorie de la smartphone-uri, tablete, aparate foto si video. Ele faciliteaza transferul datelor de pe carduri pe calculator sau laptop.

Vezi oferta actuală eMAG la cititoarele de carduri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor de carduri in functie de cardurile compatibile?

Un factor important la alegerea unui cititor de carduri il constituie compatibilitatea acestuia cu cardul care trebuie accesat.

De aceea aparatul trebuie verificat, inainte de cumparare privind compatibilitatea cu diversele tipuri de carduri.

Spre exemplu un cititor de carduri de memorie poate detecta mai multe tipuri, precum CF, SD/SDHC, MMC, RS-MMC, MMC Micro, miniSD, MS, XD, microSD etc.

Cum alegi cel mai bun cititor de carduri in functie de viteza de transfer?

In functie de exigentele utilizatorilor trebuie verificata viteza de transfer a cititorului de carduri.

Unele pot avea viteze de ordinul KB/s, altele de 30 – 50 MB/s sau mai mari.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cititor de carduri. Spor la cumparaturi!

Cititoare de carduri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *