Cum alegi cel mai bun cititor cod bare?

cel-mai-bun-cititor-cod-bareEste important sa optati pentru cel mai bun cititor cod bare, in cazul in care activati in domeniul retail, in domeniul sanatatii, farmacie sau spital, sau in domeniul financiar – bancar. Pe de alta parte, aceste cititoare de coduri de bare sunt ideale si pentru industria usora, sau in cazul in care sunteti patronul unui magazin. Cu siguranta cunoasteti cat de important este sa aveti la dispozitie un cititor de cod de bare eficient, rezistent si usor de manevrat. In momentul in care veti dori sa achizitionati aceste produse, este foarte important sa tineti cont de aceste aspecte importante.

Exista multe chestiuni esentiale de care va trebui sa tineti cont in momentul in care veti dori sa faceti achizitii de acest tip. Este necesar, printre altele, sa tineti cont de tehnologia de scanare utilizata de cel mai bun cititor cod bare. In cazul in care veti tine cont si de capacitatea de decodare si tipul codurilor citite, atunci cu siguranta decizia luata in momentul achizitionarii va fi cea mai potrivita.

In momentul achizitionarii si a selectiei este, de asemenea, important sa aveti in vedere si posibilitatile de conectivitate pe care le ofera un produs de acest tip. Tinand cont de sugestiile si sfaturile pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza, aveti ocazia de a cumpara cel mai bun cititor cod bare.

Vezi rapid o ofertă de preț la cititoarele de coduri de bare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor cod bare in functie de tipul acestuia: cititor cod bare laser sau cititor cod bare imager?

Din punt ce vedere al tehnologiei de scanare, putem identifica doua modalitati principale. In aceste conditii, putem vorbi despre un cititor cod bare laser sau un cititor cod bare imager. Din acest punct de vedere, este indicat sa optati pentru una din aceste doua variante de achizitionare pentru a gasi cel mai bun cititor cod bare.

Despre cititoarele laser putem spune ca sunt cele ce capteaza reflexia codului si il citesc de la o distanta destul de mare. Exista modele in acest sens ce functioneaza chiar si la 10 m distanta, chiar daca sunt in miscare. Aceste cititoare laser pot scana doar coduri liniare de tip 1D, ceea ce restrange destul de mult plaja de utilizare. Preturile sunt competitive si veti avea ocazia de a le achizitiona beneficiind de oferte avantajoase. Totodata, ofera mobilitate si functioneaza ideal in spatii mari, deschise chiar si cu o lumina ambientala puternica. Pot fi sensibile la socurile mecanice in comparatie cu cealalta varianta.

In alta ordine de idei, despre cititoarele imager, putem spune ca utilizeaza tot un senzor digital in ceea ce priveste captarea imaginii codului, ce va fi formata din simboluri verticale si orizontale. Aceste imagini sunt decodate de scanner. Cititoarele de acest tip sunt superioare in ceea ce priveste performanta, ceea ce inseamna ca suporta formatele 1D, dar si 2 D. Sunt eficiente chiar si in cazul in care codul este sters, sau vizibilitatea sa este redusa. Functioneaza chiar si in cazul identificarii codului de pe telefonul mobil.

Tinand cont de aceste tipuri, aveti ocazia de a gasi cel mai bun cititor cod bare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cititoarele de coduri de bare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor cod bare in functie de conectivitate: cititor cod bare cu fir sau cititor cod bare wireless?

Conectivitatea reprezinta, de asemenea, un aspect foarte important in momentul in care cautati cel mai bun cititor cod bare. In aceste conditii, aveti ocazia de a opta pentru un cititor cu fir sau pentru unul wireless.

In cazul in care veti dori o modalitate avantajoasa de achizitie in ceea ce priveste pretul, atunci este indicat sa optati pentru un cititor cod bare cu fir. Despre aceste dispozitive putem spune ca au o interfata USB, pentru conectarea prin cablu. Este, de asemenea, important sa tineti cont de faptul ca firul nu este unul foarte lung, in cele mai multe situatii nedepasind 1,5 – 2 m.

Pe de alta parte, preturile au devenit destul de avantajoase si in cceea ce priveste achizitionarea unor cititoare de coduri de bare wireless. In acest sens, utilizand aceasta varianta, veti avea ocazia de a scana pachete aflate in diferite locatii, fara a mai fi conectat prin fir. In aceste conditii, mobilitatea  nu va lasa de dorit, si pot fi utilizate chiar si la 10 – 12 m fata de baza. De asemenea, exista si variante cu o raza de actiune de 50 – 100 m, in functie de modelul selectat. Conexiunea se poate realiza la orice calculator, laptop, tableta sau smartphone. De asemenea cititoarele wireless se conecteaza direct la PC fara a mai fi necesar un cablu.

In cazul in care veti tine cont de posibilitatea de conectivitate, aveti ocazia de a gasi cel mai bun cititor cod bare.

Vezi cele mai populare cititoare de coduri de bare de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor cod bare in functie de capacitatea de decodare a acestuia ?

In momentul selectiei celui mai bun cititor cod bare, este foarte important sa tineti cont si de capacitatea de decodare a acestuia. Numai in aceste conditii aveti ocazia de a lua decizia potrivita si de a va bucura de toate avantajele primite. In acest sens, aveti optiunea de a va indrepta atentia catre tehnologia de scanare liniara de tip 1D, sau spre cele mai noi, de tip 2D.

Despre tehnologia de scanare liniara de tip 1D putem spune ca este cea care va inregistra doar simboluri unidirectionale, simple, formate din siruri de numere si linii verticale negre. Aceste semne pot fi lungi, avand un numar de 20 – 25, pe care le intalnim in cele mai dese situatii in cazul unor facturi. Aceste cititoare de coduri de bare 1D se utilizeaza in spatii comerciale, fiind destul de practice si eficiente.

In cazul in care veti dori sa utilizati un cititor cod bare pentru codurile ce stocheaza un numar mare de date, pana la 2000 caractere, este foarte important sa optati pentru tehnologia 2D. Aceasta tehnologie este eficienta in acest domeniu, functionand bi si omnidirectional, ceea ce inseamna ca puteti scana din orice unghi, fiind, de asemenea, foarte rapide. Indiferent de suprafata pe care este imprimat codul, aveti ocazia de a obtine rezultatele dorite. Sunt compatibile si pentru utilizarea in cadrul sistemului 1D.

In functie de capacitatea de decodare, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun cititor cod bare.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cele mai bune cititoare de coduri de bare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor cod bare in functie de codurile de bare suportate?

Pentru a lua decizia optima in ceea ce priveste selectia pentru cel mai bun cititor cod bare, este foarte important sa tineti cont si de tipul codurilor de bare suportate. Despre cititoarele de coduri cu o citire liniara, putem spune ca sunt specializate pentru a functiona in cazul codurilor de tip EAN-8, EAN-13, dar pot functionea ideal si in cazul sistemelor UPC, adica Universal Product Code. Aceste din urma se regasesc in cazul pachetelor postale livrate.

De asemenea, cititorul de coduri de bare cu o citire liniara este ideal si pentru coduri precum 128, 39, MSI, sau EAN128.

Pe de alta parte, in cazul utilizarii unor cititoare de coduri 2D, putem spune ca sunt utilizate pentru citirea codurilor din serii precum Aztec, Data Matrix, QR, Micro QR Code, sau China Han Xin Code. Totodata, in functie de domeniul in cadrul caruia veti dori sa utilizati aceste cititoare, aveti ocazia de a gasi compatibilitati si pentru codurile postale.

Acestea sunt doar cateva exemple de coduri de bare citite de catre cele mai bune cititoare de coduri de bare. Este important sa aveti in vedere aceste variante de achizitie pentru a gasi mereu cel mai bun cititor cod bare, pe care sa il achizitionati.

Comandă-ți Acum online un cititor de coduri de bare de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor cod bare in functie de rezistenta acestuia?

Rezistenta reprezentata trebuie avuta, de asemenea, in vedere in momentul achizitionarii unui cititor cod bare. Aceste cititoare de coduri pot fi supuse in unele situatii la socuri mecanice si accidente, iar in momentul achizitionarii trebuie sa aveti in vedere rezistenta.

Producatorii din acest domeniu ofera specificatii in ceea ce priveste rezistenta la caderi multiple, insa nu la o distanta mai mare de 1 – 1,5 m. De asemenea, rezistenta se refera si la locul in care este utilizat un cititor de coduri de bare, printre care putem aminti zone cu praf, umiditate sau chiar jeturi de apa. Pentru a evita si preveni distrugerea unui cititor cod bare, este important sa optati pentru un produs cu o rezistenta IP54 sau IP65. Aceste valori reprezinta faptul ca cititoarele pot fi utilizate chiar si in conditii dure si pot fi folosite in conditii de maxima siguranta chiar si in cazul unor situatii precum cele expuse mai sus.

Este foarte important sa aveti in vedere aceste aspect referitor la rezistenta unui cititor cod bare. Numai in aceste conditii veti avea ocazia de a gasi cel mai bun cititor cod bare, pe care il puteti utiliza in conditii optime, fara a se defecta.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cele mai bune cititoare de coduri de bare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cititor cod bare in functie de brand?

Daca veti dori sa luati cele mai potrivite decizii in ceea ce priveste achizitionarea unui cititor cod bare, este foarte important sa tineti cont si de brandul de la care veti face achizitii de acest tip. Facand acest lucru, veti gasi cu siguranta cel mai bun cititor cod bare.

In aceste conditii, posibilitatile sunt multiple si veti gasi produsul potrivit in cazul in care veti alege produsele Zebra. Acest brand ofera mereu cititoare de coduri de bare ce nu vor lasa de dorit in ceea ce priveste calitatea si fiabilitatea. De asemenea, puteti lua in calcul posibilitatea de a opta pentru produsele Datalogic, si veti gasi un cititor cod bare pe care il puteti utiliza mereu in conditii optime. O alta modalitate de achizitionare este propusa de brandul HoneyWell, despre care putem spune ca ofera mereu produse cu un raport excelent calitate – pret. Pe de alta parte, optand in momentul achizitionarii pentru produsele Unitech, aveti posibilitatea de a va asigura de faptul ca cititorul cod bare achizitionat reprezinta modalitatea optima pentru o eficienta sporita. Pentru a obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste utilizarea, este, de asemenea, indicat sa optati pentru produsele Opticon, brand ce ofera o calitate superioara, la preturi avantajoase.

In cazul in care veti avea in vedere aceste modalitati de selectie si brandul de la care urmeaza sa achizitionati produsele, veti avea sansa de a gasi cel mai bun cititor cod bare. Asadar, aveti acum raspunsul potrivit pentru o achizitie de acest tip.

Cititoare de coduri de bare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *