Cum alegi cele mai bune boxe active?

cele-mai-bune-boxe-activeIn momentul achizitionarii unor boxe, va ganditi cu siguranta care ar fi decizia optima pentru dumneavoastra, daca sa optati pentru boxele active, sau pentru boxele pasive. Investitia in sistemul de sonorizare potrivit este foarte importanta, mai ales in cazul in care va desfasurati activitatea profesionala in domeniul muzicii, sau detineti un club.

In aceste conditii este necesar sa tineti cont de necesitati, pentru a selecta cele mai potrivite boxe. Nu este deloc dificil sa faceti acest lucru, deoarece in cazul in care organizati concerte restranse sau sunteti un artist, atunci un sistem de boxe active va poate ajuta foarte mult. In acest sens, putem spune ca intr-o incinta acustica activa, pe langa difuzoare, sunt incluse si amplificatorul de putere si crossover-ul, adica procesorul intern de semnat.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa puneti la punct sonorizarea si sa conectati boxele active la o sursa de semnal si la o priza. Orice persoana se poate descurca in ceea ce priveste instalarea unor boxe active, deoarece nu este deloc dificil de facut acest lucru. Exista multe oferte avantajoase pentru achizitionarea acestor echipamente si veti gasi cu siguranta exact ceea ce va intereseaza. Boxele active au amplificarea incorporata, ceea ce inseamna ca sunt deja sincronizate, putand fi utilizate pentru orice tip de iesire, mixer, laptop, pc sau mp3.

Avand in vedere urmatoarele chestiuni importante, veti avea ocazia de a gasi cele mai bune boxe active.

Vezi rapid o ofertă de preț la boxele active: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune boxe active in functie de puterea muzicala a acestora (w)?

Puterea muzicala reprezinta cu siguranta un element foarte important in decizia pe care o veti lua pentru achizitionarea celor mai bune boxe active. Despre acest parametru, putem spune ca arata practic cat de tare se vor auzi boxele in momentul in care sunt utilizate.

In cazul boxelor active amplificarea este incrorporata, ceea ce inseamna ca veti obtine o putere suficienta. Este foarte important sa luati in calcul si valoarea RMS, despre care putem spune ca este valoarea continua. Nu trebuie sa tineti cont de valoarea PMPO, deoarece aceasta este valoarea maxima sustinuta in cel mai inalt punct. pentru doar cateva fractiuni de secunda.

Pe de alta parte, aceste boxe active pot avea o putere de pana la 250 W, sau chiar mai mare. Puterea mai mare se refera si la un difuzor mai larg. De asemenea, o boxa activa cu o putere mai mare va fi destul de voluminoasa.

Este indicat sa tineti cont si de modul in care veti utiliza boxa activa, deoarece in cazul in care le veti folosi la interior, nu aveti nevoie de o putere foarte mare. In alta ordine de idei, putem spune ca daca veti utiliza aceste boxe active la exterior, unde exista o auditenta mai mare, este necesar sa optati pentru o putere mai mare. Tinand cont de puterea muzicala, aveti ocazia de a gasi oricand cele mai bune boxe active.

Profită de oferta actuală eMAG la boxele active: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune boxe active in functie de impedanta acestora (ohmi)?

Impedanta reprezentata in ohmi, reprezita, de asemenea, o caracteristica importanta, pe care va trebui sa o aveti in vedere la achizitionarea pentru cele mai bune boxe active. In acest sens, putem spune ca fiecare boxa are o impedanta de intrare nominala, ce poate fi in jurul valorilor de 4, 8, 16 ohmi sau depasind aceste valori. Aceste valori se refera la impedanta medie a unei boxe, de care ne vom folosi in momentul in care vom alege amplificatorul pentru boxele active.

Toate amplificatoarele au o impedanta minima de iesire, ceea ce inseamna ca daca avem o valoare de 4 ohmi, acest amplificator va accepta valori ale boxelor de 4 ohmi. Cu siguranta nu va avea probleme in ceea ce priveste utilizarea unor boxe de 8 sau 16 ohmi, insa puterea pe care o ofera este injumatatita pentru fiecare dublare a impedantei boxelor active. In aceste conditii deste foarte important sa optati pentru o impedanta potrivita a amplificatorului in functie de impedanta boxelor. Aceste valori trebuie sa fie similare, pentru a utiliza aceste produse in conditii optime.

Cu siguranta, veti gasi cele mai bune boxe active, in cazul in care veti avea in vedere si impedanta acestora.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cele mai bune boxe active: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune boxe active in functie de sensibilitatea acestora (dB)?

Sensibilitatea boxelor active exprimata in decibeli – dB reprezinta, de fapt, intensitatea sonora a acestora. Aceasta sensibilitate a boxelor reprezinta un factor foarte important, prin care va puteti asigura de faptul ca veti lua decizia potrivita in momentul selectiei.

In cazul in care vorbim despre o sensibilitate scazuta, atunci boxele vor fi ineficiente, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de un amplificator mai puternic pentru o utilizare optima. Puteti ajunge la acelasi nivel si cu un set de boxe cu o sensibilitate in dB mai mare, fara a mai fi necesar un amplificator.

In aceste conditii, este foarte important sa tineti cont si de mediul sau modul in care veti utiliza aceste boxe. In cazul in care le veti utiliza la interior, atunci cu siguranta aveti nevoie de o sensibilitate mai scazuta, deoarece se vor auzi suficient de bine. Pe de alta parte, daca boxele active vor fi utilizate in cadrul unor concerte, atunci este necesara o sensibilitate mai mare.

Sensibilitatea unor boxe active reprezentata in decibeli, reprezinta solutia optima prin care va puteti asigura de faptul ca sunetele se vor auzi asa cum doriti dumneavoastra. Avand in vedere necesitatile in ceea ce priveste sensibilitatea boxelor, aveti ocazia de a lua decizia potrivita in ceea ce priveste selectia celor mai bune boxe active.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cele mai bune boxe active: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune boxe active in functie de dimensiunile si greutatea acestora?

Pentru a utiliza un set de boxe active in conditii optime, este foarte important sa aveti in vedere dimensiunile si greutatea acestora. Modalitatile prin care veti gasi exact ceea ce va intereseaza sunt multiple, si veti gasi exact boxele dorite. Insa, trebuie sa va ganditi si la modul de utilizare, deoarece pentru spatiile interioare sunt necesare boxe de dimensiuni mai mici, in timp ce pentru cele exterioare, boxele vor trebui sa fie mai mari.

Dimensiunea si greutatea reprezinta un aspect important si in ceea ce priveste portabilitatea si flexibilitatea, deoarece boxele mai grele sunt mai dificil de mutat. Despre boxele profesionale putem spune ca au o greutate considerabila, ceea ce inseamna ca va trebui sa va asigurati ca nu veti intampina dificultati in momentul transportului.

Spatiul reprezinta, de asemenea, un element important, pe care va trebui sa il aveti in vedere, iar pentru un spatiu mic de depozitare, folosire sau transport, este indicat sa optati pentru dimensiuni mai mici, dar care ofera o putere suficienta.

Exista variante multiple in ceea ce priveste greutatea si dimensiunile. De cele mai multe ori, o greutate medie a unei boxe active se situeaza in jurul valorii de 10 kg. Pe de alta parte, boxele cu dimensiuni mici pot avea 300 x 200 x 200 mm, iar cele mai mari 900 x 350 x 250 mm.

In functie de necesitatile pe care le aveti referitor la greutate si dimensiuni, puteti selecta cele mai bune boxe active.

Comandă-ți Acum online boxe active de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune boxe active in functie de caracteristicile speciale ale acestora?

In ceea ce privesc caracteristicile speciale ale boxelor active, putem spune ca aveti ocazia de a opta si pentru microfoane, in cazul sistemelor karaoke. De asemenea, boxele de acest tip se pot conecta wireless in cazul utilizarii unui smartphone, tableta sau microfon. Pot fi prevazute cu mp3 payer incorporat, ceea ce inseamna ca puteti reda muzica direct de pe boxa.

Pe de alta parte, exista modalitati de achizitie chiar si pentru boxe active cu USB, ceea ce inseamna ca puteti reda muzica de la stick-ul de memorie. Boxele active, pot fi prevazute si cu telecomanda de control, joc de lumini, sisteme de transport, protectii de diferite tipuri ce impiedica deteriorarea.

Exista si sisteme de protectie in caz de soc mecanic sau picioruse cauciucate, ce pot impiedica vibratiile din podea. Cu siguranta veti gasi exact ceea ce va intereseaza, deoarece boxele active se regasesc intr-o mare varietate de modele si posibilitati de achizitionare.

Caracteristicile speciale va ofera ocazia de a utiliza aceste boxe in conditii optime, ceea ce inseamna ca nu veti intampina dificultati in acest sens. Este important sa tineti cont de aceste caracteristici speciale si de toate elementele si informatiile expuse in randurile de mai sus, pentru a gasi cele mai bune boxe active.

Boxe active de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *