Cum alegi cel mai bun ciocan de lipit?

cel-mai-bun-ciocan-de-lipitUn ciocan de lipit este o ustensila necesara acasa, datorita multiplelor sale intrebuintari. Alegerea celui mai bun ciocan de lipit nu este o treaba usoara, mai ales pentru cineva care nu are informatii in acest domeniu.

Un astfel de dispozitiv iti permite sa confectionezi diverse obiecte decorative, sa realizezi bijuterii sau sa repari lucruri prin casa, care s-au stricat.

In momentul cand te-ai hotarat sa achizitionezi un ciocan de lipit, trebuie sa stii cateva caracteristici importante ale dispozitivului. Este nevoie sa stabilesti ce necesitati trebuie sa indeplineasca acest instrument, sa analizezi tipul produsului, temperatura maxima si alimentarea ciocanului de lipit.

Iti prezentam mai jos un ghid prin care iti poti alege cel mai bun ciocan de lipit, potrivit pentru nevoile personale.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI

Cum alegi cel mai bun ciocan de lipit?

Tipul celui mai bun ciocan de lipit

In prezent pe piata exista doua tipuri importante de ciocane de lipit: conventionale si profesionale.

Ciocan de lipit conventional

Acest dispozitiv, care foloseste silicon, iti permite sa lipesti diferite materiale si piese pe un suport. Ele folosesc o rezerva de silicon solid, pe care il topesc si il transforma in stare lichida.

Acest ciocan de lipit simplu te poate ajuta sa lipesti materiale textile, lemn, sticla, plastic, ceramica etc. In schimb, dispozitivul conventional nu iti va permite sa lipesti circuite electronice la un aparat, precum un radio sau televizor.

Avantajul acestui tip de ciocan de lipit este pretul, care este unul scazut si este accesibil oricarei persoane.

Ciocan de lipit profesional

In cazul in care trebuie sa efectuezi lucrari mai complicate precum pirogravura, profilarea la cald sau incastrarea la temperaturi inalte, atunci va trebui sa iti cumperi un ciocan de lipit profesional.

Acest model este un dispozitiv multifunctional, insa costul produsului este unul ridicat. Un ciocan de lipit profesional este versatil in folosire, el incluzand si un set de varfuri interschimbabile.

Profită de oferta actuală la ciocanele de lipit: CLICK AICI.

Alimentarea celui mai bun ciocan de lipit

Alimentarea celui mai bun ciocan de lipit se realizeaza in doua feluri: cu gaz sau la reteaua electrica. Dispozitivele cu gaz au avantajul ca pot atinge temperaturi foarte mari de pana la 1200 de grade Celsius si necesita un rezervor de butan, care trebuie incarcat periodic.

Pentru un ciocan de lipit alimentat la retea, caracteristicile aparatului iti vor permite una sau mai multe trepte de incalzire. Specialistii in domeniu recomanda un ciocan de lipit cu cel putin doua trepte de incalzire. Un produs care are o putere de 10W iti va asigura incalzirea in cateva minute, temperatura ajungand pana la 700 de grade Celsius.

Regimul de topire al unui ciocan de lipit de calitate

Aceasta caracteristica a unui ciocan de lipit poate fi automata sau declansata cu ajutorul unui tragaci. Modelele conventionale sunt aparate pe care le conectezi la prize sau le aprinzi si incep sa lucreze. Insa, acestea se pot supraincalzi si de aceea este indicat alegerea unui model cu tragaci.

Locasul de topire cu silicon va fi alimentat doar cand se apasa pe tragaci, existand astfel timp pentru potrivirea partilor de lipit.

Comandă-ți Online un ciocan de lipit de calitate: CLICK AICI.

Rezerve si consumabile celui mai bun ciocan de lipit

Pentru modelele cu silicon este nevoie de rezerve cu un anumit diametru, in functie de tipul ciocanului de lipit. Exista diferite rezerve, batoane cu diametre cuprinse intre 7 si 12 mm.

In cazul pistoatelor de lipit cu gaz este nevoie de un spray de rezerva, pe care il vei folosi pentru umplerea rezervorului.

Garantia unui ciocan de lipit de calitate

Garantia unui ciocan de lipit trebuie sa fie de minim 12 luni, dar este recomandat sa cumperi un produs care ofera un termen de 2 ani.

Cumpără-ți Ciocan de Lipit de Calitate, la cel mai Bun Preț: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *