Cum alegi cel mai bun aspirator de cenusa?

aspirator de cenusaUn aspirator de cenusa este un aparat foarte util pentru gospodariile care dispun de o soba cu lemne sau de un semineu, pentru evacuarea reziduurilor provenite de la ardere. Fara indoiala, folosirea unui asemenea dispozitiv te scapa de chinul scoaterii cenusii cu ajutorul farasului si a maturii.

Curatenia din zona sobei sau a semineului va fi pastrata cu usurinta, daca se utilizeaza un aspirator de cenusa, o solutie perfecta pentru orice locuinta.

Aspiratorul de cenusa beneficiaza si de avantajul ca dispune de un rezervor destul de mare de colectare a reziduurilor de la soba, ducand la o debarasare a acestora la o perioada mare de timp, chiar de cateva saptamani.

In magazine, vei intalni diverse astfel de aparate, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun aspirator de cenusa, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la aspiratoarele de cenușă: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aspirator de cenusa in functie de capacitatea rezervorului?

Aspiratoarele de cenusa pot avea diferite capacitati ale rezervorului de colectare, astfel: de 14 – 20 l, 25 litri.

Aspirator de cenusa de 14 – 20 litri – un model obisnuit care are un rezervor de 18 litri si o putere de 1000 W, este suficient pentru o familie care dispune de o soba cu lemne sau de un semineu. Asigura curatirea regulata a cuvei de cenusa (de resturile reci sau calde), cu usurinta. Are un pret accesibil si un consum mai redus de energie electrica fata de alte modele mai puternice.

Aspirator de cenusa de 25 litri – acest model este destinat curatirii semineului sau sobelor de cenusa. El dispune de un filtru special care protejeaza motorul contra funinginii si a prafului. Acest dispozitiv are un rezervor de mare capacitate, de 25 litri, avand si marele avantaj de a aspira atat cenusa rece, cat si pe cea fierbinte (pana la 50 de grade C). Este usor de folosit si dispune de un cablu de alimentare lung, de circa 3 metri, plus un furtun rezistent la caldura.

Profită de Oferta actuală eMAG la aspiratoarele de cenușă: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aspirator de cenusa in functie de material?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui aspirator de cenusa il reprezinta materialul, care poate fi: metal sau otel inoxidabil.

Aspirator de cenusa din metal – acest model are rezervorul fabricat din metal si este util pentru curatarea semineelor, sobelor si chiar a gratarelor. Este usor de utilizat si de transportat, fiind dotat cu rotite. Temperatura maxima a reziduurilor colectate este de 50 de grade C, iar capatul tubului este din aluminiu.

Aspirator de cenusa din otel inoxidabil – este un aparat care are rezervorul de colectare din otel inoxidabil, foarte rezistent in timp. Are o greutate redusa (de aproximativ 3,9 kg), fiind usor de transportat si de manevrat, in locuinta. Este pentru aspirare uscata.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aspirator de cenusa. Spor la cumparaturi!

Aspiratoare de cenușă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *