Cum alegi cel mai bun aparat de aer conditionat?

cel-mai-bun-aparat-aer-conditionatEste foarte important sa optati pentru cel mai bun aparat de aer conditionat si va trebui sa va informati bine in acest sens. Odata cu sosirea verii si a zilelor caniculare, indicele de confort termic poate scadea ingrijorator. Acest lucru provoaca, de cele mai multe ori, un impediment in rezolvarea sarcinilor de zi cu zi. Indiferent daca este vorba de locuinta personala sau de munca la birou, este indicat sa optati pentru cel mai bun aparat de aer conditionat pentru racirea aerului. In cazul in care veti face acest lucru, atunci veti obtine o atmosfera mai relaxanta in care sa va desfasurati activitateai.

Ofertele de pret in acest domeniu sunt foarte variate, ceea ce inseamna ca veti avea ocazia de a gasi aparate de aer conditionat ieftine, care pot functina impecabil. In aceste conditii veti gasi oricand aparate de aer conditionat la un pret accesibil ce va ofera posibilitatea de a beneficia mereu de un mediu optimizat termic, fara a face investitii foarte mari. Insa, in ceea ce priveste achizitionarea, este foarte important sa tineti cont si de latura tehnica, pentru a lua decizia optima. Dorim sa va facilitam luarea unei decizii inspirate, acesta fiind si motivul pentru care, in cele ce urmeaza, veti gasi informatii imporante despre selectia celui mai bun aparat de aer conditionat. Cu siguranta veti fi pe deplin incantati in cazul in care veti reusi sa selectati cel mai bun aparat de aer conditionat, deoarece acesta propune o calitate superioara, la un pret avantajos.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Aparat de aer conditionat fix sau portabil?

Tipologia reprezinta un aspect important in ceea ce priveste selectia, deoarece veti dori cu siguranta sa optimizati aerul in functie de confortul dorit si de pozitionarea in spatiu. In acest sens, putem aminti de posibilitatile pe care le aveti, ceea ce inseamna ca puteti opta pentru un aparat de aer conditionat fix, sau pentru un aparat de aer conditionat portabil. In cele ce urmeaza va vom prezenta detalii despre aceste tipuri si puteti lua decizia achizitionarii in functie de ceea ce veti dori sa obtineti.

  • Aparatele de aer conditionat fixe de perete, sunt cele mai intalnite in mod conventional si le intalnim in multe locuinte sau cladiri de birouri. Aceste aparate sunt populare, deoarece se monteaza destul de usor, iar pretul lor de achizitie este unul redus. De asemenea ofera performante ideale in spatiile de marime moderata. Dezavantajul aparatelor de aer conditionat fixe de perete este reprezentat de faptul ca vor aclimatiza non-uniform aerul din incaperile in care sunt montate, si necesita o pozitionare adecvata fata de fereastra. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca ele pot sufla intr-o singura directie, fiind, de asemenea, important si volumul de aer ce poate fi directionat catre centrul unei incaperi. Totodata, aveti ocazia de a opta si pentru aparatele de aer conditionat fixe pentru tavan. Acestea sunt mai costisitoare, insa pot oferi o eficienta mai mare. Aceasta eficienta se datoreaza paletelor incorporate pe patru laturi diferite, reusind sa raceasca sau sa incalzeasca o incapere intr-un mod eficient, fiind plasate in mijlocul tavanului. Ofertă Aparate de Aer Condiționat Fixe: CLICK AICI.
  • Aparatele de aer conditionat portabile, reprezinta o solutie avantajoasa si confortabila in ceea ce priveste utilizarea. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca pot fi utilizate in orice incapere, oferind, de asemenea, o portabilitate crescuta. Aceste aparate au o carcasa care adaposteste un compresor si o unitate de racire, putând fi plasate oriunde doriti. Montarea aparatelor de aer conditionat portabile este una facila, iar pretul de achizitie este destul de accesibil. Insa multe pareri ale persoanelor ce au optat deja pentru ambele tipuri de aer conditionat spun ca randamentul poate fi unul mai scazut decat in cazul aparatelor de aer conditionat fixe. In comert veti gasi o gama variata de aparate de aer conditionat mobile, fiind indicat sa luati decizia achizitionarii in functie de necesitatile dumneavoastra. Ofertă Aparate de Aer Condiționat Portabile: CLICK AICI.

Capacitatea celui mai bun aparat de aer conditionat

Capacitatea sau performanta reprezinta, de asemenea, o chestiune importanta in cazul in care veti dori sa descoperiti cel mai bun aparat de aer conditionat. In aceste conditii, este indicat sa faceti o analiza amanuntita pentru a lua decizia potrivita referitor la capacitatea de racire sau de incalzire. Aceasta capacitate se masoara prin BTU adica Brithis Thermal Units, reprezentand o masura pentru energia termica echivalata ca valoare fata de cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura apei. In cazul celor mai bune aparate de aer conditionat, putem spune ca indicele BTU este mai ridicat, iar acest lucru inseamna ca acel aparat are capacitatea de a creste suprafata sau spatiul pe care este capabil sa il raceasca sau incalzeasca. Asadar, este indicat sa luati in calcul achizitionarea unui aparat de aer conditionat cu un numar BTU corespunzator. Recomandarile in ceea ce priveste achizitionarea in functie de capacitate sunt:

  • Pentru o camera de pana la 25 mp, este necesar un aparat de aer conditionat de 9000 BTU.
  • Pentru fiecare doi metri patrati adaugati se va adauga 500 BTU la valoarea acestui indice.
  • Asadar, pentru un spatiu de 45 metri patrati, aveti nevoie de 14000 BTU.

Pentru o suprafata mai mare, cu o racire simultana, este indicat sa mariti capacitatea de racire si de incalzire. De asemenea este necesar sa aveti in vedere in momentul calcului si celelalte aparate ce pot genera caldura in cadrul unei suprafete. Avand in vedere capacitatea si indicele BTU, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita in ceea ce priveste cel mai bun aparat de aer conditionat.

Promoții Aparate de Aer Conditionat: CLICK AICI

Eficienta energetica la racire a unui aparat de aer conditionat de calitate

Eficienta energetica la racire, este foarte importanta, deoarece numai in conditiile in care veti lua decizia potrivita veti avea parte de avantaje multiple. Eficienta energetica este importanta deoarece este strans legata de consumul de energie electrica, iar daca veti alege un aparat de aer conditionat performant, atunci cu siguranta nivelul eficientei energetice va fi cel dorit.

Aparatele de aer conditionat sunt repartizate pe clase de eficienta energetica. Acest lucru inseamna ca sunt notate in functie de eficienta energetica cu litere si subcategorii prin plusurile de la finalul literei. In aceste conditii, cele mai eficiente aparate de ar conditionat, oferind si beneficii economice insemnate, sunt cele din clasa A. Superlativul in acest domeniu este clasa A+++, insa daca veti dori sa optati pentru un astfel de aparat, atunci pretul acestuia va fi mai ridicat. Insa, daca veti investi in achizitionarea unui aparat de aer conditionat performant, atunci veti avea ocazia de a economisi suma investita in timp, deoarece energia consumata va fi mai redusa. Sub clasele de eficienta energetica A, exista si clase cu alte litere, care sunt inferioare acestei categorii. Este indicat sa tineti cont de eficienta energetica pentru a achizitiona cel mai bun aparat de aer conditionat.

Profită de PROMOTIILE ACTUALE la Aparatele de Aer Conditionat din clasele A, A+, A++ și A+++: CLICK AICI.

Nivelul de zgomot al unitatii interne

Nivelul de zgomot al unui aparat de aer conditionat, reprezinta, de asemenea, o chestiune importanta in ceea ce priveste selectia. Ca facilitate in plus in momentul achizitionarii, este indicat sa fiti atenti la nivelul de zgomot produs de fiecare model in parte. In cazul in care veti face acest lucru, veti avea ocazia de a anticipa gradul de confort in utilizare propus de aparatul pe care il veti achizitiona. Asadar, pentru aparatele de aer conditionat cu inverter, veti avea la dispozitie valori mici ale zgomotului, fiind indicat sa optati pentru aceasta varianta de achizitie.

Nivelul de zgomot al unui aparat de aer conditionat este masurat in dB – decibeli si poate fi cuantificat in diferite moduri. In aceste conditii, putem spune ca valorile cuprinse intre 20 – 30 dB sunt inofensive pentru urechea umana. Pe de alta parte, un zgomot cu o intensitate sonora de 60 dB poate fi tolerat de urechea umana pentru o anumita perioada de timp, insa poate deveni stresant la un moment dat. In cazul in care veti opta pentru aparatele de 110 dB, putem spune ca vor suna ca motorul unei motociclete, iar valorile peste 130 dB sunt deja foarte mari si pot provoca durere fizica. Referitor la intensitatea sunetului considerata acceptabila de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, putem spune ca este de 80 dB. In aceste conditii, este indicat sa va orietanti catre un model silentios, care sa nu produca intr-un fel sau altul stres acustic in functionare. Asadar, este indicat sa aveti in vedere aceste valori pentru a gasi cel mai bun aparat de aer conditionat.

Ofertă Aparatele Aer Contitionat sub 60 dB: CLICK AICI.

Tehnologia Wi-Fi in materie de aere conditionate

Despre tehnologia Wi-Fi pentru aparatele de aer conditionat, putem spune ca va ofera posibilitatea de a utiliza mai usor aceste aparate. Puteti controla in mod eficient aparatul de aer conditionat chiar si in momentul in care sunteti departe de casa si veti dori sa beneficiati de o temperatura placuta atunci cand veti ajunge. De asemenea, aceasta tehnologie, va ofera posibilitatea de a vedea oricand ce temperatura este in casa si veti lua deciziile potrivite pentru a crea un confortul optim. Utilizand functia Wi-Fi, aveti posibilitatea de a regla temperatura in cadrul unei incaperi, intensitatea fluxului de aer si a modelului de functionare, direct de pe smartphone, de oriunde si oricand. Insa, trebuie sa aveti in vedere faptul ca doar unele aparate de aer conditionat sunt prevazute cu aceasta tehnologie. In ceea ce priveste utilizarea, este important sa conectati aparatul de aer conditionat la reteaua wireless pentru a accesa in orice moment sistemul.

Pe de alta parte, aceasta tehnologie Wi-Fi va ofera ocazia de a vedea, seta si chiar program de oriunde aparatul de aer conditionat, utilizand un smartphone sau o tableta cu un sistem de operare iOS sau Android. In acest sens, este indicat sa descarcati aplicatia oferita de prodicator pe AppStore sau GooglePlay si veti detine controlul asupra aparatului de aer conditionat oriunde v-ati afla. Ultima generatie de aparate de aer conditionat Wi-Fi va ofera ocazia de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornire – oprire. In aceste conditii, luand in calcul achizitionarea unor aparate de aer conditionat ce ofera aceasta tehnologie, aveti certitudinea ca veti gasi cel mai bun aparat de aer conditionat.

Ofertă Aparate Aer Condiționat cu tehnologia Wi-Fi: CLICK AICI.

Brandul celui mai bun aparat de aer conditionat

Cu siguranta va doriti sa luati decizia potrivita in ceea ce priveste selectia brandului pentru aparatul de aer conditionat. Nu este deloc dificil sa faceti acest lucru, insa va trebui sa tineti cont de calitatea si eficienta propusa de fiecare brand.

In aceste conditii, puteti opta pentru achizitionarea unor aparate de aer conditionat de la branduri celebre, printre care putem aminti brandul Panasonic. Aparatele de aer conditionat oferite de acest brand au calitate superioara, fiind indicat sa optati pentru ele chiar daca sunt ceva mai scumpe. O alta modalitate de achizitionare pentru cel mai bun aparat de aer conditionat este brandul Midea, ce ofera produse eficiente. Totodata puteti alege produse de calitate de la un brand precum Nordstar. Samsung, propune mereu aparate eficiente de aer conditionat, ce justifica pe deplin investitia facuta. De asemenea, optand pentru aparatele de aer conditionat Daewoo, aveti ocazia de a gasi solutia optima si avantajoasa. Nu in ultimul rand, puteti lua in calcul si branduri precum Whirlpool, Heinner sau Vortex. Optand pentru unul dintre aceste branduri, tinand cont si de celelalte recomandari, cu siaguranta veti face alegerea potrivita.

Cumpără-ți ACUM Aparat de Aer Conditionat la Preț Redus: CLICK AICI.

De ce este important sa apelam la un profesionist pentru instalarea aparatului de aer conditionat?

Odata ce ati achizitionat cel mai bun aparat de aer conditionat, este foarte important sa acordati o atentie sporita si montajului. In aceste conditii, va trebui sa optati pentru o firma cu personal ce dispune de cunostintele necesare in acest domeniu, si de experienta pentru a gasi solutia optima in ceea ce priveste montajul. In cazul in care veti face acest lucru, atunci veti avea siguranta faptului ca aparatul de aer conditionat va functiona in cele mai bune conditii. Trebuie sa stiti ca pot aparea unele probleme in cazul in care aparatul de aer conditionat nu este montat in mod corespunzator. Un montaj defectuos poate duce la pierderea freonului din instalatie, ceea ce inseamna ca aparatul nu va mai functiona in parametri  optimi. Un montaj corespunzator va poate feri de disconfort si de alte cheltuieli suplimentare. De asemenea, o firma specializata in acest domeniu va ofera garantie pentru serviciile de montaj.

Ofertă servicii profesionale de Instalare Aparat de Aer Conditionat: CLICK AICI.

In cazul in care veti alege serviciile specializate de montaj, atunci instalarea se va face in conformitate cu legislatia din domeniu. Asadar, nu se vor perfora grinzi sau stalpi de beton si nu se vor executa lucrari ce pun in pericol rezistenta cladirii si siguranta membrilor echipei de instalare. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca montajul standard nu include reparatii sau finisari in urma instalarii aparatului de aer conditionat. Odata ce veti opta pentru serviciile specializate de montaj pentru aparatele de aer conditionat, atunci veti avea ocazia de a va bucura de toate beneficiile oferite. Puteti gasi in mediul online o companie ce ofera servicii in acest domeniu si va trebui sa aflati detalii complete despre ceea ce ofera. Este foarte importanta si garantia pe care o veti primi pentru serviciile de instalare. Tinand cont de acest aspect, veti avea ocazia de a va bucura de tot ceea ce ofera cel mai bun aparat de aer conditionat.

De asemenea, de la un profesionis veti primi si informatii complete despre functionarea aparatului de aer conditionat.

Comandă online servicii profesionale de instalare: CLICK AICI.

Concluzie

Asadar, putem spune ca, tinand cont de toate aspectele importante expuse in randurile de mai sus, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun aparat de aer conditionat. Prin achizitionarea unui aparat de aer conditionat de calitate va veti bucura mereu de un confort termic sporit in interiorul locuintei, ceea ce nu poate decat sa va bucure. Puteti obtine racoarea dorita, sau caldura de care aveti nevoie printr-o utilizare simpla a unui astfel de aparat. Modalitatile de achizitionare in acest sens sunt multiple si veti observa, cu siguranta, acest lucru. Cea mai simpla varianta este sa intrati pe internet si sa plasati o comanda online, aceasta solutie oferindu-va o varietate de produse si cele mai avantajoase preturi.

Aparate de Aer Conditionat de calitate, la preturi foarte bune, gasesti AICI.  

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *