Cum alegi cea mai buna centrala termica pe peleti?

cea-mai-buna-centrala-peletiIn cazul in care veti dori sa gasiti cea mai buna centrala termica pe peleti, este important sa tineti cont de cateva chestiuni importante in ceea ce priveste achizitionarea. Despre peleti, putem spune ca reprezinta deseuri lemnoase, deshidratate si comprimate, ceea ce inseamna ca poate oferi pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde si neuscat. In aceste conditii, eficienta peletilor, nu va lasa de dorit, acesta fiind principalul motiv pentru care ar trebui sa luati in calcul modalitatea achizitionare a unei centrale termice pe peleti.

Pe de alta parte, despre rumegusul utilizat in urma prelucrarii lemnului, putem spune ca este bine uscat si se supune presarii, avand ca rezultat peletii. Peletul este foarte eficient datorita faptului ca are o putere calorica mare, densitate mare, costuri mici de transport, si o logistica buna in ceea ce priveste stocarea. In aceste conditii, se asteapta ca peletii sa devina un inlocuitor pentru celelalte tipuri de combustibili conventionali.

Tinand cont de urmatoarele detalii, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala termica pe peleti, care sa va ofere eficienta de care aveti nevoie in incalzire.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Centrala termica pe peleti Conventionala sau in Condensare?

In momentul selectiei unei centrale termice pe peleti, aveti posibilitatea de a opta pentru doua variante. In acest sens, puteti alege o centrala pe peleti conventionala sau o centrala pe peleti in condensare.

In cazul in care veti lua in calcul a doua varianta, centrala termica pe peleti in condensare, veti avea ocazia de a va bucura de o eficienta mai ridicata. Centralele termice conventionale sunt destinate, in principal, functionarii cu un tiraj natural cu cos de fum, ceea ce inseamna ca pot ajunge la un randament de 93 – 94 %,, ce poate scadea odata cu trecerea timpului si cu uzura.

Insa, daca veti opta pentru o centrala termica in condensare, gradul de eficienta va creste destul de mult, ceea ce inseamna ca va trece de 100 %. In aceste conditii, veti avea ocazia de a obtine mai multa cadura in comparatie cu o centrala termica pe peleti conventionala. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca arderea este una mai eficienta. Este utilizata energia de condensare suplimentara, ceea ce duce la o eficienta sporita.

Asadar, este indicat sa optati pentru o centrala termica pe peleti in condensare, daca veti dori o eficienta mai mare, iar investitia va fi amortizata in timp. Astfel, daca veti alege centrala termica pe peleti in condensare veti beneficia de costuri mai mici la incalzire.

Profită de oferta actuală la centralele termice pe peleți: CLICK AICI.

Centrala termica pe peleti Murala sau pentru Pardoseala?

Centrala termica pe pereti murala urmeaza sa fie montata pe perete, in cadrul unei locuintei sau a camerei pentru centrala. O centrala cu un tip de montaj mural, va ofera avantajul faptului ca nu ocupa foarte mult spatiu.

Pe de alta parte, daca veti alege o centrala termica pe peleti pentru pardoseala, veti avea ocazia de a beneficia de o eficienta mai mare. De cele mai multe ori, centralele pe peleti sunt montate pe pardoseala, datorita faptului ca au o greutate considerabila.

In aceste conditii, si exploatarea va fi una mai eficienta si va ofera posibilitatea de a obtine un randament mai bun.

Insa, centrala termica pe peleti montata pe pardoseala, poate ocupa mai mult spatiu decat centrala termica pe peleti murala. In functie de necesitatile pe care le aveti in acest sens, urmeaza sa cantariti lucrurile pentru a gasi cea mai buna centrala termica pe peleti.

Comandă-ți Acum Centrală pe Peleți la cel mai bun preț: CLICK AICI.

Centrala termica pe peleti cu tiraj fortat sau cu tiraj natural

Tirajul reprezinta o caracteristica ce se defineste prin circulatia aerului si a gazelor de ardere dintr-o instalatie de incalzire. Aceasta miscare se datoreaza diferentei de presiune dintre cele doua sectoare ale cosului. Despre un tiraj corect, putem spune ca se efectueaza atunci cand se va evacua minimul de gaze calde, fara a se simti fum in incapere.

Pe de alta parte, despre tirajul natural, putem spune ca este cel determinat de sursa interna de caldura, si anume focul. Acesta creaza o diferenta de densitate intre gazele calde si aerul exterior. Gazele calde fiind mai usoare decat aerul se vor ridica, iar diferenta de temperatura si presiune la nivelul sursei de caldura vor determina curgerea corecta a gazelor.

In alta ordine de idei, despre tirajul fortat, putem spune ca se realizeaza atunci cand evacuarea fumului se face cu ajutorul unui ventilator extractor, special construit in acest scop. Acest ventilator se amplaseaza de cele mai multe ori in varful cosului de fum.

Tirajul natural este ideal pentru centralele termice pe peleti instalate in zonele in care fumul se evacueaza normal, fara a fi nevoie de fortare. Despre tirajul fortat, putem spune ca este ideal pentru evacuarea imediata a fumului, fara ca acesta sa mai reprezinta o problema pentru dumneavoastra.

Ofertă Centrale pe Peleți cu Tiraj Forțat: CLICK AICI.

Ofertă Centrale pe Peleți cu Tiraj Natural: CLICK AICI.

Puterea termica nominala maxima (kW) pentru cea mai buna centrala pe peleti

Puterea termica nominala maxima exprimata in kW, reprezinta o alta chestiune importanta de care va trebui sa tineti cont in momentul selectiei centralei termice pe peleti. Despre aceasta putere termica, putem spune ca este data de necesarul de incalzire. Exista diferite metode de calcul in acest sens, de care va trebui sa tineti cont pentru a lua decizia potrivita in momentul achizitionarii.

Pentru o cladire izolata bine termic, necesarul de putere este mai mic, fata de o cladire neizolata. Necesarul de incalzire pentru un spatiu in functie de putere se calculeaza in primul rand in functie de temperatura pe care o doriti. In acest sens, va trebui sa aveti in vedere izolarea termica, peretii exteriori, suprafetele vitrate, orientarea cladirii si amplasarea geografica.

De asemenea trebuie sa aveti in vedere si necesarul de apa calda al locuintei pentru a alege puterea optima.

Un exemplu in ceea ce priveste alegerea puterii poate fi pentru un spatiu de 150 mp, cu o inaltime medie de 2,8 m. In acest sens puterea necesara se va calcula asa: 150 mp X 2,8 m X 50 W / mc = 21000 W = 21 kW. In functie de acest calcul, puteti calcula puterea termica nominala necesara pentru orice spatiu. Cele mai mici optiuni de putere sunt cele situate intre 20 – 24 kW, necesare pentru incalzirea de pana la 50 mp.

Comandă-ți Online o Centrală pe Peleți de putere potrivită: CLICK AICI.

Cumpara-ti centrala pe peleti cu protectie la inghet!

Odata ce veti cauta cea mai buna centrala termica pe peleti, este foarte important sa luati in calcul protectia la inghet. Facand acest lucru, veti avea ocazia de a utiliza centrala in cele mai bune conditii, fara a mai exista riscul inghetului. Acest lucru este foarte important mai ales in momentele in care veti pleca de acasa si veti dori sa stiti ca centrala termica pe peleti este in siguranta.

De asemenea, protectia la inghet va permite sa instalati in orice camera centrala termica fara a mai exista posibilitatea de a ingheta. Protectia la inghet este ideala in cazul in care temperaturile scad sub 0 grade Celsius. Nu va mai exista riscul inghetului instalatiilor, iar centrala va functiona in cele mai bune conditii.

In cazul in care centrala termica pe peleti nu este prevazut cu protectia la inghet, atunci functionarea poate fi una deficitara, ceea ce cu siguranta nu va doriti. Protectia la inghet reprezinta solutia optima pentru o functionare exacta pe perioada iernii.

Ofertă Centrale pe Peleți cu Protecție la Îngheț: CLICK AICI.

Brandul pentru cea mai buna centrala pe peleti

In cazul incare cautati cea mai buna centrala termica pe peleti, este indicat sa tineti cont si de brandul acesteia.

In acest sens, puteti alege o centrala pe peleti Metal Fach, pentru a gasi calitatea dorita si eficienta de care aveti nevoie in ceea ce priveste incalzirea si apa calda menajera. De asemenea, Sunsystem Burnit, reprezinta o alta metoda de achizitionare a unei centrale eficiente cu o ardere automata, ce ofera o putere de lucru excelenta. Burnit PM Comfort, va propune centrale pe peleti ideale pentru o incalzire eficienta. Aceasta centrala este simplu de utilizat iar calitatea sa nu va lasa de dorit. Brandul Ferroli Breta Pellet, va propune o alta metoda de achizitionare avantajoasa a unei centrale termice pe peleti. Centralele oferite de acest brand sunt foarte apreciate de catre utilizatori, tocmai ca urmare a beneficiilor oferite. Totodata, puteti lua in calcul si brandul Zantia Lua, pentru a achizitiona o centrala pe peleti ieftina si buna. Eficienta acestei centrale nu va lasa de dorit si veti observa acest lucru.

Asadar, daca veti dori sa gasiti cea mai buna centrala termica pe peleti, este indicat sa optati pentru unul din aceste branduri. De asemenea va trebui sa tineti cont in ceea ce priveste selectia, de toate chestiunile importante expuse mai sus, referitor la putere, tip, si elementele de protectie a unei centrale termice pe peleti.

Centrale pe peleți de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

1 răspuns

  1. Serban spune:

    Un articol cu folos,multumesc pentru idei si sfaturi. Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *