Cum alegi cel mai bun alcooltest?

cel mai bun alcooltestUn aparat alcooltest este un dispozitiv foarte util care te poate verifica, inainte de a te urca la volan, din punct de vedere al nivelului alcoolemiei. De asemenea, el te poate ajuta sa stabilesti cu exactitate starea angajatilor tai, la prezentarea la serviciu.

Un alcooltest este foarte usor de folosit, el aratand cu rapiditate nivelul alcoolemiei din sange, iar in cazul depasirii limitei admise de lege, te va putea impiedica sa conduci baut si sa risti suspendarea permisului auto.

Trebuie stiut faptul ca, in afara organelor de politie, aparatul alcooltest poate fi cumparat de catre orice persoana, fiind perfect legala achizitionarea acestuia. In esenta, este indicat sa detii un asemenea etilotest, care iti poate fi de ajutor, in diverse situatii, indiferent ca te gasesti acasa, in vacanta sau in deplasare.

Dar, inainte de a merge in magazine pentru a-ti lua un alcooltest, este recomandat sa stii anumite caracteristici ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun alcooltest, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la alcoolteste: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun alcooltest in functie de tipul acestuia?

In general, pe piata exista doua tipuri de aparate alcooltest: personal si profesional.

Un alcooltest personal este un dispozitiv mai ieftin, accesibil oricarei persoane. Acesta este dotat cu un afisaj digital, iar prin simpla suflare asupra senzorului, aparatul va afisa concentratia de alcool in sange.

El se poate folosi oriunde si oricand, fiind usor de citit si destul de precis. Un astfel de dispozitiv etilotest personal poate masura, in general, nivelul de alcoolemie cuprins intre 0,00 si 0,19.

Profită de Reducerile actuale eMAG la alcoolteste: CLICK AICI.

Un alcooltest profesional este mai performant decat aparatul pentru uz personal. Dispozitivul este de ultima generatie si este similar cu acela utilizat de catre organele de politie, la testarea curenta a conducatorilor auto, de pe drumurile publice.

El este foarte precis,avand o acuratete ridicata, de +/- 0,020 mg/l in cazul testarii la 0-2,000 mg/l sau 0,05 ‰ la 1 ‰. Acest alcooltest este prevazut cu un ecran LCD mai mare (de 2,0’), iar timpul de testare este de aproximativ 5 secunde.

Dispozitivul are si o functie de avertizare sonora, in cazul in care persoana testata nu sufla suficient volum de aer in aparat.

Acest tip de alcooltest este recomandat in cazul firmelor, care isi verifica angajatii la intrarea in serviciu, dar poate fi folosit si pentru uz personal. Aparatul este mai scump decat cel de tip personal.

Vezi cele mai populare alcoolteste de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun alcooltest in functie de caracteristicile acestuia?

Pentru a te asigura ca vei achizitiona un alcooltest de calitate, la alegerea acestuia trebuie sa verifici anumite caracteristici tehnice.

Este esential sa optezi pentru un aparat alcooltest de dimensiuni reduse, indiferent daca este de tip personal sau profesional, pentru a fi usor de transportat in orice loc.

Este bine ca dispozitivul sa fie dotat cu un ecran digital destul de mare, pe care sa se poata citi cu claritate si rapid valorile masurate, iar precizia sa fie buna.

Este recomandat ca un etilotest sa fie dotat si cu un sistem de avertizare sonora, in cazul depasirii nivelului de alcoolemie admis de legile in vigoare.

Nivelul alcoolemiei permis de Codul Rutier in Romania este de 0,2 g/l alcool pur in sange, corespunzator consumului unei beri sau al unui pahar de vin.  Depasirea limitei de 0,2 g/l se pedepseste cu amenda sau cu inchisoare, in functie de gravitate.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun alcooltest. Spor la cumparaturi!

Alcoolteste de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cel mai bun etilotest?

 

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *