Cum alegi cel mai bun etilotest?

cel-mai-bun-etilotestUn etilotest este un aparat util, care masoara nivelul de alcoolemie din sange in cazul soferilor. Pentru cei care vor sa se urce la volan, este bine sa dispuna de un astfel de dispozitiv pentru o verificare prealabila si de a evita suspendarea permisului de conducere.

In prezent, pe piata exista numeroase modele de aparate etilotest cu performante destul de bune si cu preturi accesibile tuturor.

Pentru a achizitiona cel mai bun etilotest sau un detector de alcool util, trebuie sa tii cont de caracteristicile acestuia si de scopul folosirii lui.

Trebuie sa stii ca valoarea alcoolemiei nu se determina imediat dupa ce ai baut, ci la un interval cuprins intre 30 si 90 de minute, dupa ce alcoolul a fost absorbit integral in sange.

In prezent, limita de alcoolemie permisa de Codul Rutier in Romania este de pana la 0,2 g/l concentratie de alcool pur in sange.

Iti prezentam mai jos un ghid pentru a alege cel mai bun etilotest, potrivit necesitatilor tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la etiloteste: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun etilotest in functie de tipul acestuia?

In general, pentru folosirea uzuala se intalnesc doua tipuri de aparate etilotest: personale si profesionale.

Etilotest personal

Un sofer isi poate achizitiona un etilotest personal, care are un pret scazut si dimensiuni mici. Aparatul poate fi transportat usor in bagaj, geanta sau chiar in buzunar.

Etilotestul personal dispune de niste senzori semiconductori pe baza de oxid, cu ajutorul carora se determina nivelul de alcoolemie din sange.

Acest tip de aparat este digital, dar are o durabilitate mai redusa. El poate avea o precizie mai scazuta in anumite cazuri, precum ar fi o alcoolemie ridicata sau temperaturi extreme.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun etilotest: CLICK AICI.

Etilotest profesional

Un etilotest profesional este un aparat precis, fiind folosit de majoritatea firmelor sau companiilor care doresc sa testeze alcoolemia soferilor sau angajatilor la intrarea in serviciu.

Dispozitiviul are o acuratete deosebita, el putand fi folosit fara probleme la testarea chiar a mii de persoane, fara a se decalibra.

Aparatul etilotest profesional utilizeaza un electrod care reactioneaza prin oxidare, detectand cu precizie prezenta alcoolului in sange. Modelul este mai scump ca pret, dar are o durabilitate ridicata in timp.

Calibrarea aparatului etilotest

In principiu, un aparat etilotest uzual trebuie calibrat dupa un anumit numar de folosiri. In cazul modelelor personale, aceasta operatiune trebuie realizata dupa aproximativ 400-500 de utilizari.

Aparatele etilotest profesionale au nevoie de recalibrare dupa 1000-2000 de teste de alcoolemie.

Comandă-ți Acum online un etilotest de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun etilotest in functie de caracteristicile acestuia?

Trebuie sa stii ca timpul de testare cu ajutorul unui etilotest trebuie sa fie de maximum 10 secunde, pentru a avea o citire de precizie. Soferul va sufla un flux de aer continuu timp de 10 secunde, iar verificarea se face rapid.

Aparatele etilotest personale si profesionale sunt portabile, putand fi transportate usor in orice loc.

Un dispozitiv etilotest dispune de un ecran digital, care afiseaza pe loc dupa testare valoarea alcoolemiei din sange a soferului.

Aparatul este prevazut si cu un semnal sonor de alarma, care indica depasirea nivelului legal de alcoolemie.

Precizia dispozitivului etilotest este in general cuprinsa intre 0,00 si 2,00 g/l, iar timpul de incalzire este de 10 secunde.

In general, un etilotest este alimentat cu ajutorul a doua baterii de tip AA.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun etilotest. Spor la cumparaturi!

Etiloteste de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *