Cum alegi cel mai bun cablu prelungitor USB?

cel mai bun cablu prelungitor USBUn cablu prelungitor USB este un accesoriu util, care poate fi utilizat atat acasa, cat si la birou. Acesta ajuta la conectarea diverselor aparate electronice, precum calculatoare, laptopuri, imprimante, hard-uri externe etc.

O mare problema pentru toata lumea este compatibilitatea porturilor diverselor aparate si dispozitive, care de-a lungul timpului au evoluat, de la modelul USB 1, USB 2.0, USB 3.0 si USB 3.1.

Este esential ca atunci cand dorim sa conectam doua dispozitive sau gadget-uri cu ajutorul unui cablu prelungitor USB, este nevoie sa verificam tipul conectoarelor mama si tata.

Inainte de a merge in magazine sa gasesti un cablu prelungitor USB, este bine sa cunosti anumite lucruri legate de caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi un cablu prelungitor USB, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablurile prelungitoare USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu prelungitor USB in functie de lungimea acestuia?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cablu prelungitor USB il reprezinta lungimea acestuia.

Verifici distanta de care ai nevoie si apoi vei putea opta pentru cablu USB dorit.

Cablu prelungitor USB sub 2 m – sunt cele mai intalnite modele de pe piata, ele putand fi pentru USB 2.0 sau USB 3.0, 3.1, pentru conectarea unui calculator PC/laptop la un dispozitiv extern cum ar fi un hard disk extern sau un smartphone la un desktop, smart TV. Sunt ideale pentru birou sau acasa, atunci cand este nevoie sa conectezi calculatorul/laptopul la tastatura, mouse, hard-drive sau imprimanta.

Cablu prelungitor USB de 2-4 m – acest model poate fi un model USB 3.0, care este compatibil cu versiunile mai vechi tip 2.0.

Cablu prelungitor USB peste 4 m – este util in cazul birourilor de firme, cand distanta de la calculator la imprimanta, spre exemplu, este mai mare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cablurile prelungitoare USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu prelungitor USB in functie de tipul conectorului?

Pe piata exista diferite tipuri de cabluri prelungitoare UBS, in functie de tipul conectorului, cum ar fi: pentru USB 2.0 mama-tata, USB 3.0 tip A mama-tata si USB 3.0 tip A mama – USB 3.1 tip C-tata. Exista si alte modele, care pot imperechea divsersele tipuri de conectori.

Cablu prelungitor USB 2.0 mama-tata – este un model mai vechi, care poate face legatura intre diverse aparate dau dispozitive cu astfel de porturi USB 2.0, calculatoare, laptopuri, imprimante.

Cablu prelungitor USB 3.0 tip A – mama-tata – acest model permite conectarea diverselor aparate electronice, precum calculatoare, televizoare, imprimante care sunt dotate cu porturi USB 3.0 de tip A.

Cablu prelungitor USB 3.0 tip A mama la USB 3.1 tip C tata – permite conectarea unor dispositive inteligente cum ar fi smartphone-uri si tablete care au port USB 3.1 tip C la un calculator/laptop cu port USB 3.0 tip A.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu prelungitor USB. Spor la cumparaturi!

Cabluri prelungitoare USB de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *