Cum alegi cea mai buna chitara electrica?

cea-mai-buna-chitara-electricaIn cazul in care va doriti sa achizitionati cea mai buna chitara electrica, este foarte important sa tineti cont de mai multe chestiuni pentru a lua decizia potrivita. In acest sens, putem spune despre alegerea unei chitare electrice potrivite ca reprezinta o combinatie intre tehnica, genul de muzica si personalitatea fiecarui utilizator. Avand in vedere aceste aspecte importante, veti lua cu siguranta cea mai potrivita decizie pentru a gasi cea mai buna chitara electrica.

Exista pe piata foarte multe variante de achizitionare in acest sens, ceea ce inseamna ca veti gasi exact ceea ce va intereseaza. Este important sa aveti la dispozitie toate informatiile necesare si rabdare pentru a selecta modelul potrivit in functie de marca, material sau detalii de design. Pentru o cariera muzicala, este important sa aveti la indemana instrumentele potrivite, iar o chitara electrica reprezinta solutia optima in acest sens.

Acest tip de chitara va ofera confort in ceea ce priveste utilizarea si flexibilitate, pentru a va forma propriul stil in ceea ce priveste muzica. Cu siguranta veti reusi sa luati decizia potrivita in ceea ce priveste selectia si achizitionarea, in cazul in care veti tine cont de toate aspectele importante pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza. Asadar, puteti fi siguri de faptul ca veti gasi in perioada urmatoare cea mai buna chitara electrica.

Vezi rapid o ofertă de preț la chitarele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de nivelul de performanta: incepator, intermediar sau avansat?

Este foarte important sa selectati o chitara electrica in functie de nivelul de performanta, deoarece numai in aceste conditii veti avea la dispozitie o modalitate excelenta de utilizare. Pentru a gasi cea mai buna chitara electrica, este foarte important sa constientizati nivelul de performanta la care va aflati. In acest sens, puteti opta pentru o chitara pentru incepatori, pentru nivelul intermediar sau avansat.

In cazul in care sunteti incepator, atunci este indicat sa optati pentru o chitara electrica simplu de utilizat, ce pune la dispozitie modalitati facile prin care puteti canta. Exista multe modele pentru nivelul de performanta incepator, iar pretul acestora este unul mai avantajos, decat in cazul celorlalte modele.

Daca ati utilizat deja o chitara pentru incepatori, iar acum aveti ceva cunostinte in ceea ce priveste utilizarea, atunci puteti trece la nivelul intermediar. In cadrul acestui nivel de performanta deja trebuie sa aveti notiuni in ceea ce priveste muzica si mai ales utilizarea corecta a unui intrument muzical de acest tip.

In alta ordine de idei, putem spune ca exista modalitati si posibilitati de achizitionare si pentru un nivel de performanta avansat.

In cazul in care veti tine cont de nivelul de performanta, aveti ocazia de a gasi cea mai buna chitara electrica.

Profită de oferta actuală eMAG la chitarele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de stilul acesteia?

Cu siguranta va trebui sa tineti cont si de stilul chitarei electrice pe care urmeaza sa o achizitionati. In acest sens, optand pentru varianta potrivita veti avea ocazia de a imbunatati considerabil calitatile pe care le aveti in domeniul muzical. Este indicat sa tineti cont si de compatibilitate, pentru a alege cel mai potrivit stil de chitara electrica pentru dumneavoastra.

O prima varianta o reprezint stilul clasic de chitara electrica, care va permite sa interpretati piese din zona punk, heavy metal, rock modern sau alternativ si heavy rock. Despre chitarele incadrate in acest stil putem spune ca au doua doze de tip humbucker, un sunet puternic si plin datorita nivelului redus de interferente.

Despre stilurile de chitara Cutaway si Double Cutaway, putem spune ca sunt preferate pentru piesele de country, indie, jazz, oferind mereu o emisie clara si o vibratie nazala, distincta. Totodata, propun mereu un sunet stralucitor, note calde si profunde, fiind caracterizate de tonuri lemnoase si goale.

In ceea ce priveste selectia pentru stilul potrivit de chitara electrica, va puteti inspira din ceea ce folosesc idolii pe care ii aveti in acest sens. Veti gasi cu siguranta cea mai buna chitara electrica, avand in vedere stilul acesteia.

Vezi cele mai populare chitare electrice de pe eMAG: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de numarul corzilor?

Referitor la numarul de corzi pentru chitara electrica, putem spune ca sunt, de cele mai multe ori, reprezentate de cifra 4 sau 6. Modele cu 4 sau 6 corzi sunt cele mai populare in acest domeniu, fiind indicat sa optati pentru ele in cazul in care veti dori sa gasiti cea mai buna chitara electrica.

Pe de alta parte, exista si o gama distincta in ceea ce priveste numarul de corzi, avand la dispozitie posibilitatea de a opta pentru 5 sau 7 corzi. Bineinteles variantele de chitara electrica cu 5 sau 7 corzi sunt destul de rare, ceea ce inseamna ca nu se gasesc foarte usoar.

Este foarte important sa tineti cont de numarul de corzi pe care il are chitara electrica pe care o veti achizitiona, deoarece numai in aceste conditii veti obtine rezultatele dorite pe perioada utilizarii. Daca veti dori sa gasiti cea ai buna chitara electrica, va trebui sa tineti cont de muzica pe care urmeaza sa o interpretati si numarul de corzi ce va permite sa faceti acest lucru.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună chitară electrică: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de configuratia dozelor?

Totodata, in cazul in care cautati cea mai buna chitara electrica, este foarte important sa tineti cont si de configuratia dozelor. In aceste sens, despre aceste componente putem spune ca sunt cele care fac posibila transmiterea sunetului catre un amplificator, fiind disponibile in doua variante.

Asadar, putem vorbi in acest sens de dozele cu o singura bobina, despre care putem spune ca ofera sunete mai subtiri, clare, curate si transparente, fiind ideale pentru persoanele ce interpreteaza muzica bluess rock’n roll, pop sau country. Insa dezavantajul acestui tip de doza este reprezentant de faptul ca poate prelua din atmosfera interferentele electromagnetice ce duc la prezenta unui zgomot pe fundal.

Totodata, exista doze ce includ doua bobine ce separa sunetul chitarei electrice de sunetul intalnit pe fundal. In aceste conditii, se vor transmite spre amplificator tonalitati puternice, vibrante, fine si calde, ideale in cazul in care veti dori sa interpretati piese din domeniul blues, rock, jazz sau pop.

Chitarele electrice, pot include una, doua sau trei doze, in functie de gama variata de tonalitati ce pot fi generate. In acest sens, putem aminti si de flexibilitatea ridicata in cazul in care veti alege sa combinati dozele. Avand in vedere aceste detalii despre configurarea dozelor, aveti ocazia de a selecta cea mai buna chitara electrica.

Comandă-ți Acum online o chitară electrică de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de materialul corpului?

In situatiile in care veti dori sa gasiti cea mai buna chitara electrica, este foarte important sa va ganditi in momentul achizitionarii si la materialul corpului. Pe piata exista multe variante de achizitionare in functie de acest aspect.

Despre cele mai multe modele putem spune ca au un material al corpului realizat din arin, deoarece ofera avantaje multiple in redarea sunetului. De asemenea, sunt utilizate in crearea corpului si materiale precum mahonul sau plopul, ce ofera, de asemenea, beneficii in ceea ce priveste utilizarea in conditii optime. Pentru crearea corpului chitare electrice poate fi, de asemenea, utilizat si artarul, palisandrul sau teiul.

Oricare dintre aceste materiale poate oferi avantaje si beneficii multiple fiind ideale pentru o propagare corecta a sunetului. Este indicat sa optati pentru una din aceste variante in cazul in care veti dori sa gasiti cea mai buna chitara electrica.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cea mai bună chitară electrică: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de forma corpului?

Exista multe variante in ceea ce priveste selectia unei chitare electrice in functie de forma corpului. In acest sens, este indicat sa aveti in vedere muzica pe care urmeaza sa o cantati prin utilizarea acestor instrumente muzicale.

In acest sens, despre o forma a corpului Les Paul, putem spune ca este prevazuta cu doua doze de tip humbucker, utilizata de cele mai multe ori pentru piese din zona punk, rock modern, alternativ, heavy roc sau heavy metal. Acest lucru se intampla ca urmare a sunetului puternic propus.

Pe de alta parte, putem opta si pentru o forma Telecasterdespre care putem spune ca este ideala pentru piese indie, jazz, country sau rock’n roll, deoarece ofera o emisie mai clara.

Referitor la optiunile Stratocaster, putem spune ca sunt ideale pentru o gama variata de sunete, clare si stralucitoare, fiind indicate pentru piese blues, rock sau jazz.

De asemenea, puteti opta pentru versiuni precum: dimension bass, hollowbody, jazz bass sau precision bass. Optand pentru una dintre aceste variante, veti gasi cu siguranta cea mai buna chitara electrica.

Nu rata oferta actuală eMAG la chitarele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna chitara electrica in functie de tipul puntii: fix sau tremolo?

Despre puntea unei chitare electrice putem spune ca asigura fixarea capatului inferior al corzilor si mentinerea unei tensiuni in fire, fiind de tip fix sau tremolo, adica mobil. In functie de dorintele pe care le aveti in acest sens, urmeaza sa optati pentru unul dintre aceste doua tipuri de punti.

In acest sens, putem spune ca multe pareri ale persoanelor avizate recomanda in momentul achizitionarii o chitara electrica cu punte fixa pentru incepatori. In aceste conditii, schimbarea corzilor se face mult mai usor in acest fel, iar o persoana incepatoare in domeniul muzicii la chitara, va dispune de avantaje multiple.

Pe de alta parte, pentru o persoana avansata in ceea ce priveste muzica la chitara este indicata o chitara electrica cu punte de tip tremolo, despre care putem spune ca permite reglarea intensitatii sunetelor prin care se va obtine efecte sonore interesante. Insa, in unele situatii, pentru incepatori acest lucru poate fi un impediment in ceea ce priveste utilizarea acestui instrument.

Pentru a lua decizia potrivita in acest sens, va trebui sa va ganditi la ceea ce veti dori sa obtineti in momentul in care veti utiliza o chitara electrica si daca sunteti incepator sau avansat in acest domeniu.

Luand in calcul toate aceste chestiuni importante referitoare la achizitionarea unui intrument muzical de acest tip, veti gasi cu siguranta cea mai buna chitara electrica.

Chitare electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *