Cum alegi cea mai buna unitate de calculator?
A alege o unitate de calculator nu este o treaba foarte simpla, mai ales pentru cei mai putin initiati in domeniul IT. Practic, datorita dezvoltarii tehnologiei, exista numeroase sisteme desktop PC, care sunt capabile sa realizeza orice proiect, pot reda filme la rezolutii mari, cum ar fi cele Ultra HD si jocuri video de ultima generatie.
Diversele categorii de utilizatori al unei unitati de calculator pot gasi pe piata varianta optima pentru interesul si nevoile fiecaruia.
De aceea, am intomcit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna unitate de calculator, potrivita pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la unitățile de calculator: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna unitate de calculator in functie de tipul sistemului?
Unitatile de calculator pot fi: sistem desktop PC clasic si sistem All-In-One.
Sistem desktop PC – o unitate de calculator decenta pentru acasa sau pentru Office dispune de o configuratie care cuprinde un procesor cu o frecventa de cel putin 2800 MHZ, o memorie RAM tip DDR4 cu o capacitate de 4GB, un hard disk (HDD) de 1 TB si o placa video dedicata de 2 GB, plus DVD RW. Porturile trebuie sa fie variate: VGA, USB 2.0, 3.0, RJ-45, Audio jack, HDMI. Acest model iti indeplineste toate nevoile de baza, are o capacitate de stocare suficienta, poate rula orice tip de aplicatii si programe, putand vedea filme sau video la o rezolutie Full HD. Are un pret accesibil.
Daca doresti o unitate de calculator pentru jocuri si bugetul iti permite, atunci poti alege un sistem desktop PC mai avansat, cu un procesor mai puternic cu o frecventa Turbo Boost de pana la 4600 MHz, o memorie RAM DDR4 de 8 GB, o placa video dedicata de minimum 4GB si o sursa de 300 – 500 W. Acest model iti asigura rularea oricaror jocuri, la o calitate ireprosabila.
Sistem All-In-One – daca iti doresti o unitate de calculator mai compacta si care sa ocupe un spatiu mai mic, atunci poti opta pentru un sistem All-In-One (nu are unitate, este doar un monitor care include tot sistemul).Un model Home sau Office, ar putea arata astfel: procesor cu o frecventa nominala de 1600 MHz, memorie RAM DDR4 cu capacitate de 4GB si un HDD de 1 TB, cu o placa video integrata si DVD WR. Displayul perfect ar putea fi de 23,8 inch, cu o rezolutie Full HD, de 1920 x 1080 pixeli. Dezavantele acestui sistem sunt: mai scump decat un desktop clasic (de acelasi nivel) si nu permite realizarea unui upgrade.
Profită de Oferta actuală eMAG la unitățile de calculator: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna unitate de calculator in functie de destinatie?
Unitatile de calculator pot fi in functie de destinatie astfel: pentru Home Office sau Gaming.
Sistem desktop PC Home Office – un model pentru acasa sau birou, care sa iti satisfaca toate necesitatile pentru urmatorii ani, ar trebuie sa dispuna de un procesor cu o memorie RAM DDR 4 de 8GB, un HDD de 1 TB si o placa video de 2GB, precum si un DVD WR. De asemenea, sa contina porturile necesare, VGA; USB 2.0, 3.0, RJ-45, HDMI.
Sistem desktop PC Gaming – pentru impatimitii de jocuri care au si un buget foarte mare, atunci pot apela la o unitate de calculator mai puternica, cum ar fi aceasta: procesor cu frecventa Turbo Boost de pana la 4,7 MHz, memoria RAM de 16 GB, HDD de 2TB + SSD de 240 GB, o placa video de 6GB dedicata, cu porturi DVI, HDMI si Display Port si sursa de 650 W.
Cum alegi cea mai buna unitate de calculator in functie de capacitatea memoriei RAM?
Unitatile de calculator pot avea diverse capacitati ale memoriei RAM: 4GB, 8GB, 16 GB.
Sistem desktop PC 4GB RAM – acest model este unul standard, care poate fi folosit fara probleme pentru intocmirea de documente, realizarea de proiecte, vizualizare fortografii, video (la rezolutii Full HD), aplicatii, programe diverse, jocuri obisnuite.
Sistem desktop PC 8GB RAM – aceasta configuratie este de nivel avansat si iti permite sa folosesti aplicatii care solicta multe resurse, precum cele de editare video, foto. Poti rula jocuri video care necesita efecte grafice de ultima ora, in cazul in care dispui de o placa video dedicata cu o capacitate de 6GB.
Cum alegi cea mai buna unitate de calculator in functie de capacitatea HDD-ului?
Unitatile de calculator pot avea diferite capacitati ale memoriei hard disk-ului: 500 GB, 1 TB, 2 TB etc.
Sistem Desktop PC HDD 1TB – aceste model isi asigura un spatiu suficient de mare pentru necesitatile unei persoane care stocheaza documente, fotografii, filme, proiecte, muzica.
Sistem Desktop PC HDD 2 TB – este conceput pentru cei care au nevoie de o capacitate de stocare mai mare, pentru a putea realiza diverse proiecte prin editare video, foto, creare de muzica, arhitectura, web design etc.
Vezi toate ofertele de pe eMAG la unitățile de calculator: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna unitate de calculator in functie de placa video?
Unitatile de calculator pot dispune de diverse placi video astfel: integrate si dedicate.
Sistem Desktop PC placa video integrata – un model clasic, standard, pentru cei care nu doresc mari performante ale calitatii imaginilor video. Insa, si astfel de unitate poate reda fara probleme filme sau videoclipuri la rezolutie Full HD.
Sistem Desktop PC placa video dedicata – in cazul in care placa video are capacitati mari, iar procesorul este unul puternic de 4 MHz, atunci unitatea este capabila sa ruleze jocuri si filme cu rezolutii mari, cum ar Ultra HD 4K. Insa, in acest caz este necesar si un monitor avansat care sa accepte UHD.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna unitate de calculator. Spor la cumparaturi!
Unități de calculator de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
- Cum alegi cea mai buna sursa PC?
- Cum aleg cea mai buna carcasa pentru PC?
- Cum alegi cea mai buna unitate PC?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!