Pregătirea casei pentru sosirea copilului nou-născut

alaptarea-la-san-beneficiiÎn cazul în care casa dum­neavoastră a fost construită înainte de anul 1980, există o mare probabi­litate ca la construcția ei să fi fost utilizată vopsea cu plumb. Deși este bine să îndepărtați sau să acoperiți această vopsea, totuși nu este bine să faceți singuri acest lucru; pulberea fină care se formează în timpul pro­cesului de îndepărtare a vopselei conține praf de plumb și vapori care vă pot ridica nivelul plumbemiei, iar acest lucru vă poate afecta copilul.

Îndepărtarea vopselelor cu plumb de către specialiști este sigură și nu prezintă nici un risc.

Verificați subsolul casei pentru a vă asigura că nu există mu­cegai negru și reparați orice perete cu mucegai.

Dacă folosiți apă din fântână este important să o testați pentru bac­terii și nitrați înainte de a vă aduce copilul acasă. Nitrații care se găsesc în apa de fântână pot determina apariția cianozei buzelor și a tegumen­telor copilului.

Sursa:Îngrijirea sugarului și a copilului”, de Dr. Benjamin Spock, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând o carte despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescență, cu diferite sfaturi utile. Ți-o poți achiziționa de aici: link-4.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *