Cum alegi cea mai buna telecomanda universala?

cea-mai-buna-telecomanda-universalaCum dezvoltarea tehnologiei s-a accentuat in ultimele decenii, au aparut nenumarate gadgeturi pe piata, care pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi universale. Iar acest dispozitiv poate fi utilizat in cazul multor electronice precum televizoare, sisteme audio, media playere, receivere, aparate de aer conditionat si multe altele.

O telecomanda universala poate avea functionalitati multiple, putand fi folosita de la distanta pentru majoritatea dispozitivelor inteligente din casa. Este mult mai usor sa avem o singura telecomanda, in loc sa dispunem de foarte multe astfel de produse, una pentru fiecare gadget in parte.

Insa, o telecomanda universala este destul de dificil de gasit, in functie de caracteristicile sale tehnice, dar si fata de compatibilitatea ei cu celelalte gadgeturi pe care le avem acasa.

De aceea, este util sa analizam dispozitivele electronice din casa si apoi sa stabilim ce model de telecomanda universala ni s-ar potrivi cel mai bine.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna telecomanda universala, ideala pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la telecomenzile universale: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna telecomanda universala in functie de principiul de functionare al acesteia?

De regula, in magazine sunt doua tipuri de telecomenzi universale: cu lumina infrarosie si cu unde radio.

Telecomanda universala cu lumina infrarosie este cel mai raspandit model aflat pe piata. Aceasta are o raza de actiune de minimum 5 metri si poate fi folosita din fata aparatului pe care vrem sa il controlam, fara a exsita obstacole intre telecomanda si gadget.

Telecomanda universala cu unde radio poate actiona si prin pereti si are o raza de actiune mult mai mare fata de cea cu infrarosii, chiar pana la 100 de metri. Un dezavantaj al acetui tip de dispozitiv este acela ca ea poate interfera cu alte echipamente electronice din casa, precum routere wireless, smartphone-uri sau aparate de radio.

Profită de Reducerile actuale eMAG la telecomenile universale: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna telecomanda universal in functie de performanta acesteia?

Pe piata exista o diversitate de modele de telecomenzi universale, insa cele mai multe tipuri sunt specializate pentru electrocasnicele multimedia precum televizoare, sisteme audio-video si playere.

In principiu, o telecomanda universala poate controla 2, 3, 4 sau mai multe dispozitive inteligente. Atunci cand alegi un produs trebuie sa te asiguri ca lista gadgeturilor si a marcilor din casa ta se regaseste in memoria telecomenzii.

Trebuie sa stii ca o telecomanda cu infrarosii nu este capabila sa comande gadgeturi care sunt controlate de obicei prin unde radio.

Este bine sa verifici, atunci cand achizitionezi o telecomanda universala, caracteristicile tehnice ale acesteia, care indica numarul maximum de aparate pe care le poate comanda.

Comandă-ți Acum online o telecomandă universală de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna telecomanda universala in functie de codurile acesteia?

In general, o telecomanda universala poate avea doua tipuri de principii de functionare: unul care are codurile dispozitivelor fabricate in lume stocate in memorie, iar altul care nu beneficiaza de acest lucru, iar gadgeturile trebuie sa fie introduse manual.

In functie de preferintele tale poti alege modelul dorit.

Este recomandat sa alegi o telecomanda universala care dispune de functia “Learn”, care permite acesteia sa preia semnalele proprii ale alteia si sa introduca alte coduri noi. Acest model este mai scump, insa acesta te scuteste de timp pierdut si batai de cap.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna telecomanda universala. Spor la cumparaturi!

Telecomenzi universale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *