nevrom – definiție

NEVROM – Proliferare compusă din fibre nervoase, celule Schwann și fibroblaști neregulat amestecate și incluse într-un țesut con­junctiv fibros; nu este o tumoră, chiar dacă leziunea se manifestă ca o tumefacție nodulară. Se dezvoltă acolo unde s-a produs o întrerupere a unui nerv, cu pierdere de substanță între cele două bonturi (nevrom de amputare), motiv pentru care fibrele care se regenerează din bontul proximal nu reușesc să ajungă bontul distal pentru a restabili continuitatea nervului.

De obicei sunt interesați nervii superficiali; în unele zone (mâini, față) traumatismul poate să fi fost de mică entitate, încât pacientul nu-și mai amintește. Pot fi însă interesate și zone profunde, cel mai des ca efect al unor in­tervenții chirurgicale.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *