Cum alegi cea mai buna statie de lipit?

cea-mai-buna-statie-de-lipitO statie de lipit este un dispozitiv care este folosit in industria electronica sau in centrele de reparatii din acest domeniu. Imbinarea pieselor sau firelor se efectueaza prin adaugarea unui aliaj de lipire, de regula fludor.

Atunci cand se utilizeaza o statie de lipit calitatea lucrarilor este net superioara fata de folosirea unui ciocan clasic, care are o putere scazuta. Trebuie precizat faptul ca o statie de lipit se poate intrebuinta si in industria electrica, unde aliajele de lipire sunt cositorul si plumbul.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de dispozitive, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna statie de lipit, potrivita pentru tine.

Stație de lipit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna statie de lipit in functie de tip?

Pe piata exista doua feluri de statii de lipit in functie de tipul acestora, astfel: digitale si analogice.

Statie de lipit digitala – este cel mai bun model din aceasta gama de aparate, avand display digital si o putere mare de 270 W. Este folosita de profesionisti in industria de electronice si reparatii, dar poate fi utilizata si de pasionati. Dispune de tehnologia PID pentru controlul temperaturii, precum si reglarea fluxului de aer. Letconul dispune de o putere de 60 W, iar temperatura variaza intre 200 si 480 de grade. Varful de incalzeste foarte rapid la 350 de grade C, in doar cateva secunde. Realizarea operatiunilor de lipire se efectueaza foarte rapid si cu  multa precizie. Are un pret mai ridicat fata de modelul analogic, insa calitatea produslui este superioara.

Statie de lipit analogica – este un model compact, usor de utilizat, iar timpul de incalzire este de aproximativ 2-3 minute. Are o putere de 48W, iar intervalul de temperatura variaza intre 150 si 450 de grade C. Se pot folosi diverse tipuri de fludor. Se realizeaza setarea manuala a temperaturii. Este ideala pentru diverse reparatii ale unor aparate si dispozitive electronice.

Stație de lipit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna statie de lipit in functie de reglajul temperaturii?

Un factor important de care trebuie sa tii seama las alegerea unei statii de lipit il reprezinta reglajul temperaturii, care poate fi: automat sau manual.

Statie de lipit cu reglaj automat – acest model este unul digital, de ultima generatie. Acesta dispune de controlul automat al temperaturii, care previne deterioarea componentelor electronice din cauza supraincalzirii sau cresterii bruste a caldurii. Este un dispozitiv folosit de profesionisti in industria electronica, precum si in centrele de reparatii calculatoare, telefoane mobile, televizoare, LCD-uri etc. Este usor de folosit si are o precizie remarcabila.

Statie de lipit cu reglaj manual – acest model are un pret accesibil, insa reglarea temperaturii se efectueaza manual de la un potentiometru, care are valori marcate. Timpul de incalzire al varfului este relativ ridicat, de cateva minute. Este utila pentru pasionatii de electronica. Lucreaza cu fludor, iar temperatura maxima poate ajunge la 450 de grade C.

Stație de lipit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *