Cum alegi cei mai buni acumulatori AA?

cei-mai-buni-acumulatori-aaIn cazul dispozitivelor care consuma o cantitate mai mare de curent este nevoie de acumulatori AA, care mentin functionarea acestora pe o perioada indelungata de timp. Astfel, te poti bucura de utilizarea unei camere video, a unei console de jocuri sau a unui aparat de radio.

Este important ca inainte de achizitionarea unor acumulatori AA, este necesar sa verifici daca acestia sunt compatibili cu dispozitivul tau, in privinta caracteristicilor generale (tensiune si capacitate).

In magazine, vei intalni diverse astfel de produse, dar nu este asa de usor sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am realizat un ghid care te va ajuta sa alegi cei mai buni acumulatori, potriviti pentru tine.

Acumulatori AA la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cei mai buni acumulatori AA in functie de capacitate?

Acumulatorii AA (sau R6) pot fi de mai multe feluri in functie de capacitatea acestora, astfel: 600 – 1000 mAh, 1300 mAh, 1900 mAh, 2500 – 2700 mAh etc.

Acumulatori AA de 600 – 1000 mAh – acest model este tip Ni-MH, avand tensiunea de 1,2 V. Se pot folosi pentru anumite dispozitive, lampi solare, aparate. Este recomadata folosirea unor acumulatori  reincarcabili, pentru o utilizare indelungata. Anumite marci ofera pana la 3.000 de cicluri de incarcare.

Acumulatori AA de 1300 mAh – sunt modele Ni-MH folosite pentru a echipa diferite dispozitive, mouse-uri, telecomenzi TV, aparate foto si video. Pot sta incarcati pana la 6 luni, daca nu sunt folositi. Dupa o reincarcare asigura o functionare de pana la 45 de ore.

Acumulatori AA de 2500 – 2700 mAh – acest model tip Ni-MH, dispune de o tensiune de lucru de 1,2 V si asigura o utilizare mai indelungata fata de cele cu o capacitate mai mica. Sunt recomandati pentru dispozitivele care consuma mai multa energie, precum camere video, foto, jucarii, console de jocuri, radio, GPS, MP3 player, periute de dinti electrice. Aceste produse pot fi reincarcate de sute de ori. Pot fi utilizati chiar si la temperaturi scazute, de pana la – 20 de grade C.

Acumulatori AA la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cei mai buni acumulatori AA in functie de tip?

Pe piata vei gasi doua tipuri de acumulatori, astfel: standard si reincarcabili.

Acumulatori AA standard – acest model este unul clasic, fiind folosit pentru orice tip de dispozitive si aparate. Sunt de unica folosinta si au un pret accesibil. Pot avea o durata de viata indelungata pentru dispozitivele care au un consum redus de energie. Nu se reincarca.

Acumulatori AA reincarcabili – sunt produse mai scumpe, dar care pot fi utilizate foarte mult timp, datorita faptului ca sunt reincarcabili, rezistand la sute sau mii de cicluri de incarcare, in functie de model. Acestia sunt recomandati pentru aparatele cu un consum mai mare de energie, precum aparate foto, video, console de jocuri.

Acumulatori AA la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *