Cum alegi cea mai bună plită incorporabilă?

cea mai bună plită incorporabilăDespre plite incorporabile se tot vorbește Există o mulțime de recomandări, toate vizând așa-zisa metodă minune care te ajută să alegi ceva bun. Producătorii se laudă cu tot felul de funcții, clienții sunt într-o goană după branduri, iar consilierii te ghidează care cum știu mai bine. Ce nu a înțeles nimeni este că cea mai bună plită încorporabilă, deși e valabil la orice tip de electrocasnic, se raportează la nevoile fiecărui utilizator.

Alege acea plită care te ajută cel mai bine în stilul de gătit pe care îl ai. Alege acea plită încorporabilă care se integrează perfect în stilul și decorul deja ales pentru bucătărie. Dar mai ales, alege acea plită încorporabilă în funcție de toate detaliile produsului, astfel încât să fii convins că ai făcut cea mai bună alegere. Așadar, începând cu partea de informare, află detaliile care fac diferența și spre care ar trebui să te îndrepţi atunci când ești în căutarea unui astfel de electrocasnic.

Plită incorporabila pe gaz sau electrică?

Spre deosebire de cuptoarele încorporabile, ce sunt numai electrice, precum spune o normă europeană în vigoare, la capitolul plite ai de ales între 2 tipuri: plite electrice incorporabile și plite pe gaz incorporabile. La rândul său, categoria de plite electrice implică plitele electrice cu inducție și plitele electrice cu rezistență.

Alegerea potrivită ține de stilul de gătit, precum și de frecvența cu care gătești. Pentru un utilizator casnic cu familie mică, recomand modelul clasic, pe gaz. Acesta are și costuri mai echilibrate, atât la achiziție, cât și pe termen lung.

Dintre plitele electrice, calitate superioară prezintă plitele electrice cu inducție. Plitele electrice cu inducție sunt de un aspect ceva mai elegant, neavând arzătoarele ieșite în evidență. Însă, costurile sunt ceva mai mari, comparativ cu o plită pe gaz, și necesită un anume tip de oală, special pentru plitele de acest gen.

Avantajul acestora este că se încălzesc rapid, se gătește mai rapid și sunt recomandate fie pentru cei cu gusturi mai sofisticate, fie pentru cei care își definesc stilul de gătit mult mai avansat și responsabil.

Plitele cu inducție au minim de pierdere a căldurii emanate, întrucât oala se lipește efectiv de plită, transferând căldura exclusiv către conținutul acesteia.

Plite incorporabile pe gaz, la prețuri foarte bune, găsești AICI. Pentru plite incorporabile cu inducție CLICK AICI.

Arzătoarele celei mai bune plite incorporabile

Vei fi surprins să afli că, de la număr la cât de aproape sunt unele de altele, chiar și mărimea acestora contează. Aici desigur, încă o dată, fiecare face o referire strictă la stilul de gătit și necesități.

Cu cât sunt mai distanțate, cu atât mai bine, având șansa de a găti simultan mai mult. Însă, s-ar putea să ocupe mai mult spațiu plita în sine, fiind extinsă. Deci, depinde și de spațiul pe care îl ai disponibil.

Plitele incorporabile cu 4 arzătoare reprezintă varianta clasică, dar fă alegerea în funcție de necesități.

Componente și detalii pentru cea mai bună plită incorporabilă

Componente și materiale sunt cele care determină, printre altele, rezistența produsului. De preferat este să alegi inoxul, pentru că nu va fi afectat de umezeală. Atenție însă să nu îl zgârii la curățare.

Varianta de plită incorporabilă cu sticlă este mai elegantă, însă nu prea practică. Dacă ești genul de persoană care dorește ca bucătăria să arate impecabil, sticla nu îți este tocmai un aliat bun, deoarece se va observa pe ea fiecare fir de praf, curățatul fiind o misiune grea.

Grătarul plitei incorporabile pe care urmează să ți-o achiziționezi ar trebui să fie din fontă. Chiar dacă este mai greu, acesta oferă stabilitate în timpul folosirii arzătorului. Grătarele din fontă sunt și foarte rezistente, suportând greutăți mai mari.

Nu în cele din urmă, verifică butoanele, analizând distanța acestora față de sursa de căldură, pentru a nu se deforma prea rapid. Cel mai des întâlnite sunt cele din plastic, preferate pentru că nu se încing cât să prezinte dezavantaj la folosire în timp ce plita funcționează.

După cum probabil ai observat, în piață exista o multitudine de oferte de pachete plită + cuptor încorporabil? Deși mulți ar crede că este de mare ajutor pentru ei să încerce acest duo, în spatele acestor promoții sunt de fapt mascări de defecte. Nu la propriu, ci cu referire la capacitatea fiecărui electrocasnic în parte. Dacă te vei uita atent, plita poate fi cu toate elementele calitative ce te interesează, însă cuptorul poate fi mai slab și invers. Altfel, nu s-ar justifica prețul vădit mai mic față de prețul celor două luate separat.

Este destul de greu de ales, dar nu imposibil. Cu ajutorul recomandărilor de mai sus, oricine își poate găsi plita încorporabilă potrivită propriilor nevoi.

Plite incorporabile de calitate, la prețuri foarte bune, îți poți achiziționa de AICI, iar dacă nu ești mulțumit de produsul achiziționat îl poți returna foarte ușor, în condițiile prezentate AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *